Timp liberCele mai interesante idei de cadouri și decorațiuni de Crăciun

Cele mai interesante idei de cadouri și decorațiuni de Crăciun

Adu strălucirea în casa ta de Crăciun cu decorațiuni aurii, cu lumini, flori, arome minunate și lumânări parfumate. În această perioadă festivă revine opulența și eleganța luxului cu catifea, satin, paiete, lumini și globuri. Prima impresie contează, deci alege decorațiunile pentru bradul de Crăciun cu atenție și desigur nu uita de cadourile pentru cei dragi. Pregătește-te pentru cel mai plin de farmec sezon. Află cum poți să ai un Crăciun frumos, minunat, fără stres.

Navigare rapidă în articol:

  1. Organizarea serii festive de Crăciun
  2. Bradul de Crăciun
  3. Niciun Crăciun fără lumânări parfumate!
  4. Decorează dormitorul în spiritul sărbătorii de Crăciun
  5. Coronița de Crăciun
  6. Idei de cadouri pentru Crăciun
  7. Alte sugestii pentru Crăciun

Organizarea serii festive de Crăciun

Brad de Crăciun

La această sărbătoare totul trebuie organizat cât mai frumos, din timp. Ai multe lucruri de făcut dar dacă le programezi bine, nu vei fi obosită sau copleșită de treabă.

De Crăciun poți folosi ciorăpei lungi personalizați care trebuie suspendați la șemineu sau de balustrada scării interioare a casei. În ciorăpeii colorați vei pune micile cadouri pentru cei dragi din familie sau pentru prietenii tăi care sunt invitați în seara de Crăciun. Nu uita de decorațiunile festive, de globuri, ghirlande și instalațiile de lumini. Poți folosi boluri din sticlă în care să pui fursecuri și bomboane, platouri colorate din sticlă pentru fructe fel de fel – mere, pere, gutui, citrice și altele.

Sunt foarte frumoase farfuriile decorative cu accente aurii și argintii, obiectele din sticlă glam, ghirlandele cu frunze și stele strălucitoare, paharele de vin aurii, fructele decorative din ceramică aurite, lumânările parfumate, suporturile din sticlă pentru lumânări, articolele de artă aurii în spiritul Crăciunului.

Într-un colț al camerei poți așeza o masă rotundă plină de farmec, pe care să pui o vază cu flori naturale, trandafiri, crenguțe cu fructe de pădure și crenguțe de brad, iar în plus poți adăuga și câteva lumânări decorative pentru a crea o strălucire aparte, magică, minunată. Florile naturale și lumina lumânărilor creează o atmosferă plină de farmec, care va impresiona pe invitați. La flori trebuie schimbată apa în mod regulat, tulpinile lor se taie la câteva zile, la un unghi de 45 grade.

Bradul de Crăciun

Mama si fiica alături de pomul de Crăciun

Decorează camera în care va avea loc petrecerea de Crăciun cât mai frumos. Desigur cel mai important lucru este bradul de Crăciun împodobit cu elemente încântătoare strălucitoare în tonuri de verde, auriu, alb, lila și alte culori în trend. În acest an sunt în trend brazii artificiali de Crăciun care sunt moderni, diferiți de bradul clasic tradițional. Sunt brazi de toate dimensiunile, culorile și formele. Alege întotdeauna bradul care îți place cel mai mult și care ți se pare potrivit, indiferent că este artificial. Sunt brazi artificiali care au crengile cu acele mai puternice și care pot suporta ornamente mai grele.

Un brad natural de Crăciun poate ține cam patru săptămâni fără să se usuce și să-i cadă acele, mai ales dacă este întreținut corespunzător și este ținut într-un vas cu apă ca orice plantă. Înainte de a-i pune tulpina în apă trebuie să tai din ea 3-4 cm. Mare atenție la calorifer, șemineu sau radiator, bradul de Crăciun nu trebuie să fie aproape de acestea pentru că are toate șansele să se usuce. Dacă bradul este destul de mare este posibil să absoarbă cam 1 l de apă pe zi, deci trebuie să completezi apa din vasul în care stă tulpina acestuia, zilnic.

Masa de Crăciun în nuanțe de roșu și auriu

Masa de Crăciun

De Crăciun totul poate fi în nuanțe de roșu și auriu. Poți folosi lumânări aurii, farfurii cu decorațiuni fine aurii, inel auriu pentru șervețele, pahare cu picior înalt elegante din sticlă roșie, un suport pentru prăjituri, un set de tacâmuri de lux, lumânări decorative în suporturi aurii și alte decorațiuni specifice acestei sărbători.

Alege întotdeauna rețete delicioase de Crăciun, astfel această sărbătoare va fi excelentă, fără niciun pic de stres. Acum este timpul să faci rețete senzaționale, indiferent că mergi pe variantele tradiționale sau încerci ceva nou. În America sunt preferate rețetele fabuloase de curcan. La noi un meniu tradițional de Crăciun cuprinde diferite preparate culinare din carne de porc, cu lebăr, tobă, chișcă, cârnați, pastramă și slănină afumată. De asemenea se recomandă piftia de porc, vinul roșu, vișinata și țuica de prune făcută de casă.

Nu trebuie să lipsească nici tortul de Crăciun care poate fi de exemplu din ciocolată, fursecurile, cornulețele, cozonacul. Alte sugestii sunt: amaretti, tiramisu, biscuiți în diferite forme, decorațiuni din turtă dulce (în formă de steluțe, brăduț, inimioare, fulgi de nea, îngerași). Aceste fursecuri din turtă dulce sunt foarte distractive pentru copii. La fel de simpatice sunt fursecurile ornate în spiritul acestei sărbători: fursecuri cu chipul lui Moș Crăciun, cu pinguini, reni, om de zăpadă sau personaje din povești.

