Timp liber10 motive bune pentru a călători singur – Ce avantaje obții?

10 motive bune pentru a călători singur – Ce avantaje obții?

Unii oameni adoră să călătorească singuri în țară sau în străinătate. Ei fac și călătorii scurte, cum ar fi drumeții la munte în weekend pentru a se bucura de sentimentul de libertate. Uneori însă călătoria lor este mai lungă și mai costisitoare și pentru a asta au nevoie de o sumă de bani mai mare, deci trebuie să facă economii pentru această metodă de relaxare.

Ei iau în calcul acest aspect și plănuiesc totul din timp, mai ales dacă își doresc să meargă în locuri deosebite, care le oferă multe avantaje și oportunități de a se bucura de viață și noi experiențe.

Călătorind singur poți avea o experiență unică, frumoasă și plină de satisfacții

Într-adevăr, oamenii care au trăit astfel de experiențe, și-au dat seama că au avut multe avantaje și satisfacții. Călătoria poate fi o experiență interesantă și unică, ea poate fi minunată în multe privințe.

Principalele 10 motive bune pentru a călători singur sunt:

  1. Petreci timpul liber singur
  2. Ai libertate deplină
  3. Ieși din zona ta de confort
  4. Înveți lucruri noi despre tine
  5. Îți construiești caracterul și abilitățile
  6. Faci cunoștință cu oameni noi
  7. Mergi în ritmul tău
  8. Faci mai multe activități singur
  9. Nu mai faci compromisuri.

Când ești singur, mergi unde vrei, pe unde vrei, faci exact ceea ce îți dorești, nu te duci în locuri de care nu ești interesat. Călătoria te modelează ca om, te ajută să cunoști alte tradiții și culturi și să descoperi locuri foarte interesante.

Când mergi prin țară te poți cunoaște mai bine, astfel călătoria devine o investiție incredibilă în tine, foarte bună, pe care nu o poți subestima. Atunci când ești singur și relaxat, te poți gândi la tine, la scopul tău în viață și la ce vrei să faci cu viața ta. Călătoria te modelează ca persoană și te ajută să înțelegi viața altfel, să vezi că este diferită de cum ți-ai imaginat.

În călătorie ești singur în sensul deplin, nu mai ai însoțitori de drum, iei singur deciziile și îți asumi și consecințele. Trebuie să ai capacitatea de a gestiona stresul, singurătatea, de a lua cele mai bune hotărâri, iar asta te va face să ai mai multă încredere în tine pe viitor.

Dacă ești singur nu mai trebuie să faci compromisuri, nu mai trebuie să ții seama de dorințele prietenilor în alegerea cazării, a restaurantului, a obiectivelor turistice de vizitat. De regulă, în călătoria în grup, cu prietenii, nu mai ai libertate deplină pentru că trebuie să te adaptezi la nevoile și dorințele celorlalți, să ții cont de ceea ce vor.

Dezavantaje

Desigur există și câteva dezavantaje dacă vei călători singur, ce includ următoarele: femeile care călătoresc astfel trebuie să ia în calcul siguranța lor, să evite destinațiile în care pot apărea probleme; uneori te plictisești sau te simți singur, nu ai cu cine râde sau discuta; în caz de ceva nu ai un prieten lângă tine care să te ajute și trebuie să te descurci singur în orice situație.

Cum poți economisi bani pentru călătorie?

Pentru a călători singur ai nevoie de o sumă de bani. Stabilirea sumei trebuie făcută cu atenție și depinde de destinație, obiectiv și durata călătoriei. Există câteva modalități de a economisi bani și anume:

  • Renunță la anumite cheltuieli, la obiceiurile proaste pentru a face economie, cum ar fi distracții în club, prea multă cafea și țigări, mâncatul în oraș și altele
  • Nu mai cheltui bani pe mofturi, abonamente la sală, tratamente la saloane de înfrumusețare, mersul la cinema
  • Spune NU ieșirii în oraș în locuri în care totul este scump – mâncare și băutură
  • Nu mai oferi prea multe cadouri oamenilor, fii mai chibzuit pentru că sunt oameni care nu apreciază
  • Evită cumpărăturile în exces de haine și alte lucruri care nu sunt neapărat necesare
  • Începe să-ți cumperi hainele dorite și încălțăminte la promoții și reduceri, astfel vei face economie la bani
  • Ai putea să vinzi anumite lucruri dacă veniturile de la job nu îți ajung și pentru călătorii
  • Pentru câteva luni ai putea să ai și al doilea loc de muncă, pentru a economisi o sumă de bani pentru plimbări
  • Mută-te cu părinții tăi pentru o perioadă de timp, dacă chiria este prea scumpă.

Deși este un efort să pui bani deoparte, merită! Economisește bani pentru a călători, pentru a te simți mai bine și a-ți schimba stilul de viață!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.