Părinți și copiiIluzii optice cu imagini care ascund ceva, încearcă să ghicești ce!

Iluzii optice cu imagini care ascund ceva, încearcă să ghicești ce!

Următoarele imagini conțin anumite chipuri sau obiecte ascunse, încearcă să vezi dincolo de linii și de text pentru a putea distinge ce ascund ele defapt. Greu? Poți mișca capul sau imaginea pentru a înțelege mai ușor.

Ursul de după linii

Imaginea de mai jos ascunde si ea la randul ei o iluzie optica. Doar un simplu aranjament de linii albe si negre si creierul nostru poate interpreta in asa fel incat sa distinga si altceva. Incercati sa priviti imaginea si sa va dati seama daca observati ceva anormal. In partea dreapta a imaginii s-ar parea sa fie un contur al unui urs eventual, dar spre surprinderea voastra va asigur ca nu e nimic in imagine decat liniile albe si negre. Mișcați cu scrool în sus și în jos să vedeți minunea.

Ursul de după linii

Câinele de vânătoare

În aceasta imagine se afla un caine foarte bine camuflat iar odata ce l-ai gasit, vei fi capabil sa-l vezi ori de cate ori privesti aceasta imagine. Este o iluzie optica foarte simpla, eu am descoperit cainele in 2 secunde, chiar de la prima vedere a acestei imagini. Indiciu: este un caine de vanatoare, care miroase urmele prazii.

Câinele de vânătoare

You are close

Imaginea de mai jos surprinde defapt 2 mesaje ascunse. Unul este usor de deslusit si il voi scrie chiar eu: „You are close”, literele fiind inconjurate de o linie de culoare verde deschis. Dupa ce ati reusit sa citit acest mesaj, indepartati-va cat puteti de mult de monitor si incercati sa citit iar mesajul din imagine. Ar trebui sa deslusiti acum mesajul. Ati reusit?

You are close

Mesajul ascuns

Imaginea de mai jos, desi este una alb negru, ascunde un mesaj destul de greu de citit, deoarece se confunda cu modelul fundalului. Totusi, daca va veti concentra pe fiecare litera in parte, veti reusi sa distingeti mesajul „I can’t sleep”.

mesajul ascunsPrincipiul televizorului

Veti spune ca nu e nicmic in neregula cu aceasta imagine, semanand doar cu puricii pe care ii mai vedem din cand in cand pe ecranul TV. Va indemn sa va departati de monitor si sa incercati sa vedeti daca observati ceva in aceasta iluzie optica. Majoritatea relateaza ca pot vedea o fata.televizor

Simboluri ascunse

In spatele acestor imagini striate se ascund logouri, simboluri, insemne cunoscute de majoritatea lumii, pe care voi trebuie sa le observati. Imaginile de mai jos se incadreaza in categoria celor care ascund ceva.simbol simbol1 simbol2

Copertă album rock

Soulwax este numele unei formatii de rock alternativ care se pare ca a apelat la iluziile optice pentru a se promova si pentru crearea unei coperti pentru albumul lor. Astfel, pentru a observa mesajul ascuns din imaginile de mai jos tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va indepartati de monitor sau sa incrucisati ochii.

coperta coperta1

Actorul Johnny Depp

Probabil sunteti obisnuiti cu astfel de iluzii optice, dar efectul lor este unul interesant. Imaginea de mai jos ascunde figura actorului Johnny Depp, pe care il puteti observa daca va indepartati usor de monitor. Avem de-a face astfel cu o imagine care ascunde ceva.

actor

Descoperă personalitatea

Pentru a simti efectul acestei iluzii trebuie iarasi sa incercati sa va incrucisati ochii sau sa va indepartati de monitor. Dupa parerea voastra cine se ascunde in aceasta imagine? Benjamin Franklin sau George Washington ?

personalitate

Portretul ascuns

Ceea ce pare la prima vedere o aglomerare de linii negre si linii albe e de fapt cu altceva mult mai complex,si anume o iluzie optica. Incercati sa va miscati capul din stanga in dreapta si veti observa o fotografie.

portret ascuns

Figura de după pixeli

Imaginea de mai jos este una realizata din pixeli, adica din mici puncte fara insemnatate, daca sunt luate separat. Imaginea ascunde insa ceva foarte interesant si anume chipul celebrei actrite Marylin Monroe, pe care il puteti observa daca incrucisati privirea uitandu-va la imaginea de mai jos.

pixeli

Tânăra ascunsă

La prima vedere, imaginea de mai jos nu semnifica absolut nimic, insa efectul de iluzie optica va fi vizibil daca ne indepartam cativa metri de monitor. Astfel, vom putea distinge figura unei fete tinere. Imaginea se incadreaza in categoria celor care ascund ceva.

