Morcovii preparati in acest mod sunt buni ca si o garnitura langa carne sau se pot servi ca si o salata.
De la patrunjel si usturoi primesc un gust mai intens, care contrasteaza perfect cu gustul dulce al morcovilor.
Ingrediente garnitura de morcovi pentru carnuri
Pentru o persoana
- 3-4 morcovi
- 1-2 catei de usturoi
- 3-4 fire de patrunjel
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam morcovii de coaja, taiem capetele si ii feliem in bucati mai grosute.
Punem la fiert apa sarata, cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de morcov si fierbem pentru 5-7 minute.
Intre timp tocam patrunjelul marunt, strivim usturoiul si toate acesteale amestecam cu 1-2 linguri de ulei.
Bucatile de morcov le scoatem din apa, le strecuram si amestecam cu sosul de ulei, usturoi si patrunjel.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.