Casă și grădinăAplicații utile pentru proiectarea locuinței cu stil

Aplicații utile pentru proiectarea locuinței cu stil

Dacă te întrebi prin ce aplicație poți simula grafic proiectarea locuinței cu mobilier, îți sugerăm câteva sfaturi utile de la specialiștii magazinului de mobilă IKEA. Probabil deja ai auzit de planificatorul de bucătării IKEA, prin care poți mobila acest spațiu al casei așa cum ai visat. IKEA este cel mai renumit magazin de mobilă din lume și are aplicații grozave pentru simulare mobilă. Ce aplicații se folosesc pentru a proiecta locuința cu mobilier IKEA?

Navigare rapidă în articol:

 1. Cum să-ți amenajezi casa cu stil
 2. Aplicații pentru IKEA pentru simulare mobilă

1. Cum să-ți amenajezi casa cu stil

Dacă te întrebi cum să-ți amenajezi casa cu mobilier nou, într-un stil deosebit, îți sugerăm să cumperi piese de mobilier adecvate, fără a plăti în exces. Asta înseamnă să uiți de acele piese de mobilier inutile și care, în plus, nu sunt practice. Poți începe totul de la zero, mai ales dacă este vorba despre un apartament destul de mic.

Ce mobilier ar trebui să cumperi și în ce cameră din locuință mai întâi? Designerii în amenajări interioare recomandă o schemă simplă: bucătărie, dormitor, dulapuri, hol, sufragerie.

Pentru ca treaba să iasă bine, trebuie în primul rând de făcut un plan pentru mobila ce va fi cumpărată și apoi de stabilit un buget. Mobilierul de comandă ar fi o opțiune bună în ziua de azi, mai ales dacă vrei o locuință cu un design de interior interesant. Proiectarea unui mobilier funcțional poate oferi satisfacție din punct de vedere al stilului, al confortului și al designului ales.

Bugetul este foarte important, pentru că el decide totul în final. Este bine să faci o estimare și să iei în considerare toate cheltuielile care ar putea să apară.

De ce să alegi magazinul IKEA?

Acest magazin are specialiști care te pot ajuta în proiectarea bucătăriei, a biroului, a băii sau al oricărei camere din locuință cu mobilier de la acest brand. Serviciul este cât se poate de simplu, iar programul îți va calcula și costul final.

La IKEA amenajarea locuinței este foarte ușoară pentru că se folosesc mai multe aplicații, simulatoare, planificatoare ce ajută în găsirea inspirației și cumpărarea mobilierul adecvat.

2. Aplicații pentru IKEA pentru simulare mobilă

IKEA permite oamenilor să plaseze virtual mobilă în locuința lor, pentru a vedea cum arată. Prin urmare, IKEA este un exemplu bun prin care se poate demonstra că există aplicații eficiente pentru simulare mobilă și altele.

Acest magazin se remarcă prin următoarele aplicații:

 • Un model de magazin online ce permite vizualizarea produselor în stoc
 • Un catalog IKEA extins
 • O aplicație ce folosește realitatea augmentată (AR).

Noua aplicație AR la IKEA

Această aplicație îți permite să-ți proiectezi casa în realitate augmentată, să-ți schimbi modul prin care cumperi mobilier, să încerci peste 2.000 de piese de mobilier în locuința ta, fără să le cumperi, să creezi amenajări interesante și moderne înainte de a face o achiziție. Cu aplicația AR poți vedea pe ecranul smartphone-ului diferite lucruri sau obiecte de mobilier care nu sunt în realitate, cum ar fi piese mari – mese, scaune, canapele, dulapuri, fotolii și altele.

Aceasta este o aplicație de măsurat specială, care este apreciată în ziua de azi, pentru că oferă o serie de avantaje importante:

 • Estimează distanțele și ajută la plasarea obiectelor în spațiul respectiv al locuinței
 • Afișează mobilierul în dimensiune reală, într-un model 3D, în funcție și de dimensiunile camerei
 • Are tehnologia realității augmentate care a fost introdusă la cumpărăturile de mobilier, pentru că le face mai rapide și mai ușoare
 • Efectuează măsurători bune și simulări în timp real
 • Are funcționalități de ultimă generație, în varianta premium
 • Este ușor de utilizat, prin atingeri de ecran îți prezintă modul cum va arăta mobila în casa ta, chiar din interiorul acesteia.

Alte aspecte importante

Cu această tehnologie AR și soluții de mobilier IKEA, poți avea o casă mai frumoasă și în trend. Această aplicație excelentă este utilă pentru a planifica modul cum vei folosi mai eficient spațiul din locuința ta și deci este foarte utilă în ziua de azi. Cu ajutorul ei se poate manipula piesa de mobilier virtuală și se poate vedea modul cum se va încadra în spațiul respectiv.

Alte aplicații de măsurat sunt:

 • My Measures
 • CamToPlan
 • AirMeasure
 • EasyMeasure

Cu ajutorul lor, alegerea pieselor de mobilier pentru amenajarea locuinței devine mai ușoară.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.