Timp liberMesaje de Paște 2019: Cele mai frumoase mesaje de Paște pentru persoanele...

Mesaje de Paște 2019: Cele mai frumoase mesaje de Paște pentru persoanele dragi din viața ta

Paștele este o zi de bucurie pentru creștini, deoarece comemorează Învierea Mântuitorului Hristos. Pentru această zi vă oferim câteva mesaje de Paște pentru a fi scrise pe felicitările de Paște. În acest articol veți găsi cele mai frumoase mesaje de Paște, pe care le puteți trimite persoanelor din familie, rudelor, colegilor și prietenilor dragi.

Navigare rapidă în articol:

Mesaje de Paște creștine

2-paste

„Hristos a Înviat, bucuria mea!” (Sfântul Serafim de Sarov)

„Nu te abandona disperării. Noi suntem oamenii Paştelui, iar cântecul nostru este Alleluia.” (Papa Ioan Paul al II-lea)

„De câte ori, după ce l-am întâlnit pe Domnul, noi ne întoarcem printre cei morți și nu-L lăsăm pe cel Înviat să ne transforme! Paștele ne învață că cel care crede stă puțin la cimitir, pentru că este chemat să meargă în întâmpinarea Celui viu.” (Papa Francisc, 20 aprilie 2019, bazilica Sfântul Petru)

„Paștile ar trebui să însemne o reafirmare a demnității umane. Hristos învie ca să ne învețe să fim oameni. Noi ne-am pierdut omenia în momentul în care Îl scrijelim și Îl tocăm pe cruce, în momentul în care Îl scuipăm și Îl umilim pe Isus ne-am pierdut omenia cu totul. Hristos învie și ne redă omenia: Uite așa arată un om care a trecut prin Dumnezeire, prin baia Dumnezeirii! El este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat! Dar este, în aceeași măsură, om adevărat. Și atunci divina umanitate a lui Hristos cheamă umanitatea noastră spre îndumnezeire. Asta îmi place în Duminica Paștilor: cum se face Hristos înapoi văzut de oameni ca oamenii să nu uite cum îi cheamă Dumnezeu!” (preotul Constantin Necula)

„Nu cunoaștem niciodată înălțimea noastră până când nu vom fi fost chemați să ne ridicăm.” (E. Dickinson, We never know how high we are)

„Iisus Hristos a înviat, dragostea a cucerit ura, viața a cucerit moartea, lumina a biruit întunericul!” (Papa Francisc)

Alte mesaje de Paște:

„Hristos Domnul pe Cruce ține partea oamenilor, cere iertare dinaintea Tatălui pentru izbăvirea din răutate a unei omeniri care credea că îl cunoaște pe Dumnezeu. Tocmai pentru a nu mai fi confundat cu percepte, norme și îngustimi rituale, Hristos a Înviat. A schimbat fundamentul închinării către Dumnezeu, lărgind parcă esplanada dinaintea Templului, făcând Templu din întreaga lume, cum ea a fost dintru început.” (preotul Constantin Necula)

„Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin Învierea Sa.” (părintele Arsenie Boca)

„Să ne sărutăm duhovnicește frate cu frate, să ne împăcăm, să ne iubim unii pe alții căci astăzi am dobândit iertarea și mântuirea prin Înviere.” (părintele Arsenie Boca)

„Învierea ni-L descoperă pe Dumnezeu în căutarea omeniei noastre. An după an, zi după zi. Pentru că ne cere mereu să fim oameni, adică nemuritori în suflet. Atenți la trup, dar nu într-atât încât să uităm de țesătura lui infinită. Când în noaptea Învierii mergem să primim Lumină suntem de fapt la capătul unui drum către noi înșine. Pentru cei care nu merg, care chiar cred că le știu pe toate, noaptea aceea este una ca toate celelalte. Noapte. Pentru noi e trecere, Paște, spre Lumină. Veniți, luați, lumină. Omenia noastră să-l întâmpine pe Hristos.” (preotul Constantin Necula)