Trebuie cumpărată șampanie, vinuri și alte băuturi pentru masa de Crăciun. Se poate servi vin fiert care poate fi aromat cu scorțișoară, ghimbir, coacăze negre, nucșoară, coji uscate de portocale și alte condimente festive deosebite. De asemenea la vin se pot folosi diverse arome, de prune uscate, de cireșe roșii sau amare, vanilie, fructe roșii de pădure, coacăze negre, toate având rolul de a face vinul mai bogat și mai savuros.

Niciun Crăciun fără lumânări parfumate!

Lumânări parfumate pentru Crăciun

În această perioadă găsești în magazine diverse variante interesante de lumânări din ceară parfumată care arată grozav, ispititor. Având în vedere faptul că parfumul lumânărilor se împrăștie imediat în aer și se ridică în sus, este bine să pui lumânările cât mai jos. Camera este bine să fie cât mai mare și cu tavanul înalt, astfel mirosul nu va deveni deranjant, va umple mai greu spațiul respectiv al casei.

În ceea ce privește aromele, cele mai plăcute sunt notele de chihlimbar, iasomie, citrice, scorțișoară, vanilie, flori cu parfum ușor, trandafiri, ylang-ylang și tuberoze. De asemenea sunt recomandate și lumânările care au arome subtile pe bază de plante sau arome picante.

Decorează dormitorul în spiritul sărbătorii de Crăciun

Lenjerie de pat cu tematică de Crăciun

Dacă ai musafiri de Crăciun, rude care vor sta câteva zile, trebuie să faci în așa fel încât ospitalitatea ta să fie extraordinară. Pentru aceasta ai putea folosi pentru dormitor decorațiuni frumoase în spiritul acestei sărbători, dar și lenjerii de pat românești fabricate la Pucioasa care au imprimeuri deosebite cu peisaj de iarnă, cu reni, elfi, oameni de zăpadă și alte elemente de Crăciun.

Nu rata aceste produse de Crăciun care sunt confortabile și realizate din materiale din fibre naturale, din bumbac satinat, bumbac 100% și mătase. Sunt seturi de lenjerii de pat foarte atractive, la prețuri accesibile, într-o gamă variată de dimensiuni, produse de lux pentru adulți și copii.

Coronița de Crăciun

Croniță din brad pentru Crăciun

Îți poți întâmpina invitații cu o coroniță de Crăciun minunată prinsă la ușa casei! Acest accesoriu este deosebit, tradițional de Crăciun. Poate fi și un cadou frumos pentru prieteni, dacă ești invitat la ei de Crăciun. Coronițele se pot cumpăra, se pot face la comandă sau se pot crea manual.

Coronițele pot fi realizate din crenguțe de brad, vâsc, crenguțe de salcie, conuri de pin, nuci, castane, globuri colorate și strălucitoare, panglici în diferite nuanțe, panglici cu tematică de Crăciun, fructe, flori naturale sau artificiale, flori de Poinsettia (Steaua Crăciunului) și altele.

Idei de cadouri pentru Crăciun

Cadouri de Crăciun

Pentru copil poți crea manual sau poți cumpăra o casetă personalizată în care să-i pui o surpriză de Crăciun. Ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de jocuri și jucării, deci nu este greu să găsești un cadou potrivit pentru un copil.

Cumpără un cadou în spiritul Crăciunului – un ren, un Moș Crăciun, un îngeraș sau altceva – și prinde de el un răvaș din hârtie colorată pe care să scrii ceva amuzant și numele persoanei dragi. În acest fel cadoul tău va fi personalizat și va deveni o surpriză frumoasă de Crăciun.

O carte poate fi un cadou frumos de Crăciun. Cele mai populare cărți ale acestui an sunt:

  • Irina Blinder – Străinul de lângă mine
  • Noah Harari – Sapiens. Scurtă istorie a omenirii
  • Martin-Lugand – Oamenii fericiți citesc și beau cafeaua
  • Dan Brown – Origini
  • Jojo Moyes – Silver Bay
  • Staicu-Avram – Jamila Cuisine
  • Matt Haig – Cum să oprești timpul
  • Meik Wiking – Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii
  • Mark Manson – Arta subtilă a nepăsării.

De Crăciun ai și varianta de a cumpăra un cadou pentru casă care să fie atrăgător. Astfel de cadouri sunt: lumânările decorative, ramele foto, platourile aurii pentru fructe, statuietele în formă de Moș Crăciun pictate în culori atrăgătoare, seturi de globuri, o vază deosebită, un ceas de perete, o coroniță de Crăciun.

Alte sugestii pentru Crăciun

Pentru a nu te stresa de Crăciun fă din timp o listă de cumpărături și sarcini pe care trebuie să le realizezi. Fă-ți timp să te distrezi cu prietenii, mergi la spectacole de colinde, la teatru, la cinema, la patinoar, vizitează un târg de Crăciun în orașul tău, etc. Sunt multe distracții în sezonul de iarnă.

Pentru a-ți menaja sănătatea mănâncă echilibrat, nu exagera și renunță la fumat. Dacă ai mult de gătit nu refuza ajutorul celor din casă, mai ales că asta este și în avantajul tău, așa nu va da nimeni vina pe tine că ceva nu a ieșit exact ca în rețetă.

Cumpără cadouri deosebite pentru cei dragi, nu trebuie să fie scumpe, dar să fie pe placul lor. Alege un ambalaj frumos pentru că acesta este la fel de important ca și cadoul.

Organizează-te din timp. Sărbătorile nu trebuie să te prindă nepregătită!

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.