Vezi ce reprezintă defapt Astrologia – o pasiune veche pentru cunoaștere

0
419
Astrologia Foto: www.signosquecombinam.net
Astrologia Foto: www.signosquecombinam.net

Hobby-urile si interesele oamenilor pot fi ciudate si, in primul rand, ele sunt marcate de propria personalitate. Insa, nu putine sunt persoanele care isi incep fiecare zi prin citirea horoscopului si prin incercarea de a deslusi misterele semnelor si indiciilor zodiacale. Asadar, astrologia nu este o pasiune chiar atat de rara precum pare, ci din contra, poate fi considerata o pasiune foarte populara si in acelasi timp interesanta.

Ce reprezinta astrologia?
Inainte de a trasa caracteristicile astrologiei ca hobby, este foarte important ca fiecare dintre dumneavoastra sa cunoasca pe scurt acest domeniu atat de interesant si atat de misterios. Astrologia este, in primul rand, o stiinta; din punct de vedere etimologic, “astrologie”, cuvant provenit din limba greaca unde “astron” inseamna “stea” si “logos” inseamna “stiinta”, denumeste stiinta sau studiul astrelor.

astrologiaChiar daca, inainte de orice, astrologia este considerata o stiinta, aceasta este influentata de foarte multe credinte si simboluri care difera de la o cultura la alta.

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au prezentat un interes aparte fata de corpurile ceresti, modul in care acestea sunt pozitionate, felul in care se misca si, mai mult decat atat, felul in care influenteaza mediul in care traim, dar si modul in care ne influenteaza ca indivizi. Chiar daca, dupa cum am afirmat si anterior, sistemele de credinta difera de la o cultura la alta, in mare parte, radacinile astrologiei sunt aceleasi.

Foarte multe persoane confunda astrologia cu astronomia. Chiar daca domeniile sunt asemanatoare, astronomia este stiinta care studiaza modul in care cosmosul este guvernat, mai bine spus, relatia dintre corpurile ceresti si evenimentele care se petrec in afara atmosferei terestre. Alaturi de astrologie, astronomia este una dintre cele mai vechi stiinte, avand in vedere ca oamenii, dupa cum am spus si in randurile anterioare, au fost intotdeauna atrasi de misteriosul cosmos.

Corpurile ceresti au reprezentat inca din cele mai vechi timpuri un adevarat mister pentru locuitorii Terrei, pozitiile lor fiind interpretate in moduri care mai de care mai diferite de la o cultura la alta. Oamenii de stiinta sunt de parere ca adevaratul inceput al atronomiei dateaza din momentul in care oamenii au inceput sa constientizeze influenta astrelor asupra ciclului naturii, in asa fel incat acestia au putut fi capabili sa delimiteze anotimpurile. De-a lungul timpului au fost descoperite inscriptii care reprezinta fazele lunii si influenta lor asupra naturii, precum si pozitiile astrelor, aceste inscriptii datand de peste 25 000 de ani. Pare incredibil insa in Antichitate orice activitate era influentata de modul in care astrele erau interpretate, pornind de la practicile din agricultura, pana la organizarea anumitor evenimente.

Asadar, oamenii au devenit constienti de energia pe care intregul Sistem Solar o are asupra noastra inca din cele mai vechi timpuri, astfel incat calendarele au fost organizate inca din vremurile stravechi tot prin interpretarea astrelor.
Tot in Antichitate au aparut si primele zodiace; se presupune ca babilonienii au fost primii care au impartit cerul in 12 segmente egale, fiecarui segment fiindu-i atribuit un anumit semn zodiacal, semne zodiacale pe care le intalnim si in zilele noastre si ne sunt atribuite fiecaruia dintre noi in functie de ziua in care am fost nascuti. Astrologii antichitatii au remarcat ca anumite astre isi urmau traiectoria precisa care se repeta la un anumit interval. Mai mult decat atat, pozitia fixa a unui astru determina o energie care avea un anumit efect asupra evenimentelor care aveau sa se petreaca pe pamant.astrologia hobby

Este foarte adevarat ca interpretarea astrelor a devenit o activitate din ce in ce mai populara in numeroase culturi, pentru ca in timp astrologia sa devina o stiinta in adevaratul sens al cuvantului, insa interpretarea astrelor nu este deloc un lucru simplu si necesita foarte mult studiu.

Este foarte interesant ca cei mai multi oameni de stiinta, filozofi sau istorici, minti iluminate ale intregii istorii, au practicat si astrologia. Mai mult decat atat, astrologia a avut un mare impact asupra evolutiei intregii lumi.

