Animale de companieVezi de unde provine rasa de pisici Tonkinese și care sunt caracteristicile...

Vezi de unde provine rasa de pisici Tonkinese și care sunt caracteristicile acesteia

Cei care își doresc un animal de companie drăgălaș, prietenos, afectuos, pot achiziționa o pisică din rasa Tonkinese. Aceasta provine din America, în urma încrucișării a două rase deosebite Siameză și Burmaneză.

Cea care a încercat reproducerea unor specii de pisici din astfel de rase a fost Margaret Conroy din Canada. Astfel, în anul 1960 a început obținerea acestei noi rase de pisici, iar abia în anul 1978 rasa a fost recunoscută oficial ca fiind unică sau distinctă de cele deja existente în lume. Inițial noua rasă a fost numită și Siameza Aurie, iar apoi Tokinese.

Ca aspect general, pisica Tonkinese este de talie medie și are corpul atletic cu musculatura bine dezvoltată. Picioarele sunt puternice, musculoase, cele posterioare mai lungi decât cele anterioare. Coada este lungă, subțire și ascuțită la vârf, asemănător ca la pisicile din rasa Siameză.

Capul are o formă rotunjită, botul este bont, nasul oblic, vibrizele albe și lungi. Urechile sunt distanțate una de alta, mai mult lungi decât triunghiulare, cu baza destul de lată, bine acoperite de fire de păr scurte și cu marginile rotunjite. Ochii sunt mari, rotunzi, migdalați, au irisul de culoare albăstruie, verzuie, sau o îmbinare de astfel de nuanțe. Unele exemplare au o culoare a ochilor foarte frumoasă și destul de rară, o nuanță de acvamarin.

Tonkinese
Tonkinese

Blana este moale și mătăsoasă, alcătuită din fire de păr de lungime medie sau scurtă, și acoperă tot corpul. Coloritul poate fi variat, cu pete în nuanțe de gri, cenușiu, maroniu, alb, bej și negru lucios, asemănător ca la piscile de rasă Siameză.

Astfel de pisici năpârlesc foarte puțin, ceea ce este un avantaj pentru crescătorii care doresc să le țină ca animale de companie mai mult în apartament. De asemenea, un alt motiv pentru care trebuie preferate piscile Tonkinese este că sunt foarte afectuoase, prietenoase, inteligente și jucăușe. Sunt potrivite pentru familii care au copii deoarece sunt active, le place să se joace cu diferite jocurii cu cei mici. Sunt foarte curioase și nu au obiceiul de a face multă gălăgie, deoarece nu miaună fără rost.

Temperamentul acestei pisici active este foarte prietenos și plin de viață, de aceea este bine să fie crescută la o casă ce are curte, pentru a sta mai mult timp afară, să alerge în aer liber.

Speranța de viață la rasa de pisici Tonkinese este mai mare de 15 ani.

Video – Rase de pisici Tonkinese: 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.