Nunți și mireseCare sunt detaliile de care trebuie să ți cont atunci când planifici...

Care sunt detaliile de care trebuie să ți cont atunci când planifici cea de a 2-a nuntă

Ideile pentru planificarea celei de-a doua nunti nu trebuie sa varieze semnificativ de la planificarea primei nunti, dar exista cateva aspecte importante pe care un cuplu trebuie sa le ia in considerare. Un cuplu isi poate sarbatori uniunea intr-un fel creativ si memorabil, daca intelege ce semnificatie are cea de-a doua nunta si prin ce este aceasta speciala.

Luati in considerare si prima nunta

A doua nunta este definita ca o nunta in care, fie mirele, fie mireasa, a mai fost casatorit/a inainte. Prima casatorie s-a incheiat ori cu un divort, ori cu o anulare, ori cu un deces, si poate fi dificila indepartarea de la ideea ca o a doua nunta este mai putin importanta decat prima. Inainte de a incepe sa planifice nunta, cuplul trebuie sa realizeze ca, desi au avut parte de o ceremonie si o receptie cu alte persoane, aceasta este prima nunta pentru ei doi. Asta face ca ziua nuntii sa fie la fel de mareata si de speciala, chiar daca este cea de-a doua nunta.

Atunci cand planifica cea de-a doua nunta, cuplul trebuie sa ia in considerare propria relatie si casatoriile anterioare, pentru ca astfel sa poata avea parte de o zi minunata si semnificativa. Cuplul trebuie sa aiba grija sa nu compare aceasta nunta cu cele anterioare intr-un mod negativ.

Aceasta poate sa nu fie cea de-a doua nunta pentru ambii parteneri, iar daca este, acum au posibilitatea de a crea o sarbatoare deosebita si plina de iubire pentru a-si celebra propria relatie. Discutiile despre ce le-a placut si ce nu le-a placut la nuntile anterioare ii poate ajuta pe parteneri sa defineasca ce si-ar dori pentru aceasta nunta si ce ar putea face pentru ca nunta sa fie unica si frumoasa.

Idei pentru cea de-a doua nunta

Cea de-a doua nunta este totusi prima nunta pentru un cuplu nou format, iar aceasta poate fi cat de traditionala si de unica doreste cuplul. Multi miri si multe mirese doresc totusi sa evite traditiile mai comune ce au loc la primele nunti, de aceea prefera sa includa alte idei creative pentru a avea o nunta de neuitat.

In primul rand, data nuntii trebuie sa fie unica si semnificativa pentru cuplu, iar multe cupluri opteaza sa se casatoreasca in preajma anumitor sarbatori. Acest lucru confera o semnificatie mai mare sarbatorii si ajuta la crearea unor traditii unice pe care cuplul le poate impartasi in anii urmatori. Data nuntii mai poate avea legatura cu prima intalnire a cuplului, ziua in care s-au logodit sau orice alta data semnificativa pentru cei doi.

Multe cupluri opteaza pentru locatii deosebite atunci cand se casatoresc pentru a doua oara. Combinarea celei de-a doua nunti cu luna de miere este un mod distractiv de a sarbatori si ofera cuplului oportunitatea de a face schimb de juraminte intr-o locatie cu adevarat unica si exotica.

Cea de-a doua nunta poate avea loc intr-o tara straina, pe o nava de croaziera sau pe o plaja tropicala. Lista de invitati pentru a doua nunta este in mod tipic mai mica decat cea pentru prima nunta. Persoanele care au mai fost casatorite o data realizeaza rapid ca numarul invitatilor de la nunta este mai putin important decat prezenta celor dragi, iar la a doua nunta lista de invitati se limiteaza la familie si prietenii apropiati.

Lista de invitati, tinuta de nunta si alte detalii

a doua nunta

La fel cum lista de invitati este de obicei mai mica la a doua nunta, si numarul domnisoarelor si al cavalerilor de onoare este mai mic. Mirele si mireasa vor alege doar una sau doua persoane care sa le fie alaturi la altar, iar prezenta copiilor unuia dintre parteneri (sau a ambilor) este ceva des intalnit. Unele cupluri prefera sa renunte cu totul la domnisoare si cavaleri de onoare, mai ales daca este vorba de o nunta in deplasare sau o nunta intima.

Tinuta pentru o a doua nunta este de obicei mai putin formala decat cea de la prima nunta, depinzand de lungimea primei casnicii si de varsta partenerilor, precum si de gradul de formalitate pe care il va avea nunta. Mireasa poate alege o rochie de culoarea fildesului sau chiar o rochie intr-o culoare indrazneata, in loc de rochia de mireasa alba, sau poate alege o fusta sau un costum intr-un design simplu care pot fi purtate si cu alte ocazii speciale. Mirele poate purta un smoching clasic, un costum sau o tinuta mai lejera, in functie de stilul nuntii.

Decoratiunile utilizate la a doua nunta pot fi elaborate sau mai subtile, in functie de stilul preferat de cuplu. De obicei, cea de-a doua nunta este mai putin extravaganta decat prima, insa cuplul cu siguranta va dori sa adauge cateva detalii speciale la care nu s-a gandit in cazul primei nunti.

Nuntile tematice sunt o optiune buna, insa tema basmului sau a printesei nu se potrivesc unei a doua nunti. Receptia de la cea de-a doua nunta este de obicei mai lejera decat cea de la prima nunta. Cuplul poate renunta la anumite traditii tipice ca aruncarea jartierei si a buchetului, iar de obicei timpul se petrece mai mult socializand.

Ce sa nu faci la a doua nunta

Exista cateva reguli in ceea ce priveste cea de-a doua nunta, iar cuplurile pot alege ce le-ar placea sa faca, indiferent de formalitati sau nunti anterioare. Exista cateva reguli de “asa nu” care sunt asociate cu a doua nunta, pe care cuplurile ar trebui sa le stie, si anume:

• Petrecerea burlacului si a burlacitei nu sunt potrivite pentru cea de-a doua nunta. In loc de asta se poate da o petrecere comuna in cinstea viitorilor miri.
• O lista mare de cadouri de nunta este inadecvata, intrucat cuplul nu are nevoie de obiecte pentru a-si utila noua casa.
• O mireasa care se casatoreste pentru a doua oara nu poate purta voal care sa-i acopere fata, desi poate purta un voal pe sub coafura daca doreste.

Aceste idei pentru a doua nunta reprezinta doar un punct de plecare pentru a planifica celebrarea perfecta a noului cuplu. Desi exista cateva reguli in ceea ce priveste cea de-a doua nunta, cuplurile care urmeaza regulile de conduita si iau in considerare propria relatie vor putea planifica un eveniment frumos si memorabil.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

  1. La a doua casatorie mireasa poate avea buchet chiar daca nu se mai imbraca in rochie albe? Sau mai exact, la a doua casatorie buchetul miresei si al nasei ar trebui sa fie nelipsit?

    Multumesc

  2. Mireasa poate purta buchet chiar daca se afla la a doua casatorie. Nu are legatura rochia sau culoarea ei, intrucat buchetul de flori este un accesoriu nelipsit. Si nasa poate purta buchet de flori, insa florile nu trebuie sa fie albe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.