O noua reteta fara carne… dar sa nu va necajiti, e foarte gustoasa si asa.
Ingrediente spaghete cu vinete si rosii uscate
Pentru doua persoane
- 1/2 punga de spaghete
- 1 vanatata mare
- rosii uscate dupa gust (aprox. 1/2 borcan)
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie pasta de rosii
- cascaval
- busuioc, sare, piper
Mod de preparare
Tocam ceapa marunt, taiem vanata in cubulete si rosiile uscate in bucati mai mici.
Amestecam usturoiul pisat si busuiocul intr-o lingura de ulei, aici puteti folosi uleiul de pe rosii.
In ulei incins calim ceapa maruntita, dupa 1-2 minute adaugam bucatile de vinete, asteptam sa se rumeneasca, adaugam amestecul de usturoi si rosiile uscate, dupa 5 minute adaugam si pasta de rosii (intentionat nu am scris cantitate pentru ca fiecare adauga dupa preferinte).
Lasam sosul 10 minute sa scada putin si sa se patrunda aromele, condimentam la final, dupa gust, cu sare si piper.
Fierbem spagetele dupa instructiunile de pe ambalaj.
Putem sa amestecam spaghetele cu sos sau sa le asezam pe farfurie separat. La servire presaram cu cascaval ras.