Animale de companieRasa de câini de vânătoare Braque de Weimer - excelent pentru păsări...

Rasa de câini de vânătoare Braque de Weimer – excelent pentru păsări de apă

Cand spunem Braque de Weimer ne gandim la un caine cu caracteristici aristocratice deosebite si asta este putin spus. Nu stim ce sa admiram intai la el: instinctele excelente, conditia fizica extraordinara, aspectul pus in evidenta de parul scurt, catifelat, in nuante de gri-chihlimbar spre argintiu, sau gena extraordinara a rasei.

Este foarte simplu sa cresti si sa iubesti un astfel de caine. Nu trebuie decat sa-i oferi afectiune si prietenie, sa-i asiguri hrana buna, un adapost si sa nu uiti ca are nevoie de libertate. Existenta acestui caine nu trebuie complicata, el este un animal caruia trebuie sa-i arati multa sensibilitate, o viata sanatoasa si sa-l instruiesti prin comenzi calme dar in acelasi timp ferme. Nu striga si nu tipa niciodata la el, este interzis chiar sa fii brutal si sever cu un astfel de caine, apreciaza-l pentru temperamentul care il are, pentru ca este un animal care ascunde multa afectiune, inteligenta si curaj.

Ca aspect general impresioneaza prin statura sa impunatoare dar si prin temperamentul linistit, discret, el fiind foarte atent intotdeauna sa nu strice sau sa deranjeze ceva in calea sa. Este un caine docil si bun, un mare iubitor de copii. Ii plac plimbarile lungi, de aceea daca stai la bloc trebuie sa-l scoti afara in fiecare zi pentru a face miscare, astfel ii vei pastra echilibrul constant intre starea sa fizica si psihica necesare sanatatii sale.

Braque de Weimer este un caine de companie ideal, un companion foarte bun, plin de viata si mereu in alerta fara a da impresia ca este entuziasmat, insa mereu pregatit la postul sau, observand imediat orice miscare din jur, nimic nerusind sa-i distraga prea mult atentia. Fata de straini este foarte atent, nu are incredere in ei, ii urmareste ce fac si este foarte sceptic fata de acestia. Cu stapanul este docil si supus, iar fata de alte patrupede nu manifesta deloc agresivitate.

Ca si alte rase de caini Braque (cum sunt de exemplu Braque Saint German, Braque de Bourbone, Braque Dupuy, Braque de Tirol) si rasa Braque de Weimer face parte din categoria cainilor de aret si din marea grupa a cainilor de vanatoare. Este specializat in cautarea vanatului cu pene si perfect pentru vanatoarea pe orice teren.

Este un caine excelent sa sara in apa, sa vaneze pasari de apa in medii acvatice, are avantajul de a avea parul scurt si foarte des care il protejeaza impotriva frigului si a umezelii. Este curajos, rapid, face salturi mari chiar si in mlastini, iar cand prinde o pasare de apa, o aduce in gura pana la stapanul sau, cu mare atentie, fara a-i deteriora nici un pic corpul.

Rasa de câini de vânătoare Braque de Weimer
Rasa de câini de vânătoare Braque de Weimer

Daca este folosit la vanatoare trebuie hranit mai bine, are nevoie de o cantitate mai mare de hrana pentru ca face mai mult efort si miscare. Fiind mai activ trebuie alimentat mai bine pentru a se evita consecintele nedorite ce pot sa apara datorita unei subnutritii sau administrarii unei diete proaste. Hrana trebuie sa contina orez, legume verzi, carne si suplimente de minerale.

Cainele Braque de Weimer este originar din Germania.

Standardul rasei are un aspect robust, armonios si puternic. Masculul are inaltimea la greaban de 59-70 cm si greutatea de 30 kg, femela este putin mai scunda, are inaltimea la greaban de 57-65 cm si cantareste mai putin.

Corpul cainelui este foarte musculos, are capul in armonie perfecta cu dimensiunea acestuia. Urechile mari sunt tinute aplecate pe partile laterale ale capului astfel incat ajung cu marginile lor rotunjite pana in dreptul gurii. Pleoapele sunt subtiri si inguste, iar ochii sunt expresivi, mari, au irisul de culoare deschisa (la pui sunt albastri), incat ii creaza o privire agera, patrunzatoare si inteligenta.

Botul este drept, lung si masiv, falcile sunt puternice, obrajii par sclupturali, iar buzele sunt subtiri, stranse, uscate si de culoarea pielii. Corpul este bine dezvoltat, perfect proportionat, robust si musculos, spatele este puternic si frumos inzestrat cu muschi, coastele sunt lungi si proeminente, iar pieptul adanc cu partea inferioara usor rotunjita.

Gatul este usor arcuit, face perfect legatura intre cap si corp, ii ofera un aspect nobil si mandru, are partea dinspre umeri foarte musculoasa si armonios realizata. Picioarele sunt robuste, drepte si musculoase, au labele prevazute cu degete stranse si putin arcuite, cu gheare rezistente, de culoare gri si pernute elastice si dure. Degetul din mijloc de la fiecare laba este mai lung, aceasta fiind o caracteristica a rasei. Coada este destul de mica si atasata mai jos decat linia spatelui.

Speranta de viata la cainele Braque de Weimer este de aproximativ 12 ani.

Video –  Rase de caine de vanatoare – Braque de Weimer:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.