Dragoste și relații7 motive pentru care un bărbat părăsește o femeie – Care sunt...

7 motive pentru care un bărbat părăsește o femeie – Care sunt motivele invocate?

1.Plictiseala este un motiv care face un bărbat să plece?

Cine ar vrea să se plictisească în relație? Acest lucru a devenit frustrant în ziua de azi, iar în relațiile în care intervine, duce frecvent la despărțire. Dacă o femeie se plictisește de partenerul ei, mai devreme sau mai târziu acesta va decide să plece. Care sunt principalii factori care duc la plictiseală? În primul rând obișnuința cu acea persoană și stresul acumulat zi de zi. Este evident faptul că intervine oboseala și lipsa de chef de viață, senzația aceea când nu îți mai vine să faci nimic, decât să stai întins pe o canapea și să te uiți la televizor. Simți că ești neliniștit, nemulțumit și că ai vrea să strigi dar nu poți ,,Sunt plictisit!ˮ Indiferența care apare te face să te simți singur, captiv și disperat, iar în astfel de momente nu te mai bucuri de nimic și simți că totul îți merge prost. Poate că nu realizezi exact ce se întâmplă cu tine dar toate acestea sunt semne care indică o boală, numită depresie. Dacă nu este tratată prin terapie, se poate ajunge destul de ușor la despărțire.

  1. Nesiguranța este un sentiment care duce la despărțire.

Psihologii au ajuns la concluzia că bărbații sunt nesiguri în ciuda tuturor aparențelor, chiar dacă au mașini scumpe sau dacă fac vacanțe în locuri deosebite. Ei spun despre bărbați că încearcă doar să pară siguri pe ei, dar în realitate sunt nesiguri și vulnerabili. Astfel de bărbați au tendința de a renunța la relație la primul motiv cât de mic sau la orice bănuială (care poate fi chiar și nefondată). Mai mult decât atât se spune despre bărbații nesiguri pe ei că au multe relații, sunt afemeiați și chiar au tendința spre practici sexuale nefirești. Un astfel de bărbat cu siguranță își dorește să fie puternic, macho, și de aceea va da prea multă importanță aspectului exterior, va fi complexat că nu are mușchi și pătrățele pe abdomen, și astfel va hotărî chiar să meargă la sală pentru a-și tonifia corpul. Un alt complex este podoaba capilară, faptul că începe să chelească îl deranjează atât de tare încât își pierde încrederea și siguranța în sine. Poate fi nesigur și în ceea ce privește angajamentul pentru o relație stabilă, serioasă, va povesti cât succes a avut el în dragoste, câte femei a cunoscut, dar dacă vine vorba despre căsătorie, va pleca cu prima ocazie. Va fi gelos, va crede că îl compari cu un fost partener și va avea nesiguranța că nu este la fel de bun ca acela. Este posibil să aibă temeri și vizavi de felul său de a se comporta în relație, că este prea posesiv sau că oferă prea multă libertate.

  1. Un bărbat poate fi prea sensibil pentru a mai avea răbdare în relație?

Sensibilitatea la bărbați este confundată deseori cu timiditatea. În realitate aceasta este o caracteristică ereditară a funcționării sistemului nervos – după cum spun cercetătorii. Apare la mulți oameni (și la femei și la bărbați) și arată că sistemul nervos funcționează diferit de la naștere, informațiile sunt procesate detaliat și în timp foarte scurt. În acest mod percepția problemelor este amplificată și această caracteristică poate duce uneori la incompatibilități în relațiile de cuplu sau cu alte persoane. Desigur că sunt foarte multe cazuri când acest lucru poate fi și benefic. Bărbații prea sensibili care au probleme în dragoste și care ajung să sufere de depresie își pot pierde interesul față de partenera lor și pot renunța la relație.

  1. Un bărbat nefericit în relație își va face bagajele să plece.

Care sunt principalele motive pentru care un bărbat poate fi nefericit într-o relație? Un bărbat nu va suporta dorința exagerată de comunicare cu alte persoane a partenerei sale. Va fi nefericit atunci când va vedea că ea primește multe mesaje de la prieteni, că vorbește mult timp la telefon, că are conversații constante pe Facebook și așa mai departe. În astfel de situații va avea senzația că viața sa privată este împărtășită cu alții, că nu i se dă destulă atenție, că partenera lui nu are sentimente puternice pentru el, că și-a pierdut interesul pentru relație și astfel va fi atât de nefericit încât va decide să renunțe și să plece. Un bărbat se va sătura și de o femeie care stă ore în șir la oglindă și care este obsedată de aspectul ei fizic și de dietă. O femeie care vorbește tot timpul numai ea și doar despre ea, care povestește tot ce face, va plictisi un bărbat, îi va trimite un mesaj acestuia de genul ,,Mă interesează doar ceea ce fac eu și nimic altcevaˮ, îi va crea impresia că este o femeie nesigură pe ea și nu își va dori o astfel de persoană lângă el. Alte motive care fac un bărbat nefericit în relație sunt: o femeie care plânge frecvent la cel mai mic motiv; o femeie care vrea să-i știe toate parolele și să-i controleze telefonul; o femeie care este geloasă deoarece nu are încredere în ea; o femeie care se plânge mereu și mai ales care îl obosește cu poveștile ei nefericite din trecut; o femeie care nu este sexy, veselă și amuzantă.

  1. Un bărbat insensibil se va hotărî să plece la un moment dat.

În orice relație de lungă durată sau de căsătorie apar probleme care pot duce la dispariția sentimentelor dintre cei doi. Un bărbat ce are multe probleme pe care să le rezolve și la care nu reușește să facă față (ex. nu poate plăti ratele la bancă sau ipoteca la casă, nu-și poate lua o mașină bună, nu are un job care să-i placă și care să fie bine plătit), este posibil să găsească o soluție simplă la toate aceastea și anume, aceea de a fi hotărât și laș – de a renunța la relație și de a pleca.

  1. Succesul este și el un motiv.

Sunt bărbați care uită de soția lor atunci când ajung să aibă succes. Ei au impresia că este bine să se despartă, să caute o altă femeie care să nu le cunoască defectele și frustările din perioada când erau ,,slabiˮ, pentru că astel ar avea mai multă credibilitate în societate. Acest comportament este specific parveniților în devenire, care uită de unde au plecat.

  1. Sexul este un motiv frecvent care duce la despărțire.

Pasiunea este ca un foc care trebuie întreținut. Dacă pasiunea dispare și intereseul dintre parteneri dispare, iar bărbatul are tendința de a căuta acest lucru în altă parte. În momentul când se ajunge la adulter lucrurile se schimbă total și șansele ca cei doi să mai rămână împreună sunt foarte mici.

Când apar astfel de probleme legate în special de dragoste, noi oamenii nu ne simțim deloc bine și de aceea trebuie să facem o schimbare pentru a rezolva situația sau pentru a o privi într-o lumină pozitivă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.