DiverseAi fost tras pe dreapta de poliție? Cum a decurs totul?

Ai fost tras pe dreapta de poliție? Cum a decurs totul?

Tu când ai fost tras pe dreapta de poliție, ultima dată? Ai rămas fără permis, ai luat amendă sau ai scăpat cu un avertisment?

Tras pe dreapta de poliție? Hmm, nu prea des!

Am doar 2 amenzi de circulație până acum, ambele pentru viteză.

O dată am încălcat în mod deliberat legea. Știam care-i limita de viteză, dar mă grăbeam la o nuntă. Trebuia să iau mireasa și nu puteam să supăr o viitoare doamnă, în ziua nunții ei. Când greșești, consider că este de bun simț să îți asumi. Am fost prins cu 99 km/h pe o stradă din Carei. Mi-am recunoscut vina și l-am rugat pe domnul polițist să îmi scrie repede amenda. A zâmbit și și-a făcut meseria. Eu am luat amenda și am plecat mai departe.

A două oară, lipsa de atenție la volan m-a costat. Vorbeam cu persoanele din mașină și am uitat să reduc viteza, atunci când am intrat în localitate. Nu vreau să mă scuz, dar nici indicatoarele nu mai sunt ce au fost vreodată – nu peste tot sunt chiar vizibile. Poliția m-a oprit. Nu am contestat nimic pentru că nu aveam de ce. Pe procesul verbal era trecută viteza de 96 km/h. Am semnat, am luat procesul verbal și amenda și mi-am văzut de drum mai departe.

Tras pe dreapta de poliție? Nu, deși ar trebui.

Respect polițiștii, dar uneori ne mai și certăm. Ocupam locul din dreapta, când fratele meu a fost oprit de poliție și amendat, pentru că nu purta centură. Nu era nimic de spus, asta-i legea, deși eram pe străduțele din cartier și viteza mai mică de 40 de km/h. Dar asta e..până la un punct.

În timp ce noi așteptam, trece o altă mașină pe lângă. Îl salută pe polițist, polițistul îl salută înapoi iar eu observ că șoferul respectiv nu purta nici el centură. Evident, am întrebat de ce nu a fost oprit. Mi s-a răspuns că nu poți fi tot șoferii trași pe drapta de poliție. Episodul se repetă. De data aceasta cu o doamnă.

Nu m-am putut abține și am considerat că merit niște explicații. Ne-am luat puțin la ceartă, dar consider că aveam dreptate: trași pe dreapta de poliție, în funcție de preferințe?

Voi ce ați fost trași pe dreapta de poliție? Ce experiențe din trafic aveți și ce sfaturi ?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.