Animale de companieRase de câini din Suedia de talie medie - Smalandsstovare sau Smaland...

Rase de câini din Suedia de talie medie – Smalandsstovare sau Smaland Hound

Rasa Smalandsstovare este crescută în Suedia. Numele rasei este de Smaland Hound, iar cel vechi este de Smalandsstovare. Este considerată cea mai veche rasă de câini din Suedia, mai ales că se știe de existența ei din sec. al XVI-lea.

Câinele Smalandsstovare este de talie medie. Masculul are înălțimea la umeri de 47-50 cm și greutatea de 15-18 kg, iar femela este puțin mia mica, are înălțimea de 42-47 cm și greutatea de 15-18 kg. Puii ajung la maturitatea sexuală la 9-10 luni.

Ca aspect general, câinele este robust, se aseamănă puțin cu rasa Rottweiler. Corpul său este musculos, aproape pătrat, capul mare, craniul de lungimea medie, urechile largi și ținute în jos. Nasul este negru, nările mari, botul bine conturat, buza superioară mai proeminentă ca cea inferioară, dinții bine dezvoltați, mușcătura în foarfece. Privirea acestui câine este calmă, ochii sunt maro-închis sau căprui.

Gâtul este puternic, de lungimea medie, pieptul este larg, burta suptă, iar crupa ușor înclinată. Coada este destul de lungă, ținută în jos, are partea inferioară curbată, în formă de sabie. Unele exemplare au coada scurtă și butucănoasă. Membrele anterioare sunt drepte și paralele, cu oasele bine dezvoltate, musculatura umerilor bine conturată, iar labele cu degete bine articulate.

Membrele posterioare sunt robuste, musculoase, coapsele largi, oasele metatarsiene drepte, scurte și slabe, iar labele la fel de bine dezvoltate ca și cele anterioare. Blana este alcătuită din fire de păr aspre, de lungime medie și fire de subpăr moi, scurte și dese. Coloritul este negru cu pete cafenii, cu marcaje albe sau ca de chihlimbar, mai ales desupra ochilor, pe față, piept și picioare.

Smaland Hound
Smaland Hound

Acest câine era folosit la vânătoarea de vulpi și iepuri în pădurile din Suedia. Standardul rasei a fost recunoscut prima data în anul 1921 în Suedia. Ca animal de companie este foarte potrivit pentru familiile care stau la casă, deoarece este un animal destul de mare care trebuie crescut la curte. Are nevoie de spațiu pentru mișcare, pentru că este un câine energic, care trebuie plimbat și lasat să alerge în voie în fiecare zi.

Acest animal este pasionat de vânătoare, de aceea cel mai bine este să fie crescut de o persoană care are acest hobby. În niciun caz nu trebuie crescut la apartament, sau ținut prea mult timp în casă.

Această rasă are nevoie de hrană specială pentru câini. Dacă nu este bine alimentat, câinele poate deveni slab și bolnav. În general este destul de sensibil la răceală. Blana sa trebuie periată des, dar baie animalului se face doar dacă este neapărat necesar.

Speranța de viață la câinele din acestă rasă este de 10-15 ani.

Video – Rase de câini – Smalandsstovare sau Smaland Hound:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.