Nunți și mireseRolul cavalerului de onoare la nuntă și cum să-l alegi pe cel...

Rolul cavalerului de onoare la nuntă și cum să-l alegi pe cel mai potrivit

Rolul cavalerului de onoare este unul din cele mai importante de la nunta. Cavalerul de onoare este cel care propune de obicei un toast la receptie, si este cel responsabil cu pastrarea verighetelor. Traditia ne spune ca rolul sau la nunta nu a fost dintotdeauna atat de pasnic, daca este sa ne referim la nuntile din vremurile vechi. In primele secole, mirii adesea trebuiau sa-si rapeasca viitoarea mireasa de la familia acesteia.

Acest lucru era necesar in cazul in care familia miresei nu il agrea pe mire si nu le acorda acestora permisiunea de a se casatori. Dupa cum va puteti imagina, familia miresei nu ar fi lasat-o niciodata sa plece fara o lupta, si acesta este modul in care a luat nastere traditia cavalerului de onoare. Mirele isi aduna cativa din prietenii cei mai apropiati pentru a-l ajuta sa-si rapeasca mireasa, chiar daca asta insemna sa se lupte cu rudele ei.

De-a lungul secolelor, rolul cavalerului de onoare a continuat sa evolueze. Chiar daca acesta nu a mai fost nevoit sa lupte alaturi de mire pentru a captura mireasa, el era responsabil pentru paza miresei in timpul ceremoniei de nunta, in cazul in care un membru al familiei ei sau un alt petitor se decidea sa incerce sa o fure inainte de incheierea ceremoniei.

Datorita acestui pericol, initial, cavalerul de onoare statea alaturi de mireasa, nu de mire cum se practica in ziua de azi. Conform legendei, unii cavaleri de onoare au facut greseala de a deveni prea prietenosi cu miresele, si astfel au fost “exilati” sa stea langa mire.

Alegerea persoanei potrivite

Alegerea cavalerului de onoare este o decizie foarte importanta, una care adeseori nu este lipsita de controverse. Au existat resentimente si chiar certuri familiale ca urmare a alegerii cavalerului de onoare. De obicei, acest lucru se datoreaza faptului ca membrii familiei fie se asteapta sa fie alesi, fie se asteapta sa aiba un cuvant de zis in aceasta privinta. Desi este ceva obisnuit ca tatal sau fratii sa fie alesi pentru acest rol, nu inseamna ca este o regula batuta in cuie.

De fapt, este mult mai bine sa te gandesti la atributiile cavalerului de onoare si apoi sa faci o selectie in functie de cine se potriveste cel mai bine acestui rol. Desi vor fi persoane care vor dori sa-si dea cu parerea in legatura cu alegerea cavalerului de onoare, decizia finala trebuie sa ramana a mirelui. Atributiile cavalerului de onoare atat inainte de nunta, cat si in ziua cea mare, nu sunt deloc de trecut cu vederea. Acesta trebuie sa se asigure ca isi indeplineste rolul cat mai bine, intrucat mirele si-a pus toata increderea in el cand l-a ales.

Inainte de ziua cea mare

Poate cea mai importanta datorie a cavalerului de onoare este aceea de a se ocupa de petrecerea burlacului in cinstea mirelui. Aceasta ultima noapte de burlacie poate fi ceva simplu ca o cina cu prietenii, o petrecere sau o noapte distractiva in oras. In mod traditional, la petrecerea burlacului trebuie sa existe si divertisment platit.

