Timp liberHobby-uri pentru colecționari - printre miile de pasiuni care există în lume

Hobby-uri pentru colecționari – printre miile de pasiuni care există în lume

Hobby-uri pentru colectionari – printre miile de pasiuni care exista in lume, colectionatul este poate cel mai raspandit. Colectionarea de diferite obiecte poate dura o viata intreaga si ajuta in numeroase ocazii. Lucrurile colectionate ajuta la stimularea memoriei si ajuta la amintirea si prezervarea trecutului. Oamenii care colectioneaza lucruri au o atentie deosebita la detalii si incearca mereu sa gaseasca elemente care sa le completeze viata. Iata cateva idei legate de ce puteti colectiona:

Colectionarea de carti

Reprezinta una din cele mai populare pasiuni caci majoritatea oamenilor adora sa se cultive si sa citeasca o carte in timpul liber. Bineinteles, unele carti sunt mai scumpe in timp ce altele sunt mai ieftine, insa inteligenta costa.

Cutii de bere

Exista si oameni care colectioneaza cutii de bere – oricat de ciudat poate parea, si cutiile de bere pot fi unice si diferite in alte tari fata de cum sunt in tara noastra. Un pasionat al berii va incerca sa aiba cat mai multe cutii sau sticle diferite si ciudate in care s-a aflat licoarea bahica pe care a consumat-o.

Colectionarii de monezi

Adora sa gaseasca tot felul de bancnote si monezi din epoci diferite pentru a isi intregi colectia. Adesea economiile tarilor se schimba iar monezile sunt schimbate, astfel incat mereu se gasesc noi si noi modele de pus in colectie.

Colectionarea de jucarii

Ii surprinde pe multi, insa totul porneste din copilarie. Tot felul de jucarii pot deveni obiectul acestui hobby, de la jucarii vintage, jucarii moi, papusi sau jucarii unice foarte scumpe.

Colectionarea de masini reale

Cei care au la dispozitie un buget mai mare pot alege sa colectioneze masini reale. Exista atat in tara cat si in strainatate zeci de oameni care au facut o pasiune pentru masini, si nu orice fel de automobile, ci cele exclusiviste, care pot costa chiar sute de mii de euro. Pot fi conduse sau nu functioneaza ori sunt prea valoroase pentru a fi scoase in special pe strazile Romaniei, insa iau ochii oricui le priveste.

Colectionarii de arta

Colectionarii de arta

Se afla printre cei mai fericiti (si bogati) oameni din lume. Pentru un astfel de hobby aveti nevoie de un buget consistent caci arta valoroasa scump se vinde. Licitatii, cumparari si vanzari secrete sau chiar ilegale, toate acestea fac parte din viata unui colectionar de arta care cauta doar cele mai valoroase tablouri si sculpturi din lume, creatii ale celor mai cunoscuti pictori si artisti ai epocilor trecute.

Colectionarea de linguri

Un hobby ceva mai ciudatel este colectionarea de linguri. Acest lucru se intampla adesea in cazul pasionatilor de lucruri vechi care aduna linguri din diferite epoci facute manual care sunt extreme de diferite fata de tacamurile pe care le folosim in present.

Colectionarii de autografe

Au si ei o viata frumoasa caci daca detin un autograf al unei vedete sau unui sportiv care a plecat dintre noi de mult timp si care a fost cu adevarat popular si faimos pot castiga zeci sau suté de mii de dolari. Sau pot da atatia bani doar pentru a avea o semnatura a unei persoane extrem de importante.

Colectionarea de carti cu sportivi sau mingi ori tricouri cu autograf

De exemplu este un hobby pe care il intreprind in primul rand americanii. Crose de golf, hochei, mingi de fotbal, mingi de baseball sau basket ori tricouri ale fotbalistilor sau basketbalistilor pot valora zeci sau suté de mii de dolari in cadrul licitatiilor.

Colectionarea de obiecte vechi

Are loc in toate tarile din lume si puteti gasi adevarate comori in talciocuri si la expozitii care au loc cu diferite ocazii.

Colectionari de pietre si roci

Exista si colectionari de pietre si roci sau pietre pretioase si semi-pretioase, acestia fiind cei carora le place in special geografia si care au cunostinte in domeniu. Pietre frumoase, colorate si chiar pietre pretioase care valoreaza bani frumosi isi gasesc locul pe polita cu obiecte colectionate de pasionati.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.