Avatajul ardeilor copti in cupoar este ca nu lasa un miros puternic in toata casa si nu trebuie paziti.
Ardeii copti sunt ingredientele multor retete, dar se pot consuma si simplu, langa mancare, ca un fel de salata.
Ingrediente ardei rosii copti in cuptor
- -Ardei rosii
- -Hartie de copt
- -Tava
- -ulei de masline
- -sare
Mod de preparare
Spalam ardeii dupa care ii stergem cu hartie absorbanta, sa nu fie umezi.
Ii asezam in tava captusita cu hartie de copt sau direct in tava aragazului, tot cu hartie de copt, ca sa curatam apoi mai usor tava.
Lasam in cuptor pentru aprox. 40 minute, dupa 15-20 de minute intoarcem ca sa se prajeasca pe toate partile.
Este o metoda simpla cu care puteti curata ardeii de coaja, cand ii scoatem din cuptor, presaram cu sare si asezam intr-un vas adanc, acoperim cu un capac sau folie, si lasam 10 minute ca sa se transpira, asa coaja o sa curata mult mai usor.
Se servesc stropiti cu ulei de masline si presarati cu sare, sau ca si ingredient la retete.