Timp liberTârgul de Crăciun 2018 – Care sunt cele mai frumoase târguri de...

Târgul de Crăciun 2018 – Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa?

Târgul de Crăciun este unul dintre evenimentele cele mai frumoase din perioada Sărbătorilor de iarnă. Ce poate fi mai fabulos, mai frumos și mai plăcut decât piețele cu târguri de Crăciun? În fiecare oraș se organizează târguri de Crăciun în perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019 unde atmosfera este minunată, se simte spiritul Crăciunului. De îndată ce bradul de Crăciun este așezat în centrul istoric al fiecărui oraș, se deschid și târgurile de Crăciun.

Crăciunul în Europa este întotdeauna distractiv. Sunt concerte, spectacole pe stradă, sunt deschise patinoare artificiale, iar la târguri sunt numeroase căsuțe din lemn și chioșcuri frumoase cu produse deosebite, delicii culinare și de patiserie, cu surprize avangardiste, jucării din lemn de modă veche, decorațiuni de brad și suveniruri inedite realizate de oameni talentați, artizani, meșteșugari. Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa?

1.Târgul de Crăciun din Budapesta

Acum este momentul să vedeți unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. La Budapesta sunt mai multe târguri de Crăciun și toate merită vizitate. Acestea sunt deschise în perioada 11 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019. Ca în fiecare an, târgurile din Budapesta sunt în Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun Karácsonyi Vásár

Unul dintre acestea este Târgul de Crăciun Karácsonyi Vásár, care s-a deschis în capitala Ungariei încă din data de 9 noiembrie 2018. Acest târg este la a 20-a ediție și este vizitat în fiecare an de sute de mii de turiști străini, printre care și numeroși români. La acest eveniment se găsesc produse de înaltă calitate, lucruri frumoase hand-made și suveniruri pentru cadouri, articole de artizanat.

Sunt prezentate programe deosebite pentru copii și vizitatori (spectacole, concerte, teatru de păpuși). Nu lipsesc băuturile alcoolice festive, băuturile calde, vinurile autentice, se poate alege dintr-o gamă variată de băuturi ce provin din diferite regiuni viticole din Ungaria. Sunt numeroase delicii culinare, produse și rețete tradiționale: cozonac secuiesc, plăcinte, dulciuri cu ciocolată și marțipan, turtă dulce, castane coapte, gulaș pe pâine rotundă în loc de farfurie, etc.

Târgul de Crăciun din Piața Deák Ferenc din Budapesta

Și aici atmosfera este festivă uimitoare creată de mărfurile unice, produsele tradiționale, suvenirurile deosebite și decorațiunile vândute de sute de meșteșugari. Turiștii sunt atrași de specialitățile culinare tradiționale de la standurile împodobite cu luminițe, unde sunt expuse mâncăruri tradiționale, dulciuri, băuturi calde și vin fiert.

Târgul de Crăciun de la Bazilica Sfântul Ștefan din Budapesta

Acest târg este deschis în perioada 23 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019. Aici sunt în jur de 80 de căsuțe împodobite cu decorațiuni de Crăciun de unde turiștii pot cumpăra suveniruri, cadouri, articole hand-made, haine, jucării lucrate manual, etc. La târg sunt concerte și spectacole festive, un patinuar artificial pentru copii, atmosfera este minunată specifică de Crăciun.

Târgul din Parcul Varoshliget din Budapesta care se deschide în zilele de weekend în fiecare săptămână. Este în apropiere de Castelul Vajdahunyad, construit în anul 1896, de arhitectul Ignat Alpar, care a combinat mai multe stiluri arhitecturale – gotic, baroc, renascentist. Castelul este înconjurat de un șanț de apă, peste care sunt două poduri de trecere, el adăpostește Muzeul Agriculturii Maghiare.

2.Târgul de Crăciun din Köln – Germania

La acest târg vin în fiecare an mii de vizitatori pentru atmosfera unică de Crăciun. Este deschis în perioada 25 noiembrie – 23 decembrie 2018, în fața Catedralei din Köln. Bradul de Crăciun are înălțimea de 25 m, iar în jurul lui este un cort din lumini cu 70.000 de LED-uri multicolore.

Aici sunt peste 150 de standuri de la care se pot cumpăra decorațiuni de Crăciun, jucării pentru copii, obiecte de artizanat, cadouri deosebit de frumoase și altele. Se pot mânca specialități locale, nuci coapte și desigur se bea vin fiert aromat. La târg este un carusel foarte frumos și distractiv pentru copii.

3.Târgul de Crăciun din Viena

Acest târg deschis în perioada 6 noiembrie – 26 decembrie 2018 este în Orașul Vechi, în Piața Primăriei. Aici totul radiază de o strălucire festivă, sunt 150 de căsuțe cu obiecte de artizanat, produse de patiserie, preparate culinare și băuturi calde. În zonă este și un patinuar foarte mare, un carusel pentru copii, o sanie care este trasă de reni și spectacole inspirate din poveștile de Crăciun.

