Aparatul de aer condiționat mobil în casă, avantaje și dezavantaje

0
1789
Aparatul de aer conditionat mobil, Foto: danby.com
Aparatul de aer conditionat mobil, Foto: danby.com

Atunci cand canicula de afara ne invadeaza propriul camin, iar aerul devine de-a dreptul insuportabil, aparatul de aer conditionat mobil pare a fi alegerea perfecta. Cu siguranta nimeni nu poate trece peste aceste zile toride de vara, in care locuinta devine un cuptor, fara ajutorul unui aparat de ventilatie. Cei care au ales sa isi monteze un aparat de aer conditionat se pot considera cu adevarat norocosi, insa pentru cei care nu au instalat un astfel de aparat, aerul conditionat portabil este fara indoiala cea mai buna si mai practica solutie.

Pe langa faptul ca aceste aparate de aer conditionat sunt foarte puternice si au capacitatea de a raci destul de rapid o incapere, avantajul suprem este mobilitatea. Aparatele sunt de dimensiuni mici si pot fi usor mutate dintr-o incapere in alta. Daca in cazul unui aparat de aer conditionat fix aerul din incaperea in care aparatul este montat se va raci mai rapid fata de cel din restul camerelor, ei bine cu ajutorul aerului conditionat portabil aerul se va raci in toate incaperile in care acesta este mutat.

aer conditionat mobilAvantajele si dezavantajele unui aparat de aer conditionat mobil
Aparatele de aer conditionat portabile prezinta o serie de avantaje pe langa mobilitatea despre care am amintit in randurile anterioare. Pretul, comparativ cu cel al unui aparat de aer conditionat fix, este mult mai avantajos, iar costul de montare nu mai trebuie luat in calcul. Poate fi setat si programat sa functioneze atat cat este nevoie.

Puterea de racire este mare, existand numeroase modele pe care le puteti alege in functie de nevoi si preferinte. Si avantajul cel mai mare al aparatelor de aer conditionat mobile este faptul ca nu necesita gaurirea peretilor; pentru evacuarea aerului cald este nevoie sa scoateti furtunul de evacuare pe fereastra, in asa fel incat aparatul chiar poate fi folosit in oricare camera. Insa, exista si aparate de aer conditionat portabile care nu prezinta un astfel de furtun, folosirea lor fiind mult mai simpla.

Citește și:  Evită cele mai comune greșeli pe care miresele le fac când aleg pantofii pentru ziua cea mare

Pe langa aceste avantaje exista si o serie de dezavantaje. Unul dintre acestea ar fi zgomotul. Multi dintre cei care au folosit astfel de aparate de aer conditionat au afirmat ca sunt foarte zgomotoase in comparatie cu un aparat fix. Aparatele de aer conditionat mobile sunt mai putin puternice fata de cele fixe, iar in rezervorul in care se strange condensul trebuie sa fie golit destul de des.

Cum alegeti aparatul de aer conditionat mobil potrivit?aer conditionat portabil
Ei bine, atunci cand alegeti un astfel de aparat, trebuie sa luati in calcul mai multi factori. Inainte de toate, trebuie sa calculati suprafata camerei pentru a cunoaste cu exactitate numarul de BTU necesari. Acelasi lucru este valabil si in cazul aparatelor de aer conditionat fixe, insa in cazul celor mobile trebuie sa se ia in calcul si faptul ca sunt portabile si se pot muta cu usurinta dintr-o camera in alta. Cu cat locuinta sau incaperea este mai mare, cu atat numarul de BTU trebuie sa fie mai mare. De exemplu, pentru 10mp sunt necesari 7500 BTU, pentru 20mp – 9000, pentru 25mp – 10000, pentru 35 – 13000 iar pentru 45mp – 14000.

Am mentionat anterior ca unul dintre dezavantaje este zogomotul; alegeti aparatul cel mai silentios.
Greutatea aparatelor este un aspect important. Chiar daca au roti, la un moment dat va fi nevoie sa le ridicati, asa ca alegeti aparatele mai usoare.

Sistemele fara furtun de evacuare a aerului cald au un randament mai mic, asa ca este de preferat sa alegeti un model care are un astfel de furtun.

Asadar, daca nu mai faceti fata caldurii isi doriti sa aduceti un strop de racoare in propria locuinta, alegeti cu incredere aparatul de aer conditionat mobil si aveti in vizor sfaturile noastre in privinta alegerii aparatului perfect pentru caminul dumneavoastra.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.