Vedeta verii este sorbetul, de data aceasta cu grapefruit si menta.
Aveti grija la gat.
Ingrediente sorbet de grapefruit – un desert rece pentru vara
- 4 grapefruit roz
- 100gr zahar
- 100ml apa
- 6-7 frunze de menta
Mod de preparare
Stoarcem zeama de la 2 grapefruit-uri, celelalte doua le curatam si le desfacem in felii curatate de pielita.
Punem la fiert zaharul cu apa si frunzele de busuioc, pana ce se dizolva zaharul.
Jumatate din sirop il amestecam cu sucul de la grapefruit, cealalta jumatate o turnam peste feliile de grapefruit, impreuna cu frunza de menta.
Sucul de grapefruit il punem in congelator si din cand in cand amestecam sa nu se faca cristale mari de gheata, sa fie mai cremos. Putem sa lasam si peste noapte, dar cand scoatem trebuie lasat 15 min la temperatura camerei, dupa care mixat pana ce obtinem cristale marunte.
Asezam pe o farfurie feliile de grapefruit si deasupra punem cate un glob mare de sorbet.