Viena este un oraș minunat cu multe atracții turistice de neuitat. Cea mai faimoasă stradă din Viena este Graben, unde demult locuiau doar meșteșugari care aveau case din lemn. Aici în prezent se vând produse tradiționale, porțelanuri vieneze, obiecte deosebite, suveniruri superbe, atât la Târgul de Crăciun cât și în restul anului.

Alte obiective turistice din Viena sunt:

  • Biserica Sf. Petru sau Peterskirche, care datează din anul 792, fiind fondată de Carol cel Mare
  • Palatul Imperial Hofburg
  • Primăria din Viena (care are un turn de 98 m înălțime) unde este un Târg de Crăciun
  • Catedrala Sf. Ștefan construită acum 800 de ani
  • Opera de Stat
  • Palatul Albertina cu o frumoasă colecție de artă
  • Palatul Belvedere
  • Cartierul Muzeelor care este mereu vizitat de turiștii din întreaga lume.

În Viena se află Parcul de Distracții Prater unde sunt mereu spectacole distractive pentru copii, cafenele și restaurante, o zonă specială pentru turiștii și locuitorii orașului.

În această perioadă este și un Târg de Crăciun în fața Palatului Schönbrunn unde atmosfera este de vis. Sunt concerte de Crăciun, programe speciale pentru copii, se pot cumpăra obiecte tardiționale, obiecte de artizanat elegante, produse hand-made foarte frumoase și o gamă variată de delicii culinare.

4.Târgul de Crăciun din Copenhaga – Danemarca

Acest târg a început din luna noiembrie 2018 și ține până de Anul Nou. Este situat într-o zonă pitorească, de-a lungul canalului Portului din Copenhaga – Nyhavn – care este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale acestui oraș. Târgul de Crăciun este vizitat mai ales de suedezi, germani, danezi și norvegieni.

Aici atmosfera este minunată, plină de farmec, romantică, sunt căsuțe cu decorațiuni de Crăciun, suveniruri, jucării, produse realizate manual, specialități culinare și băuturi calde. Parfumul delicios de vin fiert și migdale prăjite se simte pretutindeni și se amestecă cu aerul rece de iarnă.

O vacanță în Copenhaga în timpul sezonului de Crăciun este o alegere bună deoarece va fi cu siguranță o experiență deosebită având în vedere atmosferta minunată, Târgul de Crăciun și specialitățile daneze de aici.

5.Târgul de Crăciun din Bruxelles – Belgia

Acesta este unul din cele mai frumoase orașe din Europa în perioada Sărbătorilor de iarnă. Evenimentul are loc în perioada 30 noiembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 și se întinde pe o distanță de 2 km în centrul istoric al acestui oraș. Sunt peste 200 de căsuțe cu produse de Crăciun, suveniruri, delicatese tradiționale belgiene, decorațiuni pentru brad, produse din ceramică, lemn, sticlă și lână naturală.

În Târgul de Crăciun din Bruxelles sunt atracții de agrement, un patinuar deosebit pentru cei pasionați de patinaj, bradul de Crăciun impresionant, concerte și spectacole cu luminițe în toate culorile curcubeului și proiecții în fața bisericii Sf. Catherine, pentru vizitatori. În Bruxelles muzica este bună, atmosfera este unică, decorațiunile sunt minunate, strălucitoare și colorate.

6.Târgul de Crăciun din Edinburgh – Scoția

Acest târg este deschis de la sfârșitul lunii noiembrie și ține până pe data de 5-6 ianuarie 2019, în piața centrală a orașului. Aici atmosfera este de basm, se pot admira și cumpăra produse și decorațiuni de Crăciun realizate de artizani scoțieni, bijuterii, produse fabricate manual care se pot oferi în dar de Crăciun. La târg sunt prezentate preparate tradiționale din carne de oaie și se bea whisky scoțian.

Acest oraș arată fermecător în perioada Sărbătorilor de iarnă pentru că este plin de lumini în culori strălucitoare, ghirlande originale și decorațiuni de Crăciun. Turiștii trebuie să viziteze Castelul Edinburgh care arată extraordinar, a fost construit pe vatra unui vulcan străvechi.

Despre Edinburgh se știe că a fost până în secolul al XV-lea capitala Scoției. Aici sunt numeroase obiective turistice care atrag an de an zeci de mii de vizitatori. În prezent acest oraș este considerat ca fiind al doilea centru financiar și cultural important din Marea Britanie. Turiștii au remarcat mereu cartierul Old Town care are un aspect medieval prin clădirile deosebite care arată impresionant.

7.Târgul de Crăciun din Bremen – Germania

Bremen este un oraș din vestul Germaniei, are port de-a lungul râului Weser. Târgul de Crăciun este deschis în perioada lunilor noiembrie 2018 – ianuarie 2019, în piața Catedralei Sf. Petru din Bremen. Turiștii pot cumpăra suveniruri și cadouri de Crăciun și pot degusta preparate culinare din Germania, specialități de mezeluri. Căsuțele din lemn din Bremen sunt împodobite cu decorațiuni minunate, cu luminițe și ghirlande strălucitoare. Aici poți cumpăra suveniruri deosebite, accesorii, cadouri de Crăciun, produse tradiționale realizate de localnici.

