Unde amplasăm frigiderul pentru eficiență maximă de lucru în bucătărie

0
2175
Amplasarea corecta a frigiderului, Foto: xembao.com.vn
Amplasarea corecta a frigiderului, Foto: xembao.com.vn

Unul dintre elementele de referinta ale unei locuinte dar mai ales ale unei bucatarii este, fara doar si poate, frigiderul. V-ati gandit vreodata ca amplasarea frigiderului poate afecta intregul mod de organizare a bucatariei, influentand intr-o foarte mare masura aspectul si functionalitatea acesteia? Iata ca un subiect care pare banal la o prima vedere este, in realitate, foarte important, asa ca in randurile care vor urma va vom oferi cateva sfaturi pentru amplasarea corecta a frigiderului.

Amplasarea frigiderului nu este importanta doar din punct de vedere estetic, ci si din punctul de vedere al functionalitatii si functionarii acestuia. Din punct de vedere estetic, frigiderul ar trebui sa se incadreze perfect designului, armonia fiind cea care trebuie sa domine in orice bucatarie. De asemenea, frigiderul este locul care gazduieste hrana noastra cea de toate zilele, asa ca el trebuie sa fie amplsat intr-un loc usor accesibil in asa fel incat in momentul in care usa frigiderului se deschide aceasta sa nu fie blocata de alte elemente si, la randul sau, frigiderul sa nu blocheze anumite arii de acces.

Mai mult decat atat, integritatea si buna functionare a frigiderului este influentata si de factori externi cum ar fi caldura, razele soarelui sau aburul din bucatarie. Asezarea frigiderului

Citește și:  Cum puteți folosi votca în curățenie, sfaturi pentru o casă sănătoasă și curată

• Frigiderul trebuie sa fie pozitionat alaturi de chiuveta si aragaz, intre aceste trei elemente, elemente de referinta pentru bucatarie, fiind necesar sa existe o stransa relatie. Asta nu inseamna ca frigiderul va fi asezat chiar langa aragaz. Nicidecum. Frigiderul nu trebuie sa stea sub nicio forma langa o sursa de caldura deoarece diferenta dintre temperatura externa si cea interna va fi foarte mare iar frigiderul nu doar ca va consuma mai multa energie electrica, insa circuitele sale vor avea de suferit.

• Frigiderul nu trebuie sa stea lipit de perete. Este foarte important ca in spatele frigiderului sa existe un spatiu liber de aproximativ 15 cm pentru ca aerul sa poata circula.

• De asemenea, frigiderul nu trebuie sa fie asezat nici langa fereastra. Pe langa faptul ca un astfel de obiect va stirbi din frumusetea ferestrei, razele soarelui vor face ca temperatura interna a frigiderului sa creasca, intalnindu-se aceeasi situatie ca la primul punct.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.