Nimic nu este mai bun decat un sandwich proaspat si acrisor in caldura mare, iar locul ideal de servire este langa apa.
Este foarte usor de preparat, se poate pregati acasa in pachetele sau chiar la locul unde ne odihnim.
Ingrediente sandwich cu ton si avocado
Pentru 4 portii
- 4 chifle simple
- 2 avocado bine coapte
- o conserva mare de ton maruntit in ulei
- lamaie
- usturoi
- ulei de masline
- sare, piper
Masline si felii de lamaie pentru decor
Mod de preparare
Curatam cateii de ustuoi si un avocado, ii asezam in robotel si incepem sa mixam, stoarcem zeama de la jumatate de lamaie, o adaugam in robotel cu o lingura de ulei (daca este necesar se mai poate adauga ulei sau chiar si uleiul de la conserva). Gustam si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Celalalt avocado il curatam de coaja si il feliem; taiem in doua chiflele, in asa fel incat taietura sa fie doar pe o parte – sa nu fie chifla din doua bucati.
Prima data ungem cu crema de avocado, peste care asezam tonul maruntit din conserva, si peste ton asezam feliile de avocado; inchidem chifla, decoram cu felii subtiri de lamaie si cu masline.