Cel mai cunoscut astrolog din istoria acestei stiinte deosebite este Nostradamus, despre care se spune ca a prezis numeroase evenimente care, dupa parerea multor specialistii, chiar s-au petrecut sau urmeaza sa se petreaca. Se presupune ca numeroase evenimente istorice, sociale si economice au fost influentate de astre.

Citește și:  Pescuitul la somn: este foarte atractiv pentru cei ce vor să-și pună priceperea și răbdarea la încercare

Desi, conform regulilor astrologice, momentul in care ne nastem este inregistrat in “Ceasul Celest” fiind un moment foarte important care ne va influenta intreaga existenta terestra, din ce in ce mai multe persoane au devenit sceptice in privinta previziunilor astrologice.

Pe de alta parte exista si numeroase persoane pentru care astrologia reprezinta o pasiune in adevaratul sens al cuvantului, o pasiune pe care o trateaza cu foarte mare seriozitate.

Astrologia – pasiunea pentru astre
Pasiunea pentru astologie nu se rezuma nicidecum la consultarea zilnica a previziunilor astrale. Pasiunea pentru astrologie inseamna mai mult decat atat, inseamna in primul rand cunoastere.

Chiar daca pasiunea pentru astrologie reprezinta o forma mai simpla a acestei stiinte, astologia privita ca hobby este destul de complexa si prezinta numeroase beneficii, ca de altfel oricare alt hobby.

Pasiunea pentru astrologie se manifesta in randul persoanelor care cred cu adevarat ca astrele ne pot influenta viata si pentru a afla modul in care acest lucru este intr-adevar posibil, pasionatii de astrologie nu vor ezita niciodata sa se documenteze si sa cerceteze acest domeniu, chiar daca la un stadiu inferior specialistilor.
Pasionatii de astrologie sunt de parere ca aceasta disciplina reprezinta cea mai buna metoda de autocunoastere, avand in vedere ca momentul nasterii poate spune atat de multe lucruri despre o persoana. Este adevarat ca uneori lucrurile nu coincid, insa printr-o cercetare mai acerba si prin relationarea elementelor terestre cu cele astrale lucrurile par sa prinda contur.

Pe langa faptul ca prin deslusirea misterelor care tin de propria persoana pasionatii de astologie pot afla atat de multe lucruri, acestia pot afla foarte multe lucruri legate si de persoanele din jur pornind de la simpla cunoastere a zilei de nastere. Mai mult decat atat, pasionatii de astrologie pot afla lucruri referitoare la relatiile de zi cu zi cu persoanele importante sau la evenimentele care vor avea loc, astrologia reprezentand o cheia catre cunoasterea lumii inconjuratoare.

astrologia pasiuneAstrologia privita ca hobby este o activitate foarte interesanta, insa pentru unele persoane ea reprezinta un adevarat mister. Dupa cum am spus si anterior, exista si persoane sceptice care nu cred in previziunile astrale si, de asemena, le critica pe cele care a caror pasiune consta in intelegerea legaturilor dintre elementele telurice si cele cosmice.

Pasiunea pentru astrologie poate fi de-a dreptul uimitoare avand in vedere ca, in unele situatii, efectele pe care constelatiile, planetele, Soarele si Luna le au asupra oamenilor ne lasa fara cuvinte.

Pasionatii de astrologie trebuie sa se documenteze asupra tuturor ramurilor acestei stiinte pentru a intelege cu adevarat ceea ce inseamna ea cu adevarat, deoarece, dupa cum am spus si in randurile anterioare, astrologia a fost practicata si inteleasa in moduri diferite de la o cultura la alta.

Orice persoana pasionata de astrologie, pentru a afla cu adevarat ce ii este predestinat, trebuie sa realizeze asa numita “diagrama a nasterii”, aceasta reprezentand alinierea astrelor in momentul nasterii. Cunoasterea celor 4 elemente primordiale care compun Universul: apa, foc, aer si pamant reprezinta un alt aspect foarte important pe care pasionatii de astrologie trebuie sa il cunoasca.

Chiar daca exista numeroase voci contra acestui domeniu, astrologia privita ca pasiune nu poate avea decat avantaje. Reprezinta o modalitate inedita, relaxanta si interesanta de petrecere a timpului liber, este o activitate educativa prin intermediul careia pasionatii vor descoperi foarte multe lucruri referitoare la lumea din jur si la intregul Univers. S-a dovedit ca pasionatii de astrologie sunt mult mai optimisti si fac fata mai usor problemelor de zi cu zi, deoarece gasesc cu o mai mare usurinta rezolvarile problemelor care ii apasa. Pasionatii de astrologie afirma ca aceasta pasiune ii ajuta sa isi faca viata mai usoara, chiar daca nu intotdeauna previziunile astrale sunt cele mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.