Timp liberUnicitatea unei colecții de arme - o pasiune care cere responsabilitate

Unicitatea unei colecții de arme – o pasiune care cere responsabilitate

Fiecare colectie este unica in felul sau si exprima direct pasiunile si interesele colectionarului. In timp ce anumite persoane se axeaza pe colectionarea unor obiecte ciudate, interesante sau rare, colectionarii de arme sunt persoane responsabile si atente, deoarece a detine o colectie de arme nu este deloc un lucru usor.

O colectie de arme nu este accesibila tuturor, avand in vedere partea financiara. Mai mult decat atat, specialistii considera ca aceasta pasiune este una destul de periculoasa, tocmai de aceea colectionarii de arme sunt persoane stabile din punct de vedere psihic si au cunostinte vaste in acest domeniu.

Ca orice tip de colectie si colectia de arme poate fi impartita in functie de preferintele fiecarui individ. Mai mult decat atat, colectionarii de arme se pot axa pe arme care dateaza dintr-o anumita perioada istorica. Aceste obiecte au o semnificatie aparte pentru fiecare colectionar.

Mini-ghid pentru colectionarii de arme

Fiecare colectionar de arme are cunostinte destul de clare in acest domeniu si indiferent de tipul de arme pe care le detine, cel mai important aspect este ingrijirea lor.

Numarul colectionarilor de arme nu este foarte mare; insa pentru a putea achizitiona diferite arme, fie ele antice, medievale sau moderne, de cele mai multe ori este nevoie ca un colectionar sa se inregistreze in societatea colectionarilor de arme. Este adevarat ca unele arme nu sunt letale, existand chiar si arme pur ornamentale, insa exista si colectionari pasionati de arme care pot fi considerate foarte periculoase.

Probabil foarte multe persoane considera irelevanta o colectie de arme. Ei bine, armele exista inca din cele mai vechi timpuri, pentru ca oamenii au simtit intodeauna nevoia de aparare. In acest fel ei au inceput sa isi creeze propriile arme, fie pentru a se apara de inamici, fie pentru a vana, intr-un cuvant pentru a supravietui. Desi societatea a evoluat considerabil, armele raman elementul cel mai important in cadrul unui razboi. Din acest motiv colectia de arme se afla intr-o stransa legatura cu istoria, avand o puternica simbolistica politico-sociala.

Fiecare colectionar de arme ar trebui sa detina o panoplie. Panoplia reprezinta panoul pe care sunt expuse armele. In acest fel expunerea lor este foarte simpla, iar elementele pot fi ordonate in functie de preferintele colectionarului.

Dupa cum am afirmat si anterior, responsabilitatea este cuvantul care ar trebui sa caracterizeze cel mai bine un colectionar de arme, indiferent de tipul acestora.
Colectionarii de arme de foc fie ele letale, fie neletale, au obligatia de a detine un permis de port-arma. Mai mult decat atat, orice colectie de arme trebuie sa se afle in evidenta politiei.

In ceea ce priveste pistoalele, pentru ca acestea sa fie considerate obiecte de colectie nu trebuie sa puna viata unei persoane in pericol. Asadar, se va realiza o expertiza si se va decide daca pistolul respectiv este considerat o arma sau un element valoros al unei colectii.
Exista colectionari si colectionari, iar criteriile dupa care acestia isi organzieaza colectiile sunt numeroase, fiind influentate direct de pasiune si buget.

In ceea ce priveste catalogarea colectionarilor de arme, se poate spune ca acestia pot fi specializati atat pe colectionarea unor arme care apartin unei anumite perioade, sau pot colectiona arme, de cele mai multe ori pistoale, care apartin unui anumit producator, in acest fel evaluand evolutia acestei marci producatoare de arme. Cu siguranta pasionatii de vanatoare detin o colectie impresionanta de arme de vanatoare pe care o etaleaza alaturi de alte trofee.

In ceea ce priveste colectionarii de arme antice, pe langa sabii si sulite, scuturile si armurile recuperate de pe fronturile de razboi pot face si ele parte din colectie.

Colectionarea de arme reprezinta o pasiune educativa. Nu se pot pune bazele unei colectii de arme fara bogate cunostinte istorice, sociale sau politice. Mai mult decat atat, exista colectionari pasionati nu de arme in sine, ci de felul in care acestea au fost realizate.

Indiferent de tipul armelor colectionate, fiecare colectie de arme are o valoare cultura deosebita. Armele nu vor disparea niciodata, deoarece sunt in curs de schimbare, perfectionare si modernizare de la an la an. Un lucru este clar: umanitatea nu poate evolua si nu se poate dezvolta fara influenta armelor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

  1. Buna ziua,am gasit un glonte din 1906 PAB M 93. Ar fi cineva interesat de acizitionarea lui.
    Aveti idee cat ar costa unul ?
    Multumesc.

  2. Buna ziua,sunt posesor documental al unei arme de vinatoare vechi de marca sauer,in lumea intreaga sunt
    numai 2 exemplare,dateaza inca din anul 1863,a fost facuta la comanada generalului franz hinze…cine stie kit poate sa coaste asa arma.

    pentru mai multe detalii nr de telefon +373173838.Multumesc anticipat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.