Părinți și copiiIluzii optice făcute prin joc de culori sau mișcare

Iluzii optice făcute prin joc de culori sau mișcare

Deseori, artiștii se joacă cu o imagine prin suprapunerea culorii alb cu negru. Această tehnică oferă efectul de mișcare, dar dacă vă uitați cu o mai mare atenție, veți vedea ca nimic nu se mișcă în aceste imagini.

Orașul zburător

Imaginea de mai jos este una animata si starneste, in randul privitorilor, reactii si semnificatii diferite. De exemplu, unii simt ca zboara printre cladirile acelui oras, altii vad cum constructiile vin spre ei. Putem insa fi siguri ca e o iluzie optica destul de reusita.

Orașul zburător

Zbor în spațiu

Prima persoana ce zboara linistita in spatiu? Este evident ca este vorba de o iluzie optica avandu-l in centru pe celebrul actor Christopher Walken. Aceasta iluzie a fost construita din 4 imagini in care actorul se lasa in spate si in fata iar rezultatul este incredibil.

Zbor in spatiu

Atacul iepurașului

Daca urmariti evenimentele din animatie veti credea ca iepurasul se mareste incontinuu dar asta e efectul acestei iluzii optice, formata doar din 4 cadre ale acestui animal si montate in asa fel incat sa simtiti acest lucru.

Atacul iepurasului

Păianjenul

Aveti impresia ca paiajenul se pregateste sa va atace? Inseamna ca iluzia optica si-a demonstrat efectul. Aceasta este alcatuita din patru cadre cu imagini ale acestei arahnide si un efect de luminare a tuturor. Din fericire, totul este o iluzie.

paianjenCuvântul întors

Imaginea de mai jos reprezinta o stereograma, deoarece, chiar daca o intorci la 180 de grade, vei putea citi acelasi cuvant ca si in prima faza si anume „funny” (amuzant).

Cuvântul întors

B sau 13?

In imaginea animata de mai jos puteti observa foarte clar 2 situatii: prima oara imaginea ne arata, dispuse pe verticala, numerele 12, 13 si 14, pentru ca mai apoi, sa citim pe orizontala A, B si C. Lucrul interesant in toata aceasta chestie este ca elementul din centrul imaginii, 13 si B nu se schimba niciodata. Astfel, creierul nostru citeste acelasi simbol in doua moduri diferite.

b sau 13

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.