Reteta aceasta este pentru iubitorii de usturoi.
Cantitatea pare foarte mare, dar sa nu va speriati, cateii ii prajim intregi si astfel nu o sa aiba un gust atat de puternic.
Ingrediente piept de pui cu cartofi, usturoi si vin
- piept de pui intreg fara os
- 500 gr cartofi
- 10 catei de usturoi
- 150 ml vin alb sec
- 100ml apa
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare, piper
Mod de preparare
Pieptul de pui il taiem in bucati, rumenim ambele parti in ulei incins dupa care il scoatem pe o farfurie.
Cartofii curatati si taiati rondele ii rumenim in ulei apoi scoatem carnea, nu trebuie sa fie comlet facuta dar sa fie rumenita putin la margini, scoatem bucatile de cartofi din ulei si adaugam 10 catei de usturoi intregi, ii rumenim max. 5 minute.
Turnam peste usturoi vinul, dupa 1-2 minute adaugam inapoi puiul si cartofii, condimentam cu cimbru sare si piper, amestecam si turnam apa peste ele.
Lasam sa fiarba acoperit 30 de minute.
Se serveste cald, cu crutoane si ceapa uscata.