Casă și grădinăLegume crucifere care nu trebuie să lipsească din grădina dumneavoastră

Legume crucifere care nu trebuie să lipsească din grădina dumneavoastră

Plantele crucifere sunt considerate un adevarat miracol al naturii, toate avand un efect terapeutic asupra sanatatii. De aceea este indicat ca acestea sa fie consumate zi de zi, iar daca locuiti la casa si va bucurati de o mica gradina, in randurile care vor urma va vom prezenta care sunt cele mai sanatoase legume crucifere care nu ar trebui sa va lipseasca din gradina.

Despre crucifere

Familia cruciferelor (Brassicaceae) este o importanta familie de plante, cu o bogata raspandire in zonele cu un climat temperat. Denumirea provine de la numele florilor ce prezinta patru petale. Familia cruciferelor cuprinde peste 3700 de specii de plante angiosperme cultivate si consumate in intreaga lume, fiind considerate cele mai sanatoase legume din intreaga lume.

Proprietati ale cruciferelor

Numeroase cercetari au arata ca plantele crucifere sunt cele mai benefice organismului si din aceste motive le trebui introduse in dieta noastra zilnica.

Sunt sarace in calorii dar bogate in substante nutritive si in antioxidanti care ajuta la prevenirea aparitiei unor boli destul de grave. Contin multe vitamine, in special vitamina C si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Crucifere in gradina

Cele mai importante legume crucifere pe care le puteti cultiva si dumneavoastra in gradina sunt: varza (alba,rosi) si surata ei varza de Bruxelles, conopida, broccoli, napul si gulia. Toate aceste plante pot fi cultivate si crescute cu usurinta in orice gradina, ba chiar pot fi plantate in acelasi loc deoarece condiitle de care acestea au nevoie pentru a se dezvolta.

Toate plantele enumerate anterior au nevoie de un sol nicipos, bogat in substante nutritive. De asemenea, atat varza, cat si broccoli si napul, au nevoie de caldura pentru a creste de aceeea, locul ales in gradina dumneavoastra, ar trebui sa fie scaldat in razele soarelui cateva ore pe zi.

Apa este un alt factor important care influenteaza intr-o mare masura dezvoltarea plantelor din aceasta familie. Solul trebuie sa fie in permanenta umed de aceea se recomanda udarile frecvente.

Despre cum se cultiva varza, varza de Bruxxeles si broccoli puteti citi mai multe informatii in articolele aferente.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.