Salamul de biscuiti este bin venit cred ca la oricine; una doua transforma biscuitii simpli intr-o prajiturica delicioasa.
Reteta este ieftina, simpla, se prepara in scurt timp si, nu in ultimul rand, la unii evoca amintiri placute din copilarie… nu asa e?
Ingrediente salam de biscuiti – o rulada simpla cu biscuiti, cacao si rom
- 500gr biscuiti
- 250gr zahar
- 250gr margarina
- 250 ml lapte
- 2 linguri mari cacao
- esenta de rom
Mod de preparare
Zdorbim biscuitii, (se poate cu mana, cu ciocan de carne sau pur si simplu cu un mixer – aici sa aveti grija sa lasati cateva in bucati mari ca sa arate bine la sfarsit).
Intr-o cratita punem laptele cu zaharul la fiert, cand zaharul s-a topit adaugam untul si lasam sa se topeasca si el; adaugam o fiola de esenta de rom si 2 linguri mari de cacao (2 linguri sunt optionale, puteti pune mai mult sau mai putin, depinde de gust si de calitatea esentei, de ex. daca vreti sa fie mai inchisa la culoare mai puteti adauga).
Asa lasam compozitia sa dea un clocot.
Turmam treptat biscuitii in sirop, amestecam continuu pana cand se leaga compozitia.
Intindem o folie trasparenta de bucatarie si punem jumatate din compozitie; rulam strans sub forma de rulou, legam strans la ambele capete; tot asa facem cu restul de compozitie.
Lasam putin sa se raceasca, sa nu fie chiar fierbinte, si asezam in frigider pentru cateva ore.