Timp liberHobby-uri de colecționare pentru cupluri - activități pe care le puteți încerca...

Hobby-uri de colecționare pentru cupluri – activități pe care le puteți încerca împreună

Hobby-uri de colectionare pentru cupluri – Daca multi prefera activitatile fizice sau jocurile, altii adora sa colectioneze, sa obtina si sa stranga tot felul de lucruri interesante, fie ca vorbim despre antichitati sau obiecte contemporane. Puteti colectiona diferite obiecte si in cuplu, iar daca preferati aceleasi lucruri este si mai usor sa va intregiti si largiti colectia pentru ca ambii parteneri vor cauta acelasi timp de obiect. Iata cateva obiecte pe care le puteti colectiona si in cuplu.

Colectionarea de antichitati

Este poate cea mai cunoscuta si mai eficienta pasiune, putand deveni o adevarata aventura, in special atunci cand aveti cu cine sa impartiti aceasta aventura. Ambii parteneri din cuplul pot iubi sa colectioneze obiecte vechi chiar daca au opinii diferite cu privire la ce le place mai mult sau ce vor sa colectioneze individual. Nu conteaza ce doriti sa colectionati caci mai important este drumul catre locuri in care veti gasi noi si noi obiecte pe care nu le aveti deja si care au o mare insemnatate atat din punct de vedere istoric cat si economic sau emotional.

Arta

Unul din cele mai interesante hobby-ri de colectionare pentru cupluri este arta. Indiferent de gusturile in arta, veti gasi mereu cate ceva care va va face sa tresariti. Avand in vedere istoria, stilurile diferite si evolutia artei, chiar daca aveti gusturi diferite in acest sens veti gasi puncte in comun cu partenerul. In plus, puteti incerca sa invatati sa pictati, sa desenati sau sa sculptati alaturi de partener, pentru ca mai apoi sa colectionati chiar operele de arta pe care le faceti individual sau impreuna. In plus, puteti vizita impreuna si galerii de arta din localitate sau muzee, petrecand astfel timp impreuna in timp ce va satisfaceti curiozitati artistice.

Colectionarii de masini

Si colectionarii de masini pot face acest lucru in cuplu, de ce nu? Masinile reprezinta putere, inspiratie si pasiune, iar masinile clasice ofera o vedere in trecut, spre un timp in care oamenii erau puternici si spirituali. Pentru multe familii, masina familiei este doar un mijloc de transport, insa pentru altii este mult mai mult decat o adunatura de suruburi si roti. Colectionarea de masini este insa un hobby scump caci masinile de colectie sunt foarte scumpe, mai ales daca sunt vechi si in stare excelenta de functionare. Asta nu inseamna insa ca nici cuplurile potente nu pot sa colectioneze diferite masini din epoci diferite extrem de scumpe.

Colectionarea de monezi si bani

Nu este destinata doar generatiilor inaintate in varsta, caci poate deveni o pasiune banoasa. Cautarea de diferite monezi vechi nu aduce cu sine doar o calatorie in trecut, ci si posibilitatea unui profit venit in viitor. Cautarea, cercetarea si cumpararea de monezi vechi poate deveni o indeletnicire pentru cupluri, ajutand la comunicare si petrecerea timpului impreuna.

Carti de benzi desenate

Carti de benzi desenate

Printre cele mai interesante hobby-uri pentru cupluri se numara si colectionarea de carti de benzi desenate. Acestea nu mai sunt doar despre super eroi si raufacatori si nu sunt un obiect de adoratie pentru tocilarii vremurilor trecute. Acum exista benzi desenate pentru toate gusturile iar cu cat o astfel de revista este mai veche si are mai putine copii, cu atat va deveni mai scumpa in viitor. Noile filme bazate pe aventurile super eroilor sunt o ocazie perfecta de a va pune la punct cu istoria fantastica si de a colectiona noi si noi carti de benzi desenate diferite. Ambii parteneri pot gasi carti de benzi desenate preferate pe care mai apoi vor incepe sa le colectioneze in intregime, oferindu-si, de ce nu, cadouri de acest fel?

Entertainment

Multi fani colectioneaza diferite amintiri care mai de care mai amuzante din entertainment, fie ca este vorba despre jucarii, mascote sau flyere ale serialelor, filmelor sau sporturilor favorite. Exista multe astfel de activitati in care cuplurile se pot angrena pentru a mai colectiona cateva obiecte interesante din industria de consum. Orice are legatura cu filme, seriale si muzica reprezinta obiecte de colectionat din entertainment si tot ce trebuie sa faceti este sa decideti ce astfel de lucruri veti colectiona, pentru ca in timp valoarea lor creste si va puteti trezi peste cativa ani cu adevarate comori in casa.

Colectionarea de albume si CD-uri

Si colectionarea de albume si CD-uri musicale poate deveni o indeletnicire amuzanta pentru cupluri, cu atat mai mult cand ambii parteneri au aceleasi trupe preferate. Albume vechi ridica sentimente de melancolie si aduc cu ele amintiri frumoase din vremuri trecute sau poate chiar amintirea casatoriei ori a logodnei sau a primelor intalniri romantice. Colectionarea de albume vinil revine la moda iar cu totii stim ca la fel ca muzica veche nu mai exista nimic.

Colectionarea de timbre

O indeletnicire destul de veche – poate deprinde noi intelesuri cand o impartasiti cu o persoana draga. In plus, daca veti colectiona destule timbre, veti putea face un album minunat pe care il veti arata peste ani nepotilor si acestia vor descoperi ca undeva candva oamenii foloseau timbre pentru a trimite mesaje si scrisori de dragoste. Desi pare a fi un hobby pentru singuratici, colectionarea de timbre poate uni doi oameni cu aceeasi pasiune si va poate imputernici legatura de cuplu pentru totdeauna.

Colectiile de obiecte care au legatura cu sportul

Se afla printre cele mai interesante hobby-uri pentru barbati in special, insa pot deveni o pasiune pentru cupluri, in special cand ambii parteneri au o placere din a  vedea diferite meciuri sau a urmari diferite competitii si sporturi. Avand in vedere ca sporturile devin tot mai scumpe, si amintirile si obiectele promotionale din cadrul acestora cresc in valoare economica dupa ce trece o buna bucata de vreme. Astfel colectionarea de obiecte si amintiri sportive a devenit un hobby preferat de multi. Obiectele care se afla intr-o conditie foarte buna pot ajunge sa coste zeci sau sute de mii de euro dupa ce trec cativa zeci de ani.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.