„Hristos a Înviat! înseamnă: într-adevăr Dumnezeu există!” (părintele Arsenie Boca)

„Hristos a Înviat! înseamnă: viața e mai tare ca moartea!” (părintele Arsenie Boca)

„Hristos a Înviat! înseamnă: toate nădejdile bune ale omenirii sunt îndreptăţite!” (părintele Arsenie Boca)

„Hristos a Înviat! înseamnă: toate problemele vieţii sunt pe deplin dezlegate!” (părintele Arsenie Boca)

„Hristos a Înviat!, prin urmare nu se termină totul cu mormântul.” (părintele Arsenie Boca)

Mesaje de Paște haioase

3-mesaje-de-paste-haioase

„Un iepuraş cu boticul alb, a venit la voi în prag. Să v-aducă oul roşu, care să vă umple coşul. Hristos a Înviat!”

„Iepuraşul mustăcios, e de Paşte norocos. Nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pască, oul înroşit, cozonacul, mielul fript și un Paște fericit!”

„Paşte, mielul fericit, oul șade înroșit, de rușine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc și spor la toate. Paşte fericit!”

„Iepurași nenumărați/ Să îţi sară buclucaş/ Drept pe covoraş.”

„Iepurașul mustacios și-a luat ciorapii pe dos și mi-a zis în două șoapte să-ți dau un mesaj de Paște.”

Urări de Paște 2019

4-urari-de-paste

„Sărbători fericite cu bucurii și împliniri alături de cei dragi!”

„Fie care lumina Paștelui să ne facă să ne dăm seama cât de binecuvântați suntem cu toții!”

„Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace și fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a Înviat!”

„E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.”

„Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire și multă iubire. Paște fericit!”

„Hristos a Înviat! Fie ca lumina Învierii să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie și iubire!”

„Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa și să vă aducă numai armonie, fericire și multă iubire. Paște fericit!”

„Bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din suflet, căldura sărbătorilor vine din inimile noastre! Hristos a Înviat!”

Mesaje de Paște pentru familie

5-mesaje-de-paste-pentru-familie

„Vă urez un Paște minunat, alături de cei dragi, sub un soare frumos de primăvară.”

„Să aveți un Paște fericit și o vacanță frumoasă pe care să o petreceți cu mare plăcere cu familia.”

„Paștele este o sărbătoare mare, când ne întâlnim cu toți cei din familie. O vacanță de Paște minunată!

„Weekend fericit de Paște la întreaga familie! Ce aș putea să vă doresc mai mult, decât sănătate, liniște, odihnă, o masă îmbelșugată și momente de veselie în familie. Vă îmbrățișez cu drag.”

„Mă gândesc astăzi la tine, sper să te bucuri foarte mult de această zi frumoasă de primăvară, pentru a sărbători Paștele cu familia. Îți doresc multă sănătate și un Paște fericit!”

„Paștele este o sărbătoare când gândurile mele sunt la voi. Suntem o familie frumoasă cu suișurile și coborâșurile ei în viață, vă iubesc și vă urez Paște fericit!”

„Natura este frumoasă în acest moment. Ea se trezește la viață după un somn lung de iarnă. Pentru tine sper că este o perioadă fericită, plină de bucurii. Îți doresc Paște fericit și te sărut!”

„Aş vrea să petrecem Paştele împreună. Deși știu că nu e posibil, îţi voi fi alături cu sufletul și fie ca speranța Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paşte fericit!”

Felicitări de Paște

6-felicitari-paste

„Sper ca iepurașii de Paște să-ți aducă multe bucurii și ouă de ciocolată. Își doresc tot binele din lume. Paște Fericit, puiul meu!”

„Cu prilejul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, va dorim Sărbători Fericite, noroc în casa și împlinirea tuturor dorințelor! Hristos a Înviat!”

