DiverseAi apelat la fațete dentare - cum le îngrijești corect?

Ai apelat la fațete dentare – cum le îngrijești corect?

Un zâmbet este cartea de vizită a unei persoane. Cu toate acestea, puțini oameni se pot lăuda cu o dantură perfectă. Unele persoane doresc să-și corecteze forma naturală a dinților, altele își doresc un zâmbet alb ca al vedetelor de la Hollywood. Fațetele pot fi de ajutor în acest caz.

Fațetele reprezintă intervenții de estetică dentară, fiind soluții protetice dentare fixe, foarte subțiri. Acestea pot fi folosite pentru a corecta forma, a ascunde fisurile nedorite din smalțul dentar, a corecta neregularitățile și a oferi aspect alb dinților. Procedura de montare este nedureroasă și practic lipsită de contraindicații, așa că este potrivită pentru mulți pacienți. Cu toate acestea, înainte de aplicarea fațetelor este necesar să se efectueze un examen dentar complet.

Ce fațete dentare sunt potrivite pentru tine?

Numai la un cabinet stomatologic poți primi răspuns la întrebarea ta, după o examinare personală. Dacă defectele nu sunt prea vizibile, fațetele pot fi potrivite, dar nu întotdeauna se recomandă pentru toți dinții, ci doar pentru cel care trebuie corectat. În cazul în care problemele sunt vizibile: dinți ușor strâmbi sau smalț închis, îngălbenit, de exemplu, pot fi luate în considerare fațetele pentru întreaga zonă a zâmbetului.

Cum se îngrijesc fațetele dentare

După aplicarea fațetelor, trebuie urmate recomandările de îngrijire. Regula de bază este de a reduce la minimum presiunea asupra dinților și de a respecta regulile de igienă orală. Există următoarele reguli de îngrijire:

  • Evită să consumi alimente tari

Pentru a păstra fațetele în stare bună, evită să mănânci nuci, semințe și biscuiți. Mușcă cu grijă din alimente. Se recomandă să nu muști cu dinții din față, ci să optezi pentru îmbucături mici, pentru a nu crește încărcătura pe fatete dentare.

  • Respectă o bună igienă orală

Este necesar să cureți dinții și gingiile ușor, fără presiune, cu periuța de dinți. Mișcările agresive nu vor curăța mai bine cavitatea orală, ci mai degrabă vor produce iritații nedorite. Dacă alimentele ajung între dinți, acestea trebuie curățate blând cu ață dentară. Se recomandă, de asemenea, includerea în rutină a unor soluții lichide de igienă orală (cu respectarea recomandărilor medicului dentist).

  • Se recomandă evitarea expunerii la temperaturi scăzute sau ridicate

Ar trebui evitate schimbările bruște de temperatură, deoarece acestea pot provoca fisuri în material.

  • Nu în ultimul rând, se recomandă consultații regulate la medicul stomatolog

Pentru a beneficia de rezultate excelente cât mai mult timp sunt ideale vizitele regulate la medicul stomatolog. În timpul acestora se pot depista și corecta eventualele complicații.

Astfel, fațetele dentare sunt opțiuni excelente pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească estetica dentară. Acestea pot acoperi o serie de probleme, cum ar fi dinții galbeni, decolorați sau deteriorați, oferind un zâmbet strălucitor și perfect.

Fațetele dentare sunt investiții în zâmbet, încredere și imagine. Cu un zâmbet nou-nouț și strălucitor, vei fi pregătit să te bucuri de toate aspectele vieții și să zâmbești fără nicio reticență!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.