Casă și grădinăRulourile exterioare - avantajele și dezavantajele acestora de care trebuie să ți...

Rulourile exterioare – avantajele și dezavantajele acestora de care trebuie să ți cont

Rulourie exterioare pentru geam au reprezentat si inca reprezinta accesorii foarte importante pentru locuinte avand in vedere ca acestea ofera foarte multe avantaje. Multe persoane considera ca aceste jaluzele exterioare au ca principal scop protejarea de razele puternice ale soarelui insa nu doar acesta este scopul rulourilor exterioare.

Rulourile pentru exterior se potrivesc atat caselor cat si apartamentelor, acestea adaptandu-se oricarui tip de design sau de arhitectura. Desi par accesorii destul de moderne, jaluzelele, atat cele interioare cat si rulourile exterioare, au o istorie de peste 1500 de ani, primele astfel de elemente apartinand grecilor antici. Initial, acestea erau folosite doar pentru interior, insa in momentul aparitiei sticlei, jaluzelele pentru exterior au inceput sa fie utilizate mai mult din punct de vedere estetic.

Avantajele rulourilor exterioare pentru geam

Rulourile pentru geam pot fi alese in functie de materialul din care acestea sunt confectionate. Rulourile exterioare pot fi din lemn, din aluminiu sau PVC si in functie de proprietatile acestor materiale va puteti alege rulourile potrivite locuintei dumneavoastra.

Un prim avantaj pe care il ofera rulourile exterioare il reprezinta izolarea din punct de vedere termic. In zilele toride, folosirea unor accesorii pentru ferestre care sa impiedice razele puternice ale soarelui sa patrunda in interior este absolut necesara, iar rulourile exterioare ajuta la mentinerea unui climat potrivit in interior. De asemenea, rulourile exterioare sunt foarte eficiente deoarece diminueaza pierderea de energie termica prin simplul fapt ca protejeaza geamul de contactul direct cu zapada si temperaturile foarte scazute.

Rulourile exterioare ofera si o foarte buna izolatie din punct de vedere fonic. In acest fel, locuinta dumneavoastra va deveni mult mai confortabila.

rulourilor exterioare pentru geam

Aceste accesorii pentru ferestre impiedica patrunderea razelor de soare si implicit decolorarea elementelor de mobilier si a altor obiecte din interiorul locuintei.

De asemenea, ele ofera intimitatea pe care o doriti atat de mult. Este foarte deranjat sa stiti ca vecinii dumneavoastra curiosi va pot urmari orice miscare chiar si prin tesatura fina a perdelelor, iar aceasta problema se intalneste in special in cazul celor care locuiesc la bloc.

Pentru cei care locuiesc la casa, rulourile exterioare montate corect ofera mai multa siguranta in fata infractorilor. De foarte multe ori acestia prefera sa patrunda in locuinta pe la ferestre, avand in vedere ca acestea sunt mai usor de demontat sau spart. In acest fel, ruloul va oferi o mare protectie deoarece acesta se inchide prin interior.

Nu trebuie sa va faceti griji ca fereastrele locuintelor dumneavoastra sunt prea mici sau, din contra, prea mari, deoarece rulourile exterioare pot fi realizate la comanda in functie de dimensiuni.

Si din punctul de vedere al designului, rulourile exterioare va ofera numeroase avantaje in sensul ca acestea pot fi alese in functie de arhitectura locuintei si in functie de culorile preferate. Efectul va fi cu atat mai interesant cu cat, daca locuiti la casa, veti accesoriza aceste rulouri cu usile si cu acoperisul.

Rulourile exterioare pentru ferestre sunt usor de intretinut. Ele pot fi sterse cu apa si detergent pentru a indeparta depunerile de praf. Cele din lemn au nevoie de o ingrijire mai atenta.

Dezavantajele rulourilor exterioare pentru geam

Pe langa aceste numeroase avantaje, rulourile de exterior prezinta si cateva dezavantaje.

In timp, soarele si alti factori de mediu vor decolora rulourile exterioare si accesoriile acestora vor avea, de asemenea, de suferit.

Investitia in rulourile exterioare pentru geam este destul de mare.

Obloanele din lemn nu sunt la fel de rezistente in timp deoarece umiditatea este cea care le dauneaza. Cele din aluminiu sunt si ele afectate de umezeala, iar cele din PVC sunt afectate de caldura excesiva.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.