Ooo da, reteta traditionala cine o cunoaste?
Sincer nu pregatesc aceasta reteta foarte des dar cand imi aduc aminte de ea, si simt parca gustul ei, neaparat trebuie sa o pregatesc.
Ingrediente tocanita din carne de porc cu mamaliguta
- 500gr ceafa de porc fara os
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 80 ml pasta de rosii
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita vegeta
- 2 linguri ulei
- 3 fire de patrunjel
- sare,piper
- Malai pentru mamaliguta
Mod de preparare
Carnea de porc o taiem in cubulete, in ulei incins prajim carnea pana incepe sa-si schimbe culoarea si sa serumeneasca usor. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim aprox. 10 minute.
Adaugam usturoiul strivit, o lingurita de vegeta si totul stingem cu o cana de apa.
Adaugam pasta de rosii, condimentam cu cimbru, sare si piper si fierbem acoperit aprox. 30 de minute.
Intre timp pregatim mamaliguta si cand e gata carnea adaugam patrunjelul tocat.
Mancarea se serveste calda, mamaliguta si carne stropita cu sos de rosii.