Animale de companiePeștele de acvariu Hemigrammus ocellifer din America de Sud - se înmulțește...

Peștele de acvariu Hemigrammus ocellifer din America de Sud – se înmulțește repede și este ușor de crescut

Hemigrammus ocellifer este un pește de acvariu foarte apreciat de acvariști deoarece se înmulțește repede și este ușor de crescut în condiții de captivitate. Provine din apele dulci din Guyana, din apele Fluviului Amazon din America de Sud.

Ca aspect general Hemigrammus ocellifer este o specie ce are corpul alungit și turtit pe părțile laterale, nu depășește lungimea de 6 cm. Masculul este mai mic decât femela și are corpul mai îngust. Peștele are corpul acoperit de solzi mici lucioși, iar coloritul este predominant gri-argintiu, doar partea ventrală este albicios sau argintiu-albăstrui.

Pe părțile laterale are câte o dungă galbenă, în apropierea capului are o pată neagră, iar în zona pedunculului caudal prezintă o altă pată de culoare închisă. La baza înotătoarei caudale are o zonă de culoare aurie-portocalie. Înotătoarea dorsală este poziționată la mijlocul spatelui, înotătoarea anală este destul de mare și transparentă, aripioarele pectorale și ventrale sunt mici, alungite și în pereche. Înotătoarea caudală este adânc bifurcată, astfel încât prezintă doi lobi simetrici.

În acvariu acest pește înoată în zonele de suprafață și cele de mijloc, este destul de fricos și pașnic, se ascunde mereu printre frunzele plantelor acvatice. Trebuie ținut în acvariu doar cu alte specii de pești la fel de pașnice, cum sunt de exemplu: Puntius nigrofasciatus, Copeina arnoldi, Betta splendens, Hemigrammus pulcher, Epiplatys chaperi, Brachydanio albolineatus.

Cea mai indicată plantă de acvariu este Myriophyllum, aceasta este preferată de peștii Hemigrammus ocellifer. Temperatura apei în acvariu trebuie să fie de 23-26 grade Celsius, pH-ul de 6-7, iar duritatea apei de 5-6 grade DG. În perioada de reproducere temperatura apei în acvariu trebuie să fie puțin mai mare, de 26-28 grade Celsius.

Acvariul nu trebuie expus la lumina directă a soarelui deoarece icrele și larvele sunt sensibile la lumină, aceasta le afectează foarte tare. După fecundarea icrelor, larvele apar la aproximativ 36-48 de ore, iar în 3-4 zile încep să înoate și să se hrănească. Larvele ajung la lungimea de 2 cm după 4 săptămâni. Peștii Hemigrammus ocellifer ajung la maturitatea sexuală abia la 6 luni.

Video – Peștele Hemigrammus ocellifer:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.