Cu siguranta toata lumea cunoaste obiceiul in care se arunca jartiera si buchetul miresei. Traditia legata de aruncarea jartierei si a buchetului de mireasa este adesea inclusa in nuntile de pretutindeni, indiferent de rasa sau religie. Cititi in continuare pentru a descoperi pas cu pas ce inseamna indeplinirea acestor ritualuri si pentru a afla cateva alternative pentru cazul in care nu doriti sa includeti aceasta traditie in propria nunta.
Cele doua traditii sunt simple. Mirele scoate jartiera de pe piciorul miresei si o arunca spre burlacii care s-au adunat in spatele lui. Mireasa isi arunca buchetul spre domnisoarele de onoare si celelalte femei singure adunate in spatele ei. Cu toate acestea, in ultimul deceniu s-a observat un declin al celor doua traditii, miresele fiind tot mai inclinate sa renunte la traditie in favoarea originalitatii.
Insa, mai mult de jumatate din nuntile din ziua de azi includ traditia jartierei si a buchetului miresei, continuand popularitatea lor la receptii. Aceasta traditie isi are inceputul in secolul al 14-lea, barbatii singuri inghesuindu-se sa prinda jartiera si femeile necasatorite luptandu-se pentru buchetul miresei. Legenda dicteaza ca femeia sau barbatul care prinde jartiera sau buchetul miresei, este cel/cea care urmeaza sa se casatoreasca.
Argumente pro
Un argument in favoarea incorporarii acestei traditii in nunta ar fi faptul ca este vorba de o traditie. Multi invitati se asteapta ca aceasta traditie sa aiba loc si probabil ca nu vei dori sa-i dezamagesti. La fel ca taierea tortului sau discursul tatalui miresei, aruncarea jartierei si a buchetului miresei este una din traditiile cele mai asteptate de catre unii invitati, iar eliminarea lor ar putea fi o surpriza pentru toti. Un alt motiv pentru care incorporarea acestei traditii este o idee buna il reprezinta faptul ca poate fi ocazia perfecta pentru niste poze de neuitat.
In cele din urma, aceasta traditie este una dintre putinele ocazii in care ii puteti implica pe invitatii de la nunta in petrecerea de la receptie. La cele mai multe receptii de nunta, mirele si mireasa se plimba printre invitati, in timp ce acestia mananca, stau la mese si asculta muzica. Aruncarea jartierei si a buchetului miresei este o modalitate grozava de a ridica oaspetii de pe scaune, fie pentru a prinde jartiera si buchetul, fie pentru a face poze. Aceasta traditie poate anima petrecerea si poate fi o activitate memorabila din timpul receptiei de nunta.
Argumente contra
In timp ce participarea este adeseori un argument pro, unii oaspeti pur si simplu nu vor dori sa se implice. Unii vor fi de parere ca este un gest copilaros, in timp ce altii pur si simplu nu vor dori sa-si faca reclama ca sunt inca singuri si in cautarea unui partener. Acest lucru este mai ales o problema pentru oaspetii mai in varsta. Unele cupluri scot aceasta traditie pentru simplul fapt ca dansul este intrerupt.
Daca toata lumea se distreaza si danseaza, atunci nu cred ca vei dori sa le strici distractia pentru niste traditii care nu sunt speciale pentru toata lumea. In cele din urma, daca servesti alcool la receptie, exista riscul ca invitatii care au baut putin prea mult sa inceapa sa se certe in legatura cu cine a prins jartiera sau buchetul. Astfel, ai putea avea parte de o amintire la care nu te-ai fi asteptat.
Alternative la traditia jartierei si buchetului miresei
Daca decizi in favoarea incorporarii acestei traditii, poti seta cateva reguli pentru a mentine lucrurile in limitele a ceea ce doresti sa vezi la receptia de nunta. Poti alege sa fi discreta purtand jartiera sub genunchi, iar in ceea ce priveste buchetul de mireasa poti opta pentru aruncarea unui buchet mai mic in locul celui mare si posibil incomod pe care l-ai avut la ceremonie.
Unele cupluri aleg sa nu incorporeze niciuna dintre cele doua aruncari in cadrul receptiei. Aceasta este o decizie pe care fiecare cuplu in parte trebuie sa o ia. Exista totusi cateva alternative la aceasta traditie. In loc sa arunci buchetul catre femeile singure adunate in spatele tau, il poti oferi parintilor sau socrilor tai, il poti darui celui mai longeviv cuplu de la receptie sau il poti da unui cuplu care s-a logodit recent.
Daca nu esti de acord sa incorporezi aceasta traditie asa cum o fac alte cupluri, atunci iti poti crea propria traditie legata de jartiera si buchetul de flori. In loc sa te simti legata de traditie, poti folosi aceasta ocazie drept alta modalitate de a face ca nunta ta sa fie speciala si memorabila.