Fara gluma aceasta reteta a fost vedeta pentru mine vara aceasta, nenumerate portii am mancart din ea.
Se potriveste la orice garnitura, la orice fel de carne, sau simplu, cu paine prajita.
Ingredinete salata Caprese – cu sos de busuioc
- rosii
- mozzarella
- 6-8 frunze de busuioc
- 5 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Spalam si stergem de apa rosiile dupa care le taiem in rondele; la fel taiem si mozzarella in felii.
Asezam pe o farfurie feliile, cum dorim dar arata bine una dupa alta, alternate.
Intr-un mojar strivim frunzele de busuioc, spalate si absorbite de apa cu un servetel, cu un pic de sare, adaugam un pic de ulei de masline si amestecam pana devine un fel de pasta, dupa care turnam si restul uleiului.
La final stropim feliile de rosii si mozzarella asezate pe farfurie cu sosul de busuioc.