Timp liberPrea ocupată pentru a mai găti – De ce nu-i place unei...

Prea ocupată pentru a mai găti – De ce nu-i place unei femei să gătească?

Cifrele spun că, la nivel mondial, majoritatea oamenilor agreează să gătească ocazional sau că le face plăcere să gătească doar o dată pe săptămână și atunci „just for fun”. Potrivit unui studiu realizat de cercetători, femeile au nevoie de cel puțin 6-7 ore pe săptămână pentru a găti, iar bărbații de 5. Acestea sunt doar niște cifre, în realitate lucrurile stau altfel, se poate pierde chiar mai mult timp cu prepararea mâncării. E adevărat că sunt și oameni pasionați de gastronomie, care se consideră bucătari talentați, dar procentele sunt destul de mici, cam 25% dintre bărbați și 35% dintre femei spun că ar fi așa.

Daca aparții jumătății de populație de pe planetă cu gene lungi și manichiură, viața modernă este mult mai acaparantă decât a fost pentru mama sau bunica ta. În zilele noastre poți avea o carieră , adică timp mai puțin, chiar și lucrând de acasă. Tehnologia ne ajută și poți fi bloggeriță , vloggeriță sau poți avea un magazin online pe care să îl coordonezi, toate pot înseamnă succes și bani, dar în egală măsură mai puțin timp pentru alte activități.

supa, ciorba gatita

În cazul în care gătitul nici nu te atrage în mod special, cu siguranță că va fi una din activitățile casnice din subsolul listei cu „de făcut”. Psihologii spun că arta gătitului înseamnă plăcere, dorință și creativitate, imaginație, exercițiu al papilelor și nu doar necesitatea de a pregăti ceva de mâncat. Sigur, situația ideală este aceea în care nu ai niciun fel de talent culinar și nu te preocupă deloc domeniul, dar ai un înlocuitor talentat și pasionat care să facă asta.

Cum acest lucru este rar, acum sunt soluții, poți comanda mâncare online, MananciLaComanda poate fi soluția unde găsești mâncare la oală gătită special după specificațiile tale, care să te scape de grija meselor de si cu zi pentru două zile. Îți poți face un meniu cu aperitiv, cu supă sau ciorba, în funcție de ce preferi și cu felul doi din care de porc, vită, curcan sau pui, cu care să jonglezi pe masă în fiecare zi.

Genul acesta de serviciu te poate scăpa și de grija evenimentelor de acasă sau la birou, pentru că poți comanda tot soiul de platouri reci sau platouri calde cu livrare în București. Platourile ajung la destinație decorate, dichisite, aranjate, iar ție nu îți mai rămâne decât să fii o gazdă perfectă.

Cei mai în vârstă, si mai experimentați, spun că dragostea trece prin stomac. Este ceva adevăr în aceste cuvinte, după cum se spune și că o masă reușită, cu preparate gustoase, pregătite cu grijă, naște o atmosferă de relaxare și apropiere între cei aflați în jurul mesei.

tigaie picanta gatita

Și tu poți genera astfel de momente plăcute, chiar dacă nu te recomanzi ca fiind un specialist culinar, apelând la o firmă care livrează mâncare de calitate acasă. În acest fel, te poți asigura că cei la care ții au parte de o masă delicioasă, fără ca tu să miroși a chiftele sau musaca, doar alegând cu grijă din meniul generos de la manancilacomanda.ro.

„Să facem ceva de mâncare” sună simplu, însă în realitate nu este deloc așa. Ca să poți prepara aperitive, supă, friptură sau mâncărică trebuie să te aprovizionezi, să ai timp și imaginație, să te orientezi asupra ingredientelor apoi să te apuci de treabă, și anume să cureți, să tai, să decojești, să speli, să sotezi, să opărești, să pregătești, să asezonezi, să coci, să dai gust, să supraveghezi și să te ocupi și… de mormanul de vase din chiuvetă. În final, preparatele sunt gata și par a fi reușite, bucătăria e curată, aragazul sau plita mai sunt încă în suferință, iar tu ești deja extenuată, dar mai urmează.

Trebuie să pui masa, să aranjezi, iar ideal ar fi să te destinzi și tu puțin, să fii cu zâmbetul pe buze atunci când cei pentru care ai făcut acest efort ajung la masă. Partea bună este că poți arde etapele obositoare descrise mai sus cu o comandă online. Dacă vei cerceta această posibilitate vei găsi cu siguranță o firmă onestă care să-ți vină în ajutor.

Totuși, de ce nu le place femeilor să gătească?

  • este o activitate obositoare și solicitantă
  • femeilor cochete le displace profund să miroasă a pârjoale sau alte preparate
  • pentru că pur și simplu nu găsesc timpul necesar și răgazul de inspirație de care au nevoie
  • deoarece nu sunt pasionate de gătit și nici nu sunt suficient de încrezătoare în propriile forțe pentru a-și încerca norocul, conform zicalei: „Dacă nu încerci, nu știi ce poți face cu adevărat!”

prajitura cu visine

Se spune frecvent că cei mai buni bucătari sunt bărbații. Se prea poate să fie adevărat, deși mai degrabă un bun bucătar ar fi acea persoană care adoră să creeze în bucătărie, are imaginație și căreia îi plac provocările, fără să ezite să încerce lucruri noi, combinații inedite, învățând din fiecare reușită sau eșec. Totul poate fi învățat în viață, însă orice meserie are secretele ei. Orice meșteșug se învață furând meserie de la cei mai iscusiți. Totodată, talentul trebuie antrenat, vocația se descoperă cu multă muncă și transpirație, iar rezultatele pot fi măgulitoare și deschizătoare de noi orizonturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.