Avantajele acoperișurilor verzi, vezi ce beneficii și avantaje presupun acestea

0
317
Avantajele acoperisurilor verzi, Foto: greenbusinesswatch.org
Avantajele acoperisurilor verzi, Foto: greenbusinesswatch.org

Acoperisurile verzi par sa devina din ce in ce mai populare si pe teritoriul romanesc si nu este de mirare avand in vedere ca sunt un real ajutor pentru mediul inconjurator, sunt foarte interesante din punct de vedere estetic si au numeroase alte avantaje. De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta care sunt avantajele acoperisurilor verzi.

Foarte multe persoane au adoptat in ultima vreme un stil de viata eco-friendly, adica un stil de viata prietenos cu natura, cu mediul inconjurator, incercand sa aduca o contributie cat mai mica la schimbarea acestuia. In acest fel a luat nastere si acoperisul vede, un sistem revolutionar care presupune folosirea plantelor vii pentru a asigura protectia termica si hidroizolatia necesare oricarei locuinte. Este adevarat ca sistemul este unul foarte complex si trebuie realizat de catre persoane specializate, insa motivele pentru care ar trebui sa adoptati un astfel de acoperis sunt numeroase.

• A avea un acoperis verde inseamna a crea un mediu de viata deoarece plantele si sistemul care se va dezvolta vor oferi conditiile necesare pentru ca pasarile si insectele sa isi desfasoare activitatile in armonie cu natura.

• Un acoperis verde va ajuta la purificarea aerului si la reducerea gradului de poluare si acest lucru se va resimti in jurul locuintei dumneavoastra. Acest mic peisaj verde va transforma dioxidul de carbon in oxigen, iar aerul pe care il veti respira cand veti sta in curte va fi mult mai curat.

• Un alt avantaj ar fi acela ca, in cazul blocurilor sau al cladirilor impunatoare, acoperisul verde se poate transforma intr-o frumoasa terasa sau un mic parc, adica intr-un inedit spatiu de socializare si relaxare.

Citește și:  Tu cum iți alegi plantele feng-shui pentru interior? - iată care sunt plantele bune

• Acoperisul verde ofera unei locuinte intregul confort de care aceasta are nevoie: protejeaza impotriva vantului, dar si impotriva intemperiilor, cantitatea de apa rezultata in urma intemepriilor fiind absorbita intr-o oarecare parte de solul folosit pentru crearea stratului principal, iar surplusul va fi eliminat printr-un sistem special. In acest fel, acoperisul verde nu va influenta negativ structura locuintei

• Acoperisul verde impiedica pierderea de caldura in sezonul rece si, mai mult decat atat, impiedica aparitia efectului deAvantajele unui acoperis verde sera in sezonul cald. Cu siguranta daca aveti un acoperis din tabla si stati intr-o camera la mansarda, pe timp de vara, temperaturile din aceasta camera vor fi de-a dreptul insuportabile. In acest fel, veti reduce si facturile la anergia electrica si la energia termica.

• Daca locuiti intr-o zona urbana plina de agitatie si de zgomote stresante, cu un acoperis verde puteti scapa de problema zgomotelor deoarece acesta este un foarte bun izoltator fonic.

• Numeroase cercetari au aratat ca aceste acoperisuri reduc semnificativ radiatiile electromagnetice.

• Acoperisul verde nu are nevoie de intretineri speciale. Este adevarat ca plantele necesita a fi intretinute la o anumita perioada de timp, insa plantele destinate acoperisurilor verzi sunt foarte rezistente.

Asadar, puteti observa ca avantajele acoperisurilor verzi sunt numeroase atat pentru proprietarul casei, cat si pentru mediul inconjurator si intreaga societate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.