Deseori, artiștii se joacă cu o imagine prin suprapunerea culorii alb cu negru. Această tehnică oferă efectul de mișcare, dar dacă vă uitați cu o mai mare atenție, veți vedea ca nimic nu se mișcă în aceste imagini.
Orașul zburător
Imaginea de mai jos este una animata si starneste, in randul privitorilor, reactii si semnificatii diferite. De exemplu, unii simt ca zboara printre cladirile acelui oras, altii vad cum constructiile vin spre ei. Putem insa fi siguri ca e o iluzie optica destul de reusita.
Zbor în spațiu
Prima persoana ce zboara linistita in spatiu? Este evident ca este vorba de o iluzie optica avandu-l in centru pe celebrul actor Christopher Walken. Aceasta iluzie a fost construita din 4 imagini in care actorul se lasa in spate si in fata iar rezultatul este incredibil.
Atacul iepurașului
Daca urmariti evenimentele din animatie veti credea ca iepurasul se mareste incontinuu dar asta e efectul acestei iluzii optice, formata doar din 4 cadre ale acestui animal si montate in asa fel incat sa simtiti acest lucru.
Păianjenul
Aveti impresia ca paiajenul se pregateste sa va atace? Inseamna ca iluzia optica si-a demonstrat efectul. Aceasta este alcatuita din patru cadre cu imagini ale acestei arahnide si un efect de luminare a tuturor. Din fericire, totul este o iluzie.
Cuvântul întors
Imaginea de mai jos reprezinta o stereograma, deoarece, chiar daca o intorci la 180 de grade, vei putea citi acelasi cuvant ca si in prima faza si anume „funny” (amuzant).
B sau 13?
In imaginea animata de mai jos puteti observa foarte clar 2 situatii: prima oara imaginea ne arata, dispuse pe verticala, numerele 12, 13 si 14, pentru ca mai apoi, sa citim pe orizontala A, B si C. Lucrul interesant in toata aceasta chestie este ca elementul din centrul imaginii, 13 si B nu se schimba niciodata. Astfel, creierul nostru citeste acelasi simbol in doua moduri diferite.