Dragoste și relații10 motive pentru care bărbații înșeală în relații

10 motive pentru care bărbații înșeală în relații

Una din cele mai mari probleme în relațiile romantice și în cuplurile căsătorite este că bărbații sunt infideli. Este vorba despre faptul că ei trădează încrederea persoanei iubite și încalcă promisiunea de a menține exclusivitatea emoțională și sexuală cu ea. A fi înșelat de omul pe care îl iubești poate fi devastator. Femeile sunt sensibile la asta din punct de vedere emoțional. Unele persoane chiar suferă enorm când află că sunt înșelate. Care sunt motivele pentru care bărbații înșeală în relații?

Navigare rapidă în articol:

  1. Bărbații înșeală mai mult decât femeile
  2. Principalele 10 motive pentru care bărbații înșeală în relații

1. Bărbații înșeală mai mult decât femeile

Statisticile arată că mai mulți bărbați decât femei au recunoscut că înșeală după căsătorie.

Percepția generată de mass-media este că bărbații sunt incapabili să fie monogami. Adevărul este că monogamia este o chestiune de alegere. Prin urmare, bărbații sunt capabili să fie fideli, dacă vor.

Pentru a fi monogam, bărbatul trebuie să își dorească asta, să experimenteze niveluri profunde de intimitate, încredere și dragoste doar cu femeia care îi este soție. Nimic nu trebuie să fie mai profund pentru el decât viața cu femeia care este absolut perfectă pentru el. Relația poate fi perfectă ca urmare a faptului că el iubește securitatea emoțională care vine din a ști că soția este a lui și că ea este profund devotată lui și căsătoriei lor.

2. Principalele 10 motive pentru care bărbații înșeală în relații

Psihologii spun că există motive care îi determină pe bărbați să înșele mai mult decât femeile. Iată care sunt acestea:

  • Lipsa de maturitate
  • Egoismul și caracterul
  • Incapacitatea de a se angaja pe deplin în relație
  • Tulburări emoționale
  • Când se simt în mod inadecvat
  • Lipsa de apreciere
  • Tulburări de intimitate
  • Nu se simt iubiți
  • Insecuritatea personală
  • Dezamăgirea în căsătorie.

Lipsa de maturitate

Imaturitatea emoțională la bărbat reprezintă incapacitatea acestuia de a-și controla emoțiile. Dacă el nu a crescut psihologic și mental, poate înșela în căsătorie. El își va schimba adesea starea de spirit, va fi incapabil să-și controleze emoțiile și nu va dori să se schimbe. Poate avea tentative de isterie, de a se enerva rapid și de a fi irascibil, iar în relație pot exista în mod frecvent țipete și scandaluri.

Un bărbat imatur poate fi și egoist, nu poate ierta greșelile oamenilor, este dependent de părerile altora și poate înșela destul de ușor. Uneori un astfel de bărbat are nevoie de un psiholog care să-l ajute să-și controleze emoțiile și să înțeleagă sentimentele altor persoane.

Egoismul și caracterul

Există mulți bărbați egoiști care nu cred că datorează nimănui nimic și care consideră că pot înșela atunci când au chef. Un bărbat egoist va crede că este macho, că surprinde prin comportamentul lui neașteptat. Potrivit psihologilor, el prin caracterul egoist nu va fi un bun familist.

Orice femeie își dorește un bărbat care investește în relația de cuplu și care are grijă de familie. Este și normal ca femeie să vrei un bărbat căruia îi pasă de viața ta. Dacă ajungi să iubești un bărbat egoist și descoperi că doar tu ești cea care se zbate pentru ca relația să meargă, iar bărbatul are o latură insensibilă și este individualist, cu siguranță ajungi să ai resentimente, să spui ceea ce te supără, iar astfel el nu se simte confortabil. Egoismul duce la conflicte și la o stare inadecvată, care îl determină pe bărbat să înșele în relație.

