DiverseCum să ai o odihnă de calitate după muncă? Activități care te...

Cum să ai o odihnă de calitate după muncă? Activități care te vor ajuta să te simți bine

Stresul și ritmul vieții moderne captează foarte mult oamenii, încât ei uită de importanța odihnei pentru sănătatea organismului. Deseori ziua de muncă duce la epuizare, apatie, plictiseală și alte stări negative. Dacă te confrunți zilnic cu un sentiment ciudat – că nu ai timp suficient pentru odihnă – atunci să nu te miri dacă productivitatea ta în muncă scade, sau dacă începi să ai anumite probleme de sănătate.

Pentru a începe o nouă zi cu mai multă energie și fără oboseală, trebuie să-ți încarci bateriile și să faci anumite activități prin care să te relaxezi.

Oboseala severă acumulată zi de zi îți poate afecta sănătatea. Pentru a avea o stare generală de bine trebuie să ai un somn de calitate și deci să dormi bine după o zi de muncă. Dacă somnul este sănătos, atunci acesta va aduce beneficii organismului. O noapte de odihnă de calitate ajută cu siguranță la menținerea unei stări bune de sănătate.

Odihna după muncă este foarte importantă pentru recuperarea organismului. Durata unei nopți de odihnă nu constă doar în durata acesteia (de 7-8 ore) ci și în calitatea ei.

Mai jos vei găsi alte activități prin care te poți simți mai bine:

Schimbarea tipului de activitate

Dacă vrei să nu te simți foarte obosit, ai putea combina munca intelectuală cu munca fizică. Asta înseamnă să faci pauze la muncă pentru a te relaxa, cum ar fi de pildă o plimbare scurtă în afara clădirii unde ai biroul.

Activități de relaxare

Pentru neutralizarea stresului sunt indicate anumite activități de relaxare precum:

  • Yoga
  • Exerciții fizice
  • Meditație.

Alte metode de gestionare a stresului sunt:

  • Relaxarea musculară
  • Exercițiile de respirație
  • Gândirea pozitivă
  • Depășirea emoțiilor
  • Renunță să mai faci pe plac tuturor
  • Nu te simți responsabil pentru acțiunile altora.

Activități de relaxare

Muzica și psihoterapia

Muzica poate înlocui uneori medicina, în sensul că ajută la relaxare și concentrare. Muzica este o metodă de terapie, care alungă oboseala, reduce durerea, anxietatea, depresia.

Prin muzică oamenii își pot îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.

Conform studiilor cercetătorilor, muzicoterapia are numeroase benefici și anume:

  • Ajută în calmarea durerii și a stărilor de nervi
  • Îmbunătățete capacitatea de memorie
  • Reduce stresul, scade tensiunea arterială
  • Îmbunătățește motivația și stima de sine
  • Ajută la analiza gândurilor și a emoțiilor
  • Are efect bun asupra abilităților de socializare și comunicare
  • Oferă o stare de bine, un sentiment de bucurie și satisfacție.

Unii oameni aleg să facă și psihoterapie online pentru a-și înțelege mai bine propriile emoții și a-și confirma sentimentele intuitive – ceea ce credeau ei, dar nu erau siguri. Această metodă îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine, îi ajută în rezolvarea problemelor fără a fi nevoie de medicamente antidepresive sau sedative.

Sunt oameni care din cauza anxietății nu reușesc să adoarmă noaptea. Cu ajutorul unui psihoterapeut oamenii învață să se iubească mai mult, să facă alegeri mai bune pentru a-și menține sănătatea.

Jocurile distractive nu sunt o pierdere de timp!

Divertismentul ajută în combaterea stresului și este bun pentru relaxare. În ziua de azi, există lideri de echipa care chiar recomandă anumite jocuri de team building prin care se poate crește productivitatea la locul de muncă și nivelul de satisfacție al angajaților. Acestea sunt diferite: pot fi jocuri de birou, jocuri în aer liber, jocuri online, precum rtp live și multe altele.

Psihologii spun că anumite jocuri ajută la consolidarea echipei, la dezvoltarea încrederii, la optimizarea comunicării, creșterea gradului de implicare, etc.

Somnul

Fără îndoială odihna este importantă, somnul scade oboseala și mărește vigilența. Când vii de la muncă poți dormi o oră pentru a oferi creierului posibilitatea de a-și restabili energia pierdută.

Somnul are efect mai bun decât cofeina, el îmbunătățește performanța în orice activitate. În concluzie, un pui de somn ziua poate crește creativitatea, puterea de concentrare și performanța.

Mersul pe jos

Această modalitate facilitează relaxarea și gândirea creativă. Mersul pe jos zilnic este și un exercițiu prin care se oxigenează creierul și se crește puterea de concentrare. Desigur se poate folosi și o bandă de alergare pentru a face mișcare, însă cercetătorii spun că mersul pe jos în aer liber are efect mai bun asupra stării oamenilor, le crește mai mult performanța.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.