Cum înveți câinele să înainteze târâș? Află totul despre această comandă

0
480
Exercițiul târâș, Foto: youtube.com
Exercițiul târâș, Foto: youtube.com

Pentru a învâța câinele să se târascâ pe podea sau să înainteze cu burta pe sol se recomandă un exercițiu simplu, ușor de deprins de animalul de companie. Câinele trebuie să fie odihnit, să aibă chef de joacă pentru a învăța rapid o astfel de comandă de dresaj.

Comanda târâș:

În primul rând trebuie ținut cont de faptul că acest mod de mișcare a câinelui se învață mai bine pe o suprafață confortabilă. De aceea animalul va fi dus afară, pe iarbă, sau va fi instruit în casă pe o mochetă.

Pentru a începe exercițiul trebuie să așezi câinele în poziția culcat în fața ta. Trebuie să stai cât mai aproape de el, te poți sprijini pe genunchi și este necesar să ai câteva bobițe de hrană uscată în mână, drept momeală.

Câinele va mirosi hrana, va fi tentat să o ia. Atunci este momentul să-i spui ,,târâș˝, să îndrepți mâna cu momeala spre el, să-l ademenești să înainteze spre ea pas cu pas, apoi în cele din urmă să poată să o ia. Câinele va trebui să ia bobițele de hrană și să își păstreze poziția culcat. După ce a executat această parte a exercițiului, câinele trebuie lăudat și eventual mângâiat pe blăniță. El trebuie să înțeleagă că a făcut ceea ce trebuie și să-și mențină în continuare entuziasmul.

Citește și:  Specii de păsări: Canarul belgian pur sânge, canarul cocoșat

Urmează partea a doua a exercițiului, când atenția câinelui va fi menținută la nivelul solului. Trebuie să te depărtezi câțiva metri de câine și să ții momeala sub picior. În timp ce câinele va dori să ajungă la hrană trebuie să-i dai comanda ,,culcat˝ și ,,târâș˝ pentru a le executa alternativ. Câinele va înainta cu burta pe iarbă spre momeală și când va ajunge la ea va fi lăsat să o ia. Apoi îi vei spune ,,bravo˝ și il vei mângâia pe cap.

În momentul când dorești ca animalul să nu mai execute această comandă, trebuie să-i spui ,,nu târâș˝.

Video – Cum înveți câinele să înainteze târâș?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.