„Noaptea Sfântă a Învierii să vă lumineze sufletele pentru a fi mai buni, mai curați, mai înțelegători și mai apropiați de Dumnezeu! Un Paște fericit alături de cei dragi!”

„Iisus să îți ierte păcatele, lacrimile Maicii Domnului să îți spele necazul din suflet, lumina Învierii să îți readucă speranța. Hristos a Înviat!”

„Paștele este sărbătoarea Sântă a lui Hristos, Domnul nostru Mântuitor răstignit pe cruce pentru iertarea păcatelor noastre. Fie ca această Sărbătoare să îți lumineze calea. Sănătate ție cât și celor dragi, Paște fericit!”

„Lumina și căldura Paștelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze mințile, să ne deschidă inimile spre iubire, credință și iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumusețea tuturor lucrurilor care ne înconjoară și să dăruim iubire celor dragi.”

„E ziua în care se naște speranța, iubirea și gândul bun. E ziua în care iertăm și dăruim. E ziua Învierii domnului. Paște fericit!”

„O singură dată pe an e Paștele – o zi specială, îmbogățită de aroma bucatelor tradiționale și parfumul florilor de primăvară… și al tău! Paște Fericit!”

Alte felicitări de Paște:

„Dincolo de cadouri și de petreceri, acolo se află adevărata semnificație a Paștelui: lumina și credința în suflet! Hristos a Înviat!”

„Mireasma Sărbătorilor Pascale să fie un moment unic de întoarcere spre pietate, armonie, speranță, toleranță, evlavie. Hristos a Înviat!”

„Paștele este o promisiune pe care Dumnezeu o reînnoiește față de noi în fiecare an. Fie ca semnificația acestei promisiuni să-ți umple inima cu pace și bucurie. Paște fericit!”

„Fie ca Lumina Divină a Sfintelor Paște să îți aducă tot ceea ce poate fi mai bun pe lume, Bunul Iisus prin jertfa lui să-ți fie alături toată viața, mereu viu în sufletul fiecăruia și astfel vom trăi veșnic! Hristos a Înviat!”

„Mântuitorul a avut o cruce de lemn și o inimă de aur. Azi mulți vrem cruci de aur și inimi de lemn. Fie ca în clipa vestirii, într-un glas al Învierii Celui fără de moarte, să renască și puterea noastră de a iubi și a ierta. Paște fericit!”

Texte Paște foarte frumoase

7-texte-paste

„Paştele ne vorbește despre frumusețe, despre rara frumusețe a unei noi vieți.” (citat din S.D. Gordon)

„Marele dar al Paștelui este speranța, speranța creștină care ne face să credem în Dumnezeu, în triumful său final, în bunătatea și dragostea lui ce nu pot fi atinse de nimic.” (Basil C. Hume)

„Noi trăim și murim, Hristos a murit și apoi a trăit.” (John Stott)

„Povestea Paștelui este povestea minunatei ferestre prin care Domnul ne dăruiește o surpriză divină.” (Carl Knudsen)

„Vestea îmbucurătoare a învierii Lui nu schimbă lumea contemporană. Înaintea noastră continuă să se aștearnă munca, disciplina, sacrificiul. Paștele ne dăruiește însă puterea spirituală de a munci, a accepta disciplina și a face sacrificii.” (Henry Knox Sherrill)

„Nu știu ce să mă mai fac,/ De la Paştele trecut,/ Mielul ăla, prost crescut,/ Și-acum latră în stomac!” (epigramă, Valeriu Cercel)

„Amicul meu se dovedește,/ Că este un creștin model:/ De la Crăciun el se gândeşte/ La ouă roșii și la miel.” (epigramă, Constantin Iurașcu-Tataia)

„Paștele este demonstrația lui Dumnezeu că viața este mai presus de toate spirituală și fără sfârșit.” (Charles M.)

