Animale de companieCum se comportă câinii în avion și ce ar trebui să știe...

Cum se comportă câinii în avion și ce ar trebui să știe stăpâni lor

Iata cateva sfaturi despre caini si calatoria cu avionul care va vor asigura o decolare fericita si o aterizare lina.

Cu o saptamana inainte de zbor faceti o programare la medicul veterinar, deoarece majoritatea liniilor aeriene solicita un certificat medical la zi, prin care se confirma starea generala de sanatate buna a cainelui, precum si realizarea vaccinarilor obligatorii.

De zgarda cainelui trebuie sa atasati o placuta cu adresa si numarul dumneavoastra de telefon, precum si numele cainelui. In bagajul de mana trebuie sa aveti actele cainelui si o fotografie recenta a acestuia care va ajuta in cazul pierderii lui.

Unele linii aeriene limiteaza numarul de animale transportate la doua sau trei pe fiecare zbor, in functie de spatiul pe care il au, de aceea este bine sa faceti rezervari din timp.

Pentru cainii de dimensiuni mari sau medii va trebui sa aveti o cusca facuta din material solid, din material plastic cu aluminiu. Cusca trebuie sa fie incapatoare, astfel sa permita cainelui sa se aseze, sa se ridice si sa se intoarca usor. Nici prea mult spatiu pentru el nu este indicat, deoarece asa se poate lovi la transport sau poate suferi de frig.

Lesa nu se lasa in cusca, trebuie tinuta in bagajul de mana, deoarece exista riscul ca patrupedul sa fie imobilizat sau strangulat, sau lesa sa fie pierduta. In cusca nu este indicat sa se lase mancare, ci doar apa si cateva servetele (care pot fi utile in cazul unor accidente mici).

Unii medici veterinari indica pentru anumite rase sa li se dea tranchilizante in timpul zborului. Acest lucru insa creeaza probleme respiratorii la cainii cu botul scurt, precum sunt Boxerii si Mopsii.

Trebuie evitate zborurile cu escale, pentru a nu aparea probleme de transfer si posibile intarzieri. De asemenea, este bine sa va asigurati ca avionul dispune de sistem de ventilatie si incalzire la clasa destinata transportului de bagaje si animale vii.

Intotdeauna trebuie sa calatoriti in acelasi avion cu cainele dumneavoastra.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.