tanaraCuvânt ascuns

Aceasta imagine este o fotografie dintr-un mall din Hamburg. Cativa polonezi ce au lucrat in anii ’80 pentru nemtii vestici fiind prost platiti si exploatatila maxim, au scris in fata cladirii un cuvant , ascuns inca din timpul constructiei, dar astazi poate fi vazut de oricine( polen). Pare a fi un element din Codul lui Da Vinci , ce il face si mai misterios.

cuvant

Paralelograme

Aveti impresia ca vedeti o multime de paralelograme? Deja va spun ca v-ati inselat , pentru ca imaginea este o iluzie optica iar daca va veti indeparta de ecran veti incepe sa observati cum in mijlocul imaginii se formeaza un obiect.

paralelograme

Mesaj ascuns

Imaginea de mai jos este un experiment ce a avut loc in anul 1983. Se vrea sa se demonstreze cum cunostintele altor persoane iti pot influenta parerea. Asadar , daca cineva iti spune ce se afla in magine, vei reusi sa recunosti mai usor ce se afla acolo. Ce credeti ca puteti vedea in aceasta imagine?

mesaj ascuns

Zebra din simboluri

Imaginea de mai jos veti spune la prima vedere ca nu semnifica mai nimic, doar o adunatura de litere, cifre si simboluri. Efectul de iluzie optica va aparea atunci cand va veti departa de monitor si ar trebui sa distingeti destul de clar o zebra. Aceasta imagine se incadreaza in categoria celor care ascund ceva.

zebraCățelul ascuns

La prima vedere o imagine in care ati putea numara monede pana luna viitoare, dar ea de fapt constituie o iluzie optica. Printre aceste mii si mii de monede se ascunde un catel. Sper ca veti reusi sa il gasiti.

catelMona Lisa

Poate imaginea de mai jos nu va spune nimic, dar va garantez ca este o iluzie optica demna de pastrat. Incercati sa va distantati de monitor si sa nu va luati privirea de pe imagine. Cu cat va indepartati mai mult , o veti vedea pe Mona Lisa, tabloul pictat de Leonardo Da Vinci.

mona lisaMesaj

Veti spune ca am adaugat o imagine gresita de aceasta data. Nu, nu e cazul. Incercati sa gasiti ce reprezinta aceasta iamgine. Daca inca nu va dati seama va pot spune ca va aflati in fata unei iluzii optice si trebuie sa va indepartati de monitor. Dupa cativa pasi veti observa ca simbolurile misterioase se transforma in cuvinte. De-a dreptul interesant, nu?

mesaj

Mesajul din simboluri

Aparent niste forme fara inteles, acestea ascund defapt un mesaj, pe care creierul uman este capabil sa il inteleaga aproape in totalitate, deoarece face asocierea imediata cu litere a acestor simboluri. Asadar, ati reusit sa descoperiti mesajul ascuns sau macar cateva cuvinte?

mesaje si simboluriTextul meniului

Ar fi destul de deranjant daca meniul unui restaurant ar fi scris in acest fel, nu-i asa? Bine ca aceasta este doar o iluzie optica, iar textul veti reusi sa il cititi fie daca va indepartati de monitor, fie daca va concentrati pe fiecare litera in parte.

textMesajul din bibliotecă

Sunt sigur ca ceea ce puteti vedea in aceasta imagine este doar o banala biblioteca. Ar fi prea usor sa fie vorba doar despre atat, imaginea fiind o iluzie optica. Daca priviti cu atentie veti observa ca biblioteca ascunde ceva printre rafturile ei. Si ca sa va ajut, va spun doar ca e vorba despre un mesaj realizat din golurile dintre carti.

mesaj bibliotecaAlt cuvânt ascuns

Probabil v-ati obisnuit cu astfel de iluzii optice care ascund un cuvant sau un mesaj. La fel este si imaginea de mai jos, care surprinde un grup de mai multe animale, care insa sunt dispuse in asa fel incat sa formeze un cuvant. Un mic indiciu: cuvantul face referire la tinerete si este in limba engleza.

cuvantCuvinte ascunse

Desi la o prima vedere imaginea de mai jos surprinde doar niste forme fara sens, colorate in albastru, trebuie sa ne concentram mai mult timp si vom putea distinge cuvintele ascunse printre aceste forme ciudate.

cuvinte

Text în japoneză

Pentru cine nu cunoaste limba japoneza aceasta iluzie nu va putea sa isi arate efectul asupra lor. Dar am gasit o solutie si pentru voi. Incercati sa rotiti capul la 90 de grade spre dreapta si incercati acum sa cititi cuvintele. Este primul dumneavoastra pas in invatarea limbii japoneze.

