Animale de companiePești răpitor de acvariu: peștele Șoim trăiește între 5 și 8 ani

Pești răpitor de acvariu: peștele Șoim trăiește între 5 și 8 ani

Pestele soim (Neocirrhites armatus) face parte din familia Cirrhitidae si este un peste rapitor de acvariu. In mediul lui natural este raspandit in jurul zonelor stancoase, a recifurilor din oceanele Indian si Pacific. Are obiceiul sa se ascunda dupa pietre sau in crapaturi de stanci. Este imun la urzicaturile coralilor.

Este un peste frumos colorat in rosu cu o dunga laterala de culoare inchisa. Corpul este lung de 10-15 cm, putin rotunjit, ochii mari, gura este prevazuta cu dinti. Masculii sunt un pic mai mari decat femelele. Inotatoarele pectorale sunt groase si scurte. Uneori in mijlocul partii dorsale au niste extensii, care se numesc cirri.

Pestele soim traieste intre cinci si opt ani

Cand vaneaza, obisnuieste sa stea pe corali sau pietre si sa astepte cu rabdare aparitia prazii in zona. Este capabil sa traverseze acvariul in mare viteza si sa se opreasca brusc. Uneori doar se plimba pe fundul acvariului, inotand usor cu ajutorul inotatoarelor.

Pestele soim este usor de hranit, consuma: Artemia vie, mysis, bucati mici de scoici, crevete, pesti, calamar sau sepie. In general, nu prefera mancarea fulgi. Hrana se administreaza de doua ori pe zi si trebuie sa fie variata.

Cand este in ocean, se hraneste cu pesti, nevertrebrate si crustacee. In acvariu nu trebuie tinut impreuna cu alti pesti mici, deoarece este un peste rapitor si uneori se hraneste cu pestisori mari aproape cat el. In general este recomandat sa stea cu pesti semiagresivi sau agresivi ca el. In acvariile de tip recif, mananca uneori recifii ornamentali sau anumite nevertrebrate mici prezente in apa.

Pot fi tinuti in acvarii mari sau mai mici, nu au nevoie de spatiu foarte mare. In general sunt putin pretentiosi, destul de rezistenti, insa in prezenta amoniacului sau nitratilor devin extraordinar de sensibili, uneori pot muri. Apa in acvariu trebuie sa fie curata, o data la doua saptamani sunt necesare schimbari partiale de apa. Nu are nevoie de un anumit nivel al intensitatii luminii.

Pestele soim este preferat de acvarofili pentru ca este rapitor si are un aspect placut.

Video – Pestele soim:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.