Incapacitatea de a se angaja pe deplin în relație

Unii bărbați au blocaje când vine vorba de căsătorie, sunt în incapacitatea de a se angaja pe deplin în relație. Teama de implicare este un motiv pentru care ei înșeală și au multe relații. Frica de viață în cuplu apare atunci când un bărbat simte că nu-și găsește rostul în relație.

Un semn clar că un bărbat nu se implică cu adevărat în relație este că nu este de acord cu niciun proiect împreună, el are senzația că prin relație serioasă își pierde o parte din libertatea sa. Un astfel de bărbat vrea să facă doar ceea ce vrea, să-și gestioneze programul după cum crede și să înșele dacă își dorește asta.

Tulburări emoționale

Unii bărbați suferă de tulburări emoționale și de aceea au tendința de a înșela. După ce au un astfel de comportament chiar se simt vinovați, dar continuă să greșească. Sentimentele de rușine vin din dorința lor de plăcere.

Când se simt în mod inadecvat

Adesea bărbații simt că nu sunt o prioritate în relație și asta îi determină să caute aprecierea la alte femei. Ei se simt prea mici, nerespectați, le este teamă să spună ceea ce îi deranjează deoarece nu vor să fie condamnați. Bărbaților le place să fie puși pe primul loc, ei nu suportă să nu fie băgați în seamă. Căutarea atenției în afara relației este un motiv puternic pentru a înșela.

Unii dintre ei au o teamă de a fi respinși mai ales când vine vorba despre intimitate și de aceea decid să aibă o relație extraconjugală cu o femeie disponibilă, dar și o relație de familie cu soția care este iubitoare și fidelă, acasă.

Lipsa de apreciere

Când bărbatul tânjește după mai multă apreciere, iar partenera lui este prea ocupată cu alte lucruri, el devine stresat, nefericit, supărat, se simte respins și caută afecțiune și atenție în altă parte. Lipsa de apreciere în cuplu este un motiv pentru bărbat să înșele.

Tulburări de intimitate

Aceste tulburări pot afecta starea de spirit, comportamentul și viața intimă a unui bărbat. Dacă este o problemă de sănătate sexuală mai gravă, atunci trebuie să apeleze la un specialist. Abaterile de la sănătatea sexuală nu sunt foarte multe, dar pot afecta viața de cuplu. Poate exista de exemplu o tulburare de potență, care se poate datora unor modificări de natură fiziologică sau psihologică. Există și anomalii în organism ce pot cauza tulburări sexuale. Acestea apar drept consecință și a bolilor cu transmitere sexuală: virusuri, bacterii.

În unele cazuri cuplurile apelează la ajutorul unor profesioniști pentru a obține răspunsuri la întrebările lor, pentru a evita temerile și a-și îmbunătăți viața intimă.

Mulți bărbați înșeală când au anumite tulburări de intimitate în cuplu, ei cred că asta ar fi soluția.

Nu se simt iubiți

Bărbatul care nu se simte iubit în cuplu va căuta apropiere fizică și atingere la altă femeie. Dacă nu se simte iubit de soție, intimitatea dintre ei dispare.

Insecuritatea personală

Acesta este un sentiment de gol interior, o frică constantă de a fi abandonat, de unde vine și dorința de a căuta afecțiune la alte femei. Orice nouă cucerire îi va da iluzia că este un bărbat wow, ceea ce îi va mări ego-ul (lucru foarte important pentru el). El are nevoie de validare externă și o obține prin noile cuceriri.

Când simte acea insecuritate personală și se îndoiește de calitățile sale, are tendința de răzbunare și acesta este motivul pentru care înșeală. Deși pare un bărbat arogant, el este de fapt un bărbat slab, care se simte singur și neapreciat.

Dezamăgirea în căsătorie

Mulți bărbați decid să-și înșele soția, pentru că sunt dezamăgiți de căsătoria lor, de faptul că nu sunt pregătiți să facă față și problemelor care apar în relația de cuplu.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Ce faci atunci când bănuiești că soțul te înșeală?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.