Timp liberActivități distractive de făcut acasă într-o zi răcoroasă de toamnă-iarnă

Activități distractive de făcut acasă într-o zi răcoroasă de toamnă-iarnă

În timp ce ziua devine tot mai scurtă și răcoroasă, iar iarna stă să ne bată la ușă, tot mai mulți oameni ajung să-și petreacă mai mult timp în casă. Pentru a evita perioadele neplăcute de plictiseală, avem pentru voi o serie de activități distractive și recreative pe care le puteți practica singuri sau alături de prieteni.

Există în ADN-ul nostru ideea de socializare, comunicare și interacțiune. Una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este singurătatea. În anotimpul rece, suntem predispuși la izolare și singurătate pentru că ne retragem mai devreme în casă, ne reducem activitatea cotidiană și avem tendința de a acționa precum animalele care hibernează, ori aceste lucru nu este indicat. Avem nevoie să fim activi, să practicăm diferite activități, să fim înconjurați de oameni.

Activități de făcut alături de prieteni

În acest context, căutați să petreceți mai mult timp cu prietenii și persoanele dragi, desfășurând diferite activități distractive și recreative în timpul liber.

O cină delicioasă

O cină gătită chiar de voi poate fi interactivă, distractivă și delicioasă.Plus de asta, toamna sunt culese roadele și există numeroase combinații de gusturi și culori ce pot fi puse într-o farfurie. De la banala plăcintă cu mere / dovleac și până la supele creme de legume, toate acestea vă pot delecta papilele gustative. Sau puteți să veniți fiecare cu o idee de preparat, de preferat din diferite țări, obținând astfel o combinație culinară internațională.

Poate vreți să faceți o pizza sau o prăjitură nou, ceea ce cu siguranță va fi mai distractiv în compania prietenilor.

Pe lângă delicioasele bucate, pregătiți și o băutură specială, un cocktail sau un vin fiert cu scorțișoară pentru a vă încălzi. De ce nu, poate chiar să organizați o degustare de vinuri și vă puneți nivitații să ghicească brandul sau vinul. Cu siguranță va fi distractiv.

 

Maraton de filme

Finalul de an vine la pachet cu numeroase producții cinematografice inedite, unele dintre ele mult așteptate de fani. Invitați-vă prietenii la un maraton de filme. Pregătiți floricelele, paharul de vin sau de suc și dați play. Puteți opta pentru un film nou sau o trilogie pe care nu ați reușit să o vedeți. Există numeroase filme bune de acțiune, comedie, dramă sau psihologice. Puteți opta pentru un film clasic din anii 80 sau 90, sau un film SF din 2022. Cu siguranță veți găsi filmul sau filmele comune pe care să le urmăriți cu multă plăcere în compania prietenilor.

Faceți un puzzle

Dacă sunteți pasionați de puzzle, o seara răcoroasă de iarnă este perfectă pentru această activitate în compania prietenilor. Va fi mai distractiv dacă aveți un puzzle de 10 000 de piese și dificil. Cu siguranță veți petrece câteva ore până la finalizarea lui. Cine pune ultima piesă din puzzle?

Organizați o seară de board games

În sezonul rece, serile trec mai ușor dacă desfășurați activități distractive, iar un joc de societate poate fi rețeta perfectă. Organizați o seară de board games și chemați prietenii la distracție. De la clasicele jocuri de cărți și până la cele mai distractive board gamesuri cum ar fi Catan, Trenul, Century sau Rummy, toate se pot practica cu mai mulți jucători.

Sau poate sunteți pasionați de gambling și atunci puteți să jucați poker, blackjack și chiar ruletă. Dacă nu stăpâniți regulile, află despre jocul de ruletă pentru a-l putea practica acasă.

Activități sportive

Dacă sunteți pasionați de sport, aflați că puteți practica diferite activități acasă. Puteți face yoga cu prietenii, puteți face exerciții pentru relaxarea trupului, dar și meditație pentru suflet și minte. Nu aveți nevoie de prea multe obiecte, ci de voință și un program de activitate pentru acasă.

Organizați seara de karaoke

Karaoke reprezintă o activitate distractivă și menită să fie practicată alături de prieteni. Dacă totuși vrei ceva și mai distractiv, încearcă un Cowboy Karaoke. Persoana care va cânta, va avea căștile pe urechi date la maxim, va fi legată și nu se va auzi cum cântă. Cu siguranță veți obține o porție de râs pe cinste.

Faceți origami

Deși interacționăm toți cu hârtia prin diferite activități, puțini sunt cei ce stăpânesc arta împăturirii hârtiei recunoscută și sub denumirea de origami. Totuși, această activitate este recunoscută ca fiind relaxantă, liniștitoare și în același timp vă ajută să vă deconectați de la activitățile cotidiene. Aveți nevoie de concentrare și îndemânare pentru a reuși să realizați diferite figurine din hârtie. În același timp, dacă veți desfășura această activitate alături de prieteni, cu siguranță vă veți amuza copios pentru că este interesant de admirat ce pot realiza cei prezenți. Cu toate că veți avea de făcut anumite obiecte din hârtie, cu siguranță cu toți vor reuși.

Realizați produse handmade

Sezonul rece poate fi ideal pentru a învăța tehnici de lucru manual și realizarea de produse handmade. Pe lângă faptul că puteți realiza diferite obiecte utile în casă sau bijuterii de purtat la diferite ocazii, puteți obține și bani prin vânzarea acestora. În ultima vreme, sunt apreciate tot mai mult aceste produse realizate manual, având un plus de personalizate din partea creatorului. Învățați să împletiți, să croșetați, să realizați diferite accesorii și bijuterii. Iar toate acestea pot fi făcute și împreună cu prietenii, într-un cadru relaxant și distractiv.

Testați produse de îngrijire personală

Pentru doamne și domnișoare, îngrijirea corporală reprezintă un adevărat ritual. Acestea oferă o mai mare atenție tenului, pielii și în general modului în care aratăfață de bărbați, ceea ce le face să fie mai atente și cu produsele utilizate. Cum industria de cosmetice este extrem de dinamică și cu diferite produse pe piață, poate fi utilă o seară în care să încercați diferite produse de îngrijire personală.

Și dacă ați făcut toate cele menționate mai sus, puteți să mai organizați un picnic, o sesiune de grădinărit, plimbări cu bicileta sau să practicați diferite sporturi în aer liber sau orice altă activitate de relaxare și distracție. E suficientă chiar și o serată în care să stați la povești și să depanați amintirile dobândite în sezonul estival.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.