DiverseCum se semnalizează corect în sensul giratoriu?

Cum se semnalizează corect în sensul giratoriu?

Dacă întrebi 10 șoferi cum se semnalizează corect în sensul giratoriu, riști să primești 10 răspunsuri diferite. La mine în oraș s-au montat de curând mai multe sensuri giratorii (în sfârșit). Imediat ce au fost montate au fost o mulțime de accidente. Citind comentariile contradictorii de la știri, mi-am dat seama că mulți nu prea înțeleg cum se circulă corect.

Unii susțineau prin comentarii la diverse știri cu accidente că nu trebuie să semnalizezi. Alții veneau cu literă de lege să explice cine a greșit, la fiecare accident prezentat la știri. E amuzant (și nu prea) să vezi cum mare parte dintre ei par să nici nu aibă permis de conducere. Câți știu oare cum se semnalizează corect în sensul giratoriu?

Cum se semnalizează corect în sensul giratoriu? Este corect așa?

  • Când faci prima la dreapta în sens vei semnaliza simplu dreapta la intrarea în sens
  • Dacă ieși de la a doua ieșire în sus, semnalizezi stânga și apoi la ieșire semnalizezi dreapta? Alții spun că doar la stânga și înapoi se semnalizează stânga.

Tu știi cum să te încadrezi corect pe bandă? Se întâmplă foarte multe accidente pentru că șoferii încadrați greșit nu știu când și cum se cedează trecerea.

Conform codului rutier, în cazul sensurilor giratorii cu două sau mai multe benzi de mers şi mai multe ieșiri, conducătorii auto ,care merg spre prima sau a doua ieșire, sunt sfătuiți să circule pe prima bandă, iar ceilalți șoferi trebuie să ocupe celelalte benzi și să se încadreze succesiv pe banda dinspre acostament, pe măsură ce se apropie de strada pe care vor să părăsească sensul giratoriu.

Noroc că mai apar tot felul de explicații care se distribuie masiv pe rețelele sociale, căci așa poate se mai diminuează numărul accidentelor. Este de preferat să fim informați și să păstrăm proaspete, în minte, regulile codului rutier, astfel încât să nu mai inaugurăm fiecare sens giratoriu nou, cu câte un accident.

Codul Rutier actualizat 2019 – vezi aici codul rutier actualizat în format PDF.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.