Turiștii care vin în vacanță la Bremen vor constata că acest oraș este foarte interesant, are numeroase obiective turistice, aici se află Markplatz cu clădirea impresionantă a Primăriei în stil gotic și Piața Schnoor. Orașul este înconjurat de Râul Weser care completează întregul peisaj.

Cea mai apreciată atracție turistică din Bremen este Böttcherstrabe, unde sunt numeroși artizani. În zona Markplatz sunt restaurante care au specialități germane, o gamă variată de sortimente de vinuri și specialități culinare deosebite.

8.Târgul de Crăciun din Düsseldorf

Acest oraș arată grozav în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun este deschis în perioada 22 noiembrie 2018 – 30 decembrie 2019. Pe străzile acestui oraș totul strălucește, te face să simți spiritul Crăciunului. Aici este un patinuar mare și peste 300 de standuri la care turiștii pot admira și cumpăra obiecte de artă, produse de artizanat, decorațiuni de brad și pentru Crăciun, delicatese culinare, prăjituri cu scorțișoară, ciocolată caldă, turtă dulce, vin fiert, etc.

Düsseldorf este un oraș mare, de aceea sunt mai multe târguri de Crăciun organizate în principalele piețe de aici. Toate piețele din Düsseldorf sunt interesante, pentru că au produse unice, deosebite, realizate de artizani și meșteșugari. În acest oraș impresionează Turnul Rhein care are 240 m. Are un restaurant unde poți savura o cafea la 160 m și admira împrejurimile orașului. În Centrul Vechi totul este magic, plutește o atmosferă de vacanță.

9.Târgul de Crăciun din Praga

Acest târg este deschis în Piața Wenceslas în Orașul Vechi din Praga, în perioada 20 noiembrie 2018 – 6 ianuarie 2019. Ca în fiecare an, din acest loc nu lipsește bradul de Crăciun, care arată impresionant. De asemenea sunt prezente căsuțele mici împodobite cu ghirlande, cu suveniruri, jucării din lemn, decorațiuni de brad, cântece medievale, castane coapte, turtă dulce și alte bunătăți dulci și sărate.

În Praga sunt mai multe târguri de Crăciun mai mici, în alte piețe ale acestui oraș. Acest oraș este locul ideal de a cumpăra cadouri minunate de Crăciun pentru cei dragi. Cu siguranță turiștii vor umple pungile cu suveniruri și decorațiuni de Crăciun și vor savura mâncăruri tradiționale care sunt prezentate de localnici în perioada Sărbătorilor de iarnă.

10.Târgul de Crăciun din Roma

În Roma sunt mai multe târguri de Crăciun, în toate piețele orașului. Aici sezonul de Crăciun a început pe data de 8 decembrie 2018 și reprezintă o perioadă perfectă pentru vacanța de iarnă. Acest sezon se încheie pe data de 6 ianuarie 2019, când este Sărbătoarea celor Trei Magi la Roma. În data de 5-6 ianuarie 2019 se sărbătorește La Befana când se spune că toți copiii primesc dulciuri sau cărbuni.

Cea mai renumită este Piazza Navona din centrul istoric al Romei. Aici sunt numeroase fântâni arteziene splendide, cafenele și spectacole pe stradă. Este celebră Fântâna celor Patru Râuri din centrul acestei piețe. Renumită este și Fântâna Trevi unde dacă arunci o monedă și te gândești la o dorință, se spune că dorința ți se îndeplinește.

Un târg de Crăciun este și în Piazza del Popolo, zonă extinsă de arhitectul Giuseppe Valadier. Aici au loc multe festivaluri și vin numeroși turiști. Alte piețe celebre în care sunt organizate târguri de Crăciun sunt: Piazza Barberini, Piazza Venezia cu Palatul Veneția, Piazza San Pietro, Piazza Santa Maria în Trastevere cu cafenele, magazine, restaurante, etc.

Cei care fac o vacanță la Roma trebuie să viziteze Vaticanul – una din cele mai frumoase atracții turistice ale acestui oraș. În cadrul Vaticanului sunt: Capela Sixtină, Apartamentele Borgia, Capela lui Nicolae al V-lea, Stanzele lui Rafael, Bustul lui Apollo Belvedere, Schimbarea la Față – opera lui Rafael, sculptura Laocoom. Muzeele Vaticanului sunt deschise între orele 9-18, de luni până sâmbătă.

Alte obiective turistice din acest oraș sunt: Muzeul Național al Romei, Colosseumul, Forumul Imperial, Biserica Santa Maria del Popolo, Muzeele Capitoline, Forumul Roman, Galeria Borghese, Panteonul și altele. Toate muzeele din oraș sunt închise în perioada 25 decembrie 2018 -1 ianuarie 2019.

O vacanță fericită de Crăciun!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.