Azi am gatit ceva de sezon. Vara si toamna avem noroc de legume proaspete care ne revigoreaza mereu.
Aceasta reteta merita incercata pentru ca nu necesita mult timp, ingrediente si rabdare.
Ingrediente aperitiv cu legume – chiftelute de dovlecel
- 1 dovlecel
- 1 ou
- Sare, piper, boia, delicat
- 4 linguri de faina
- Frunze de patrunjel
- Ulei
Mod de preparare
Se curata dovlecelul si se spala. Se da pe razatoarea mare si se condimenteaza cu sare. Se lasa 15 min sa-si lase zeama si apoi se scurg bine. Peste ele se pune faina, patrunjelul tocat marunt, sare, boia, delicat, piper si ou apoi se amesteca bine.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele pe ambele parti. Cand sunt gata chiftelele se scot pe un prosop de bucatarie.
Se servesc calde.