Adevărul despre bunici și rolul lor în creșterea și educarea copiilor

0
611

Bunicii au un rol deosebit în viața nepoților. Cele mai frumoase amintiri din copilăria unui adult sunt acelea legate de imaginea bunicilor. Un citat de Charles și Ann Morse spunea că ,,Orice copil are nevoie de un bunic, bunicul oricui, pentru a crește cât mai sigur pe el într-o lume nefamiliară.ˮ Bunicii își iubesc enorm de mult nepoții și sunt mândri de ei. ,,Dragostea perfectă nu apare uneroi până când nu ai primul nepot.ˮ Nepoții reprezintă cel mai scump lucru pentru bunici, aceștia sunt mândri de ei, îi tratează cu dragoste și compasiune exagerată, au tot timpul tendința de a-i răsfăța. ,,O bunică este un babysitter care se uită la nepoți în loc de a privi la televizor.ˮblank

De ce este bine ca nepoții să fie educați și de bunicii lor?

Bunicii au experiență de viață, sunt mai înțelepți decât părinții și au mereu câte ceva interesant să-i învețe pe nepoții lor.blank

Bunicii au răbdare să se joace cu cei mici, să le acorde mai mult timp pentru ca aceștia să fie fericiți.

Bunicii au un farmec aparte, știu să-i răsfețe pe cei mici cu cele mai bune plăcinte, prăjituri, gemuri și dulcețuri, știu să-i înveselească atunci când aceștia sunt triști, să-i sprijine necondiționat atunci când nepoții au nevoie.

Despre bunici se spune că sunt cei mai buni povestitori, cei care au mereu ceva amuzant de spus, cei care știu povești uimitoare despre viață, cei care nu se plictisesc niciodată să citească nenumărate basme celor mici.

Bunicii nu se satură deloc să se plimbe cu nepoții lor, au răbdare cu aceștia mereu, să-i ducă la jocurile pentru copii, să viziteze cu ei muzee și expoziții interesante, să se ocupe tot timpul de ei, să le ofere căldură, atenție și afecțiune.

Citește și:  De ce este important să creștem copii buni, cărora le pasă de ceilalți?

Bunicii nu sunt deloc risipitori, sunt mai economi decât copiii lor, știu mai bine să gestioneze banii pentru ca la sfârșitul lunii să mai și rămână și ceva bani de pus deoparte.

Alte aspecte legate de bunici:

Potrivit un studiu realizat de cercetătorii britanici, copiii care sunt crescuți de bunici riscă să ajungă la obezitate comparativ cu cei care sunt crescuți de părinții lor. De asemenea, într-un articol de pe http://www.bbc.com scrie că indulgența bunicilor poate afecta starea de sănătate a copiilor, în ceea ce privește dieta și greutatea, lipsa de activitate fizică și chiar fumatul. Potrivit studiului, mulți bunici sunt pasionați de fumat și chiar obișnuiesc să fumeze în fața nepoților, ceea ce este un lucru dăunător acestora. De asemenea, există și acei bunici care sunt atât de fericiți că au un nepot încât sunt capabili să facă orice sacrificiu pentru micuț și chiar să renunțe la acest viciu de a fuma.

Bunicii au tendința de a fi prea îngăduitori cu nepoții lor și astfel să îi lase să consume prea multe dulciuri și alimente care îngrașă. S-a constatat că mulți dintre ei sunt dezinformați și pot greși în legătură cu alegerea alimentelor prea grase, prea dulci, prea bogate în calorii, care duc la obezitate. Din cauza asta și a altor diferențe de opinie dintre generații, ei au discuții uneori puțin aprinse cu copii lor care sunt acum adulți, discuții despre modul de creștere și educare al nepoților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.