text japonez

Cuvântul ascuns

La prima vedere, nu veti reusi sa intelegi nimic din imaginea de mai jos, aceasta surprinzand doar niste modele din lemn asezate pe o tabla rosie. Descoperirea cuvantului se va face atunci cand va indepartati de monitor. Aceasta imagine se incadreaza in categoria celor care ascund ceva.

cuvant

Cartier din Paris

Imaginea de mai jos a fost surprinsa pe Google Earth intr-un cartier al capitalei Frantei si, din cate puteti observa, cladirile par ca formeaza niste litere. Puteti deslusi mesajul ascuns? Aceasta imagine se incadreaza in categoria celor care ascund ceva, dar defapt este o iluzie google earth.

cartier

Mesaj ascuns

Imaginea de mai jos este una destul de interesanta si nu numai datorita tigrului foarte frumos care este surprins. Este o imagine care ascunde ceva, deoarece trebuie sa descoperiti mesajul ascuns „The hidden tiger”. Nu va dau mai multe indicii, pentru ca este destul de usor de descoperit.

mesaj ascunsCuvintele ascunse

cuvinte cuvinte1 cuvinte2

Freza rebelă

Nu va intreb daca va place freza persoanei din imagine dar totusi nu cred ca va sare ceva in ochi. Ei bine mai uitati-va odata si veti observa cuvantul ascuns in parul persoanei,dar datorita frezei non-conformiste inprimele secunde cand privim poza nu putem realiza acest lucru.

freza

Cuvântul ascuns

Imaginea de mai jos pare una fara inteles la prima vedere, dar ea totusi ascunde ceva. Trebuie sa ne concentram privirea si sa descoperim cuvantul „West” (Vest).

west

Figuri celebre

Dupa cum probabil v-ati si dat seama, imaginile de mai jos surprind figuri foarte bine cunoscute de toata lumea, cum ar fi: Bin Laden, Bush, Fidel Castro. Partea interesanta este ca, daca ne uitam cu atentie la figurile acestor personalitati, putem vedea ca ele sunt formate din mai multe cuvinte, potrivite cu personalitatea acestora.

figuri figuri1 figuri2

Textul ascuns

La prima vedere, imaginea de mai jos nu reprezinta nimic altceva decat niste forme colorate in maro. Pentru a observa iluzia optica, care ascunde un text, trebuie sa privim in spatiile albe, ramase libere. Astfel, vom putea deslusi cuvantul „Life”(viata) pe primul rand. In cazul randului al doilea, cuvantul este repetat de 2 ori si intors la 180 de grade. Astfel, daca am separa printr-o linie orizontala acele litere necunoscute, vom obtine de 2 ori cuvantul „Jump”(saritura).

text

Cuvinte în arabă

Imaginea de mai jos nu reprezinta nimic altceva pentru noi decat cateva litere din Arabia Saudita. Iluzia optica intervine insa atunci cand rotim capul 180 de grade, adica intoarcem imaginea cu susul in jos. Daca veti face acest lucru, veti putea distinge un mesaj in engleza si anume: „Get back to work”.

araba

Cuvânt dublu

Imaginea de mai jos se incadreaza in categoria iluziilor cu inteles multiplu, deoarece ea ascunde defapt 2 cuvinte, complet opuse. Astfel, putem citi, scris cu litere rosii, cuvantul „Alive” (in viata), dar daca vom incerca sa citim si printre aceste litere, vom descoperi cuvantul „Dead” (mort).

cuvant

Un text cu înțeles dublu

Imaginea de mai jos poate fi incadrata cu succes in categoria iluziilor cu inteles dublu. Putem citi cu usurinta cuvantul „Victory” (victorie) scris cu un font destul de ciudat, in culoarea negru, dar daca vom incerca sa deslusim si cuvantul scris intre spatiile dintre literele cuvantului anterior, vom descoperi unul cu sens contrar si anume „Defeat” (infrangere).

victory

Text cu înțeles dublu

Imaginea de mai jos este reprezentata de un text 3D, „Teach”. Putem vorbi de o iluzie cu intelesuri multiple, deoarece reflexia textului „Teach” reprezinta un cu totul alt cuvant, chiar opus acestuia si anume „Learn”.

teachGăsește mesajul ascuns

Dupa cum puteti observa, imaginea de mai jos surprinde chipuri de oameni de pe intreaga planeta, fiecare cu vestimentatia si trairile proprii ce se pot citi pe fete. Poza ascunde insa un mesaj, care este destul de greu de deslusit daca priviti de aproape monitorul. Incercati sa va departati cat puteti de mult, iar astfel mesjaul va fi mai usor de citit. Asteptam raspunsurile cu mesajul ascuns pe care l-ati gasit.

mesaj

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.