Tortul mirelui este o traditie veche, acesta reprezentand un dar pentru mire din partea miresei. Acest tort este de obicei mai mic decat tortul de nunta al cuplului, are un singur strat si este decorat in asa fel incat sa reflecte un hobby sau o pasiune a mirelui. De exemplu, daca mirele este pasionat de fotbal, tortul poate avea forma si culoarea unei mingi de fotbal.
Unui mire caruia ii place golful, mireasa ii poate darui un tort care sa arate ca un teren de golf sau ca o minge uriasa de golf. Daca mirele este pasionat de muzica, atunci mireasa poate opta pentru un tort care sa arate ca o chitara. Si tot asa, in functie de pasiunile pe care mireasa stie ca le are mirele, aceasta poate alege tortul potrivit.
Tortul mirelui are si el o mica istorie. Astfel, acesta nu trebuia sa fie servit oaspetilor la receptie, ci mai degraba era taiat in bucati, ambalat si daruit fiecarui invitat atunci cand acesta pleca acasa. Femeile singure care erau invitate la nunta isi luau bucata din tortul mirelui, iar noaptea o puneau sub perna si dormeau asa sperand sa-si viseze viitorul sot in noaptea aceea.
Temele alese pentru acest tort includ cel mai adesea: sporturi, hobby-uri, echipe de sport favorite, colegii sau universitati, computere etc. Dar, intrucat fiecare mire este diferit, mireasa poate folosi orice drept insipratie pentru a face tortul unic si personal. Nu exista nicio regula in ceea ce priveste ingredientele din care trebuie sa fie facut tortul. Totusi normal este sa folosesti ceea ce stii ca ii place mirelui, fie ca este vorba de ciocolata, vanilie sau fructe.
Un tort este un tort, prin urmare cea mai simpla varianta este sa te consulti cu acelasi cofetar care iti face si tortul de nunta, pentru ca acesta sa il faca si pe cel al mirelui. Atata timp cat cofetarul este deschis la modele unice si originale, ii poti cere orice doresti. Este posibil chiar ca acesta sa aiba un catalog din care sa poti alege design-ul pentru tortul mirelui, iar unii cofetari au chiar si oferte in care cumperi doua torturi la pret de unul, asa ca ai putea sa economisesti ceva bani.
Dupa cum am spus mai sus, traditia cere ca acest tort sa fie dat invitatilor cand acestia parasesc receptia, insa, in ziua de azi, poti servi acest tort cand crezi tu de cuviinta. Unele cupluri impart acest tort cu invitatii atunci cand are loc cina de repetitie. Alte cupluri pur si simplu il pastreaza la indemana pentru a-l servi in caz ca tortul de nunta nu a ajuns pentru toti invitatii. Oricum ai alege sa imparti acest tort, mirele cu siguranta se va bucura de surpriza placuta pe care i-o faci si se va simti apreciat.