Va prezint acum ce bine se asorteaza carnea de pui cu rucola si lamaie.
Reteta este pentru iubitorii de arome citrice, dar merita gustata si de altii…
Ingrediente pui cu sos de vin si lamaie, servit cu rucola
- 1 piept de pui dezosat
- 2 maini rucola
- ulei de masline
- 4-5 catei de usturoi
- 100ml vin alb sec
- lamaie
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 30 gr unt
- oregano
- chili
- sare, piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie in doua (sau in 4, o sa se prepare mult mai repede); presaram cu sare piper si chili pe ambele parti si il lasam min. 30 de minute, acoperit, la temperatura camerei.
Incingem 2 linguri de ulei si prajim carnea in el pe ambele parti, nu trebuie sa fie facut , doar sa devina putin rumen, apoi asezam intr-un vas carnea impreuna cu uleiul si o punem in cuptor pentru 8-10 minute, pana se coace.
Scoatem carnea si o lasam acoperita pana la servire, zeama ramasa o turnam inapoi in tigaie si o punem din nou pe plita, adaugam untul si usturoiul strivit, dupa 1-2 minute adaugam faina si amestecam; stingem totul cu vin, fierbem pana ce se evapora si obtinem un sirop mai gros.
Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de la o lamaie medie – cam 3 linguri, zaharul, 30 ml de apa si condimentam cu oregano, lasam un minut sa se fiarba dupa care stingem focul.
La servire, asezam rucola pe farfurie stropim cu ulei de masline si suc de lamaie, condimentam cu sare, langa asezam carnea, stropim cu sosul sau il servim separat, in boluri.