„Stânca s-a rostogolit de la intrarea în mormânt nu pentru a-i permite lui Hristos să iasă, ci pentru a-i lăsa pe discipoli să intre.” (Peter Marshall)

„Învierea dăruiește un înțeles și o direcție vieții mele, și oportunitatea de a o lua de la capăt indiferent de circumstanțe.” (Robert Flatt)

„Domnul nostru a înscris promisiunea învierii nu numai în cărți, ci și în fiecare frunză a primăverii.” (Martin Luther)

„Era inevitabil ca Iisus Hristos să fie crucificat. De asemeni, era inevitabil ca el sa revină la viață.” (H. R. L. Sheppard)

Alte texte pentru Paște:

„Dacă bei apa dintr-o cupa atunci când îți este sete, îl vezi pe Dumnezeu în acest lucru. Și bând apa dintr-o cupa atunci când le este sete, cei care nu sunt îndrăgostiți de Dumnezeu își vor vedea doar fețele.” (Rumi)

De Sărbătorile Pascale/ Ouă roșii am vopsit;/ Am uitat că-n graba mare,/ De fiertură le-am ferit…” (epigramă, Cornelia Georgescu)

„Paştele este demonstrația pe care ne-o face Dumnezeu că viața este esenţial spirituală și nesfârşită.” (Charles M. Crowe)

„Ce motiv au ateiștii pentru a spune că nu ne putem naște din nou? Ce este mai greu, să te naști ori să renaști? Ceea ce nu a existat vreodată trebuie să fie, ori ceea ce a fost ar trebui să fie încă o dată? Este mult mai dificil să vii în ființare decât să te întorci la ea?” (Blaise Pascal)

„Creștinismul a început acolo unde multe religii se termină … cu Învierea.” (Herbert Booth Smith)

„Cu lumină discretă/ Flacăra pâlpâie-n sobă / Umbră și licăr/ Răspândesc amintirea Sărbătorii Pascale.” (Gabriela Genţiana Groza, Amurg pe Someș)

„Dacă nu ar fi Dumnezeu, ne-am afla în această lume cu inimile pline de recunoștință, însă fără cineva căruia să-i mulțumim.” (Christina Rossetti, 1830 – 1894)

„Începând cu Paștele, viața trece printr-o înnoire care o face diferită de existența știută mai înainte; viața nu este satisfăcută până când întreaga lume nu reînvie. Disperarea înseamnă moarte, dar ea se ofilește în mințile oamenilor care cred cu adevărat. Frica este moarte, dar ea nu ne mai invadează clipele senine. Lașitatea este moarte, dar ea încetează a-i cuprinde pe cei care știu intru totul ce înseamnă Paștele.” (Glenn H. Asquith)

Alte citate:

„I-am spus Luminii – soare/ I-am spus cu gând curat/ Cristos a Înviat/ Și-am devenit o Floare.” (catren, Corneliu Sofronie)

„Neplânsă,/ moartea moare/ la miez de noapte…/ Hristos a Înviat!” (poezie de Gavriil Stiharul din Poeme creştine)

„Iisus mi-a luat locul pe Cruce pentru a-mi dărui unul în Ceruri.” (Anonim)

„În ziua de Paște, valul dintre timp și eternitate se subțiază asemeni unei pânze de păianjen.” (Douglas Horton)

„Vestea că Iisus a înviat nu schimbă cu nimic lumea contemporană. În continuare, înaintea noastră se află Munca, Disciplina, Sacrificiul. Paștele ne dă însă puterea spirituală de a face munca, de a accepta disciplina, de a face sacrificiul. (Henry Knox Sherrill)”

„S-a-ntors acasă bine parfumat:/ Iubita mea, Hristos a Înviat!/ Adevărat, dar cum ai remarcat,/ În halul în care ești de beat?” (epigramă, Paul Constantin)

„Pot sa înțeleg cum este posibil ca un om să privească pe pământ, în jurul său, și să fie un ateist, însă nu pot sa concep cum poate să se uite înăuntrul cerurilor și spună că nu este niciun Dumnezeu.” (Abraham Lincoln)

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.