Animale de companieOtterhound o rasă de câini de vânătoare și un animal de companie...

Otterhound o rasă de câini de vânătoare și un animal de companie apreciat în Anglia

Cainele Otterhound este origine din Marea Britanie si este inrudit cu rasa Bloodhound. Este un animal de companie apreciat in Anglia dar si in alte tari din Europa ori de pe alte continente deoarece are un temperament echilibrat, entuziast si activ.

Acesta rasa a rezultat din cainii din secolul al XIV-lea si se aseamana cu Bloodhaund-ul.

Cei care cunosc istoricul rasei spun ca a fost creata special pentru vanatoare, mai ales pentru prinderea vidrelor. Multi vanatori erau pasionati de capturarea vidrelor, ei gaseau o placere in stilul violent al acestor caini de rasa Otterhound de a prinde astfel de animale, dar mai ales in instinctul fanatic si agitat de a vana.

In prezent vanarea vidrelor este ilegala (deoarece numarul de exemplare a scazut foarte mult din cauza uciderii lor excesive, a pierderii habitatului si poluarii mediului) si astfel rasa Otterhound este utilizata drept caine de vanatoare pentru animale salbatice de alt fel. In America aceasta rasa a fost adusa abia din anul 1900 si de atunci a devenit una din rasele mult indragite de americani, mai ales in Statele Unite ale Americii.

Ca aspect general rasa Otterhound este un caine de talie mare, are inaltimea la greaban de 58-69 cm si greutatea de 36-52 kg. Intotdeauna masculul ete mai mare decat femela si mai puternic. Cainele Otterhound are corpul masiv si picoarele drepte, iar capul mare si ingust. Este un animal foarte frumos, are corpul acoperit cu blana deasa, lanoasa, aspra, hidrofuga, extrem de rezistenta, alcatuita din fire de par si subpar.

Firele mai mari au lungimea medie, iar puful sau subparul este moale si ofera un aspect pufos blanii. Coloritul variaza foarte mult, am putea spune ca aceasta rasa de caini poate avea blana in orice culoare sau combinatie de culori. Are craniul destul de mare, cu lungimea aproximativ egala cu cea a botului.

Otterhound
Otterhound

Ochii sunt mari, adanciti in orbite, au irisul negru. Corpul este puternic si musculos, pieptul mare si adanc, coada lunga si stufoasa, iar membrele anterioare si posterioare sunt drepte, au labele bine articulate, intre degete prezinta membrana interdigitala, iar ghearele sunt groase si tari.

Ca animal de companie, cainele Otterhound este recomandat persoanelor active. Are obiceiul sa latre foarte mult, mai ales la alti caini si sa fie foarte activ. Trebuie sa fie tinut la o casa care sa aiba curtea ingradita si nu la apartament. Temperamentul sau este zgomotos dar echilibrat, se intelege foarte bine cu alte animale de companie si manifesta afectiune fata de copiii familiei de care apartine. Este devotat stapanului si celor apropiati acestuia, dar trebuie dresat de la varsta frageda deoarece are tendinta de a fi independent si de a porni singur la drum sa descopere imprejurimile.

Nu este un caine foarte greu de crescut, trebuie acordata putina atentie ingrijirii blanii sale, aceasta este bine sa fie periata macar o data pe saptamana pentru a mentine parul ingrijit, iar in mod frecvent animalul trebuie plimbat deoarece are nevoie de activitate, el fiind o rasa activa. In timpul vietii cainele Otterhound poate suferi de afectiuni hemoragice, gastrice, convulsii si displazie de sold.

Cainele Otterhound este un inotator excelent, rezistent, iar speranta lui de viata este de aproximativ 15 ani.

Video – Rase de caini de vanatoare – Otterhound:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.