Totul depinde de preferintele mirelui si de cat de multi bani sunt dispusi prietenii lui sa cheltuiasca. In ziua de azi, multi barbati aleg sa-si petreaca ultima zi de burlac in alte moduri, cum ar fi la pescuit sau la un eveniment sportiv. Unele cupluri chiar renunta la petrecerile separate si aleg sa-si petreaca ziua impreuna.

rolul cavelerului

Cel care a fost ales drept cavaler de onoare este cu siguranta o persoana care il cunoaste foarte bine pe mire, prin urmare acesta va trebui sa tina cont de interesele si personalitatea sa atunci cand se va ocupa de petrecerea burlacului. In plus fata de planificarea petrecerii burlacului, mai exista cateva sarcini de care cavalerul de onoare trebuie sa se ocupe inainte de ziua cea mare, si anume:

• In mod traditional, cavalerul de onoare isi plateste singur costumul de nunta si cu o zi inainte de nunta acesta merge la croitor pentru o ultima proba. De asemenea, acesta probabil va trebui sa mearga cu mirele si mireasa pentru ca cei doi sa-si aleaga smochingurile.
• Cavalerul de onoare trebuie sa participe la repetitiile pentru nunta si la cina de repetitie. De obicei, acesta nu tine un toast la cina de repetitie, fiindca atunci parintii mirelui si miresei sunt cei care fac asta.
• Cavalerul de onoare trebuie sa fie disponibil pentru a ajuta cu transportul celor necesare la locatia ceremoniei si a receptiei. De asemenea, el trebuie sa faca si alte lucruri pe care mirele si mireasa sunt prea ocupati pentru a le face inainte de nunta.

Indatoririle cavalerului de onoare in ziua nuntii

Rolul principal al cavalerului de onoare in ziua nuntii este acela de a fi “mana dreapta” a mirelui. Aici sunt incluse sarcini de la acompanierea domnisoarei de onoare pana la altar pana la ajutarea mirelui sa se relaxeze in timpul fotografiilor de nunta, si altele. In ziua nuntii, cavalerul de onoare este cel responsabil de mire. Acesta il ajuta pe mire sa se imbrace, sa se relaxeze, se asigura ca ajunge la timp la ceremonie, pastreaza verighetele pana la evenimentul cel mare.

De obicei, cavalerul de onoare este considerat a fi martor la juramintele de nunta si va semna si el certificatul de casatorie. Se obisnuieste ca mirele sa ii dea cavalerului de onoare un plic in care se afla plata pentru cel care oficiaza casatoria, plic pe care acesta i-l va da inainte de inceperea ceremoniei. Cavalerul de onoare va poza, fie inainte, fie dupa ceremonie. In timpul ceremonie, acesta va trebui sa conduca domnisoara de onoare la altar si apoi sa stea langa mire. Uneori, cavalerului de onoare i se va cere sa-i conduca la locurile lor pe oaspetii importanti, ca parintii sau bunicii mirilor.

In timpul receptiei

Cea mai cunoscuta datorie a cavalerului de onoare este sa tina un toast in cinstea mirelui si a miresei la receptie. In afara cazului in care cuplul ii da indicatii, acesta este liber sa-si faca discursul cum doreste. Discursurile pot fi amuzante, serioase, triste, vesele, sau toate la un loc prin rotatie. Cel mai bun discurs este cel tinut din inima si relativ scurt. Cel mai simplu pentru acesta ar fi sa felicite cuplul, sa spuna o istorioara amuzanta despre cum s-au cunoscut, sa-si aduca aminte ziua in care a aflat despre logodna sau orice altceva i se pare potrivit.

Desigur, toastul de la receptie nu este singura datorie pe care cavalerul de onoare o are dupa incheierea ceremoniei de nunta. Alte atributii includ: acompanierea domnisoarei de onoare cand intra in locatia unde are loc receptia; sa stea langa mire la masa principala; sa ajute, daca este nevoie, la scoaterea jartierei miresei (actionand ca un scaun pentru mireasa); sa ajute la curatarea locului dupa terminarea receptiei (daca i se cere); transportarea darurilor de nunta in alta locatie; returnarea smochingurilor (daca au fost inchiriate).

Este bine ca un viitor cavaler de onoare sa stie ca exista posibilitatea sa fie nevoit sa-si depaseasca atributiile tipice, in functie de circumstante. Acesta trebuie sa discute cu mirele pentru a primi indrumari in legatura cu sarcinile sale. Sa fii cavaler de onoare la o nunta inseamna o mare responsabilitate, insa este de asemenea si o mare onoare pe care nici el si nici cuplul fericit nu o va uita.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.