DiverseCum să dormi mai bine? Ia aminte la aceste lucruri în dormitor

Cum să dormi mai bine? Ia aminte la aceste lucruri în dormitor

Poate nu acorzi atât de multă atenție dormitorului, considerându-l doar o simplă cameră de odihnă, dar  ocupă un loc foarte important în casa ta și, îngrijit cum trebuie, te învață cum să dormi mai bine.

Aici dormi, te odihnești la nevoie, te relaxezi trântit printre perne, te uiți la filme, stai pe laptop, asculți muzică și uneori chiar iei și câte o gustare. Este normal, așadar, să creezi o imagine minunată în această cameră din casă. Doar spre binele tău, te asigur! Pentru că dormitorul înseamnă intimitate și căldură, spațiu privat și locul ferit de toate privirile curioșilor.

Atunci, dacă ai băgat bine la cap și vrei să înveți cum să dormi mai bine, ia aminte la următoarele lucruri esențiale pentru dormitorul tău:

Pune plante verzi și flori în camera ta de dormit

Să știi că plantele și florile nu oferă doar o parte estetică unei camere din locuință. Nici nu se rezumă doar la a parfuma aerul. Aceste minunății ale naturii pot stimula și îmbunătăți calitatea aerului din încăpere. Cum? Asigurându-ți o doză bună de oxigen și extrăgând dioxidul de carbon din atmosferă.

Asigură-te că dormitorul tău este bine luminat

Nu mă refer doar la lumina artificială a becurilor, a lămpilor și a lampadarelor moderne. Mă refer mai ales la lumina naturală a soarelui care trebuie să pătrundă în forță în dormitor pe timp de zi. Cu ferestre mari și cu o poziționare bună a camerei de dormit, îți poți asigură lumina blândă a soarelui toată ziua.

Dormitorul ar trebui să fie bine izolat

Aici mă refer la faptul că această cameră ar trebui să dispună de uși și ferestre etanșe, dar și de pereți izolați, termic și fonic. Toate astea pentru a menține o liniște profundă și calmantă. Ai nevoie de ea în momentele în care îți dorești să adormi repede și să ai parte de un somn bun și odihnitor.

Un pat potrivit 

Investește într-un pat de calitate. Nu uita de o saltea numai bună de dormit un set de lenjerie de pat grozav. Asta pe lângă o pilotă ușoară și călduroasă și un set de perne din puf de pasăre. Dacă te gândești la aceste aspecte, deja cauți cum să dormi mai bine.

Fără electronice lângă tine

Știi doar că aparatele electronice produc radiații. Și aceasta nu este singura problemă. Cum să dormi mai bine, dacă ție îți sună telefonul pe pernă? Ca să poți avea un somn liniștit și fără întreruperi, închide toate dispozitivele mobile care te-ar putea deranja. Pune-le într-un singur loc și asigură-te că sunt cât mai departe de patul în care dormi.

Acum, că ai aflat cum să dormi mai bine, nu pot decât să îți urez baftă la amenajare și un somn cât mai liniștit!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.