Cine tine sau a tinut animale la casa stie despre ce vorbesc, de exemplu la noi nu a trecut weekend fara aceasta mic dejun.
De atunci s-au schimbat vremurile si cand am hotarat sa prepar aceasta reteta nici nu am stiut unde sa merg dupa niste maruntaie.
Ingrediente mic dejun cu maruntaie si oua
- 500gr maruntaie
- 3 oua
- 1 ceapa
- cimbru
- sare, piper
Mod de preparare
Prima data este bine sa incepem cu maruntirea maruntaielor, pentru ca tine un pic si sa nu ne incurcam.
Curatam si maruntim ceapa, o calim in ulei incins, adaugam maruntaiele, condimentam cu cimbru sare si piper si lasam 5 minute sa se prajeasca dupa care turnam o cana de apa peste si lasam sa fiarba, acoperite , aprox. 15-20 minute.
Daca considerati ca ar mai trebui sa fierba maruntaiele, se mai poate turna apa si tot asa lasati pe foc.
Batem ouale intr-un bol si le turnam peste maruntaie, amestecam de cateva ori, gustam de sare si piper si stingem focul.
Micul dejun se serveste cu orice fel